Bıçak Sanatı - Forum

AHB Kasatura

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
AHB Kasatura
« : 12 Aralık 2020, 19:11:57 »
Merhabalar istek üzerine yapmış olduğum heybetli bir bıçak oldu arka balçak diş sıyırmasından yalamasından dolayı ikinci defa yapmama neden oldu tabi biraz sinir bozucu emek vererek yapılıp bu denli olunca insan sinir oluyor ama nihayet aksilikler yıldırmadı bitirdim bıçak büyüklüğü fotoğraf çekme esnasında değişik şekillere girmeme sebep oldu iyi çıktımı bilmiyorum saygılar  :)

Çelik N690
Toplam Boy 340 mm
Namlu 215 mm
Kabza Stabilize Akçaağaç
Balçaklar Ön Balçak N690 ve Bakır
Topuz Balçak Pirinç

« Son Düzenleme: 12 Aralık 2020, 19:16:11 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
Ynt: AHB Kasatura
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2020, 19:46:42 »
Ellerine sağlık Şaban abi gayet titiz ve güzel bir çalışma çıkarmışsın yine. Yalancı ağız olsaydı daha iyi durmazmıydı ?
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2020, 20:10:45 »
Ellerine sağlık Şaban abi gayet titiz ve güzel bir çalışma çıkarmışsın yine. Yalancı ağız olsaydı daha iyi durmazmıydı ?
Sağol kardeşim teşekkür ederim aslında yapacaktım fakat aslı olan fotoğrafta yalancı ağız olmadığı için yapmadım beğenilir yada begenilmez mantığıyla haraket ettim istenildiği gibi oldu o yüzden risk almak istemedim açıkçası.

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2020, 20:33:05 »
Eline sağlık Şaban Ustam.  :2up

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2020, 20:47:44 »
Abi eline sağlık tam asker işi bu
Saptan iğne iplik çıkıyor mu

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2020, 21:04:38 »
Eline sağlık Şaban Ustam.  :2up
Sağol ustam çok teşekkür ederim  :)
Abi eline sağlık tam asker işi bu
Saptan iğne iplik çıkıyor mu
Çok teşekkür ederim Şeref ustam
Kabzayı sök tak yapmadım Aslında öyle yapacaktım fakat pirinç balçağı ikinci defa yaptığım için beni tedirgin etti yeterince yapıştırdım maalesef iğne iplik yeri yok yapmadım kılıfı Kydex olacak kılıfta olabilir aslında

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2020, 21:53:55 »
Elinize sağlık ustam gene çok temiz :) modeli çok sevmesem de sadece teknik ve estetik olarak düşünüyorum süper .

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2020, 22:29:22 »
Eline emeğine sağlık, gayet güzel olmuş. Erdem kardeşle aynı fikideyim yalancı ağız olsaydı daha estetik olabilirdi, ayrıca öndeki balçak biraz yavan duruyor sanki üzerinde ufak değişikliklerle, dokunuşlarla daha bi hareket katılabilirdi diye düşünüyorum.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2020, 22:49:44 »
Elinize sağlık ustam gene çok temiz :) modeli çok sevmesem de sadece teknik ve estetik olarak düşünüyorum süper .
Teşekkür ederim ustam çok sağolun askeri amaçlı olduğu için yada form şeklinden dolayı sevmiyor olabilirsiniz ama çalışırsanız fikrinizin değişeceğinden şüphem yok emek verilen herşey güzel oluyor bence  :)
Eline emeğine sağlık, gayet güzel olmuş. Erdem kardeşle aynı fikideyim yalancı ağız olsaydı daha estetik olabilirdi, ayrıca öndeki balçak biraz yavan duruyor sanki üzerinde ufak değişikliklerle, dokunuşlarla daha bi hareket katılabilirdi diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim çok sağolun hocam askeri amaçlı kullanımı olduğu için ve  yaptığım kişi asker olduğu için model ve tarz olarak aynı formda olmasını istedi ki zaten bu tarz bıçaklarda görsellik her zaman ikinci plandadır küt ve düz bir yapı mevcut çünkü değişiklikler olursa zaten amacının dışına çıkmış oluruz aslında
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2020, 22:51:38 Gönderen: Şaban Kurt »

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2020, 09:35:24 »
Ustam eline emeğine sağlık. Dediğin gibi gerçekten heybetli bıçak olmuş. Balçağın önündeki sırtta verdiğin basamak mı diyeyim, oyuk mu diyeyim, onun mantığını anlayamadım ben de. Balçak o kadar yüksek olmasa baş parmak dayaması niyetiyle yapılmış diyeceğim fakat o kadar yüksek balçaktan başparmak o oyuğa dayanmaz gibi görünüyor.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2020, 11:14:01 »
Ustam eline emeğine sağlık. Dediğin gibi gerçekten heybetli bıçak olmuş. Balçağın önündeki sırtta verdiğin basamak mı diyeyim, oyuk mu diyeyim, onun mantığını anlayamadım ben de. Balçak o kadar yüksek olmasa baş parmak dayaması niyetiyle yapılmış diyeceğim fakat o kadar yüksek balçaktan başparmak o oyuğa dayanmaz gibi görünüyor.
Teşekkür ederim Orkun ustam açıkçası bende anlam veremedim Kabar bıçaklarının namlusu aslında böyle istenmişti bende yaptım iş bana kalmadı açıkçası değişiklik yapamadım

coktar

• 388
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2020, 15:32:26 »
Ellerine sağlık ustam çok çok güzel olmuş. Kabza da bence sanki düz desensiz gibi dururken bir yerinde desenleri olması çok güzel duruyor. Eline sağlık
instagram: @hevesadami

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2020, 18:44:23 »
eline saglık ustam kallabi dedıklerınden olmuş :2up

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2020, 21:08:04 »
Ellerine sağlık ustam çok çok güzel olmuş. Kabza da bence sanki düz desensiz gibi dururken bir yerinde desenleri olması çok güzel duruyor. Eline sağlık
Teşekkür ederim ustam evet size katılıyorum komple siyah oldaydı görsel açıdan sönük kalırdı
eline saglık ustam kallabi dedıklerınden olmuş :2up
Sağol ustam teşekkür ederim biraz babayiğit oldu bu pala tarzı  :)

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #14 : 16 Aralık 2020, 16:26:13 »
Ellerine sağlık ustam. Canavar gibi görünüyor. Ka-bar daki gibi clip point ucun dışında bir uç yapmışsın ama bu hali de gayet iyi olmuş. Maşallah...  :2up

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #15 : 16 Aralık 2020, 19:17:48 »
Ellerine sağlık ustam. Canavar gibi görünüyor. Ka-bar daki gibi clip point ucun dışında bir uç yapmışsın ama bu hali de gayet iyi olmuş. Maşallah...  :2up
Teşekkür ederim çok sağolun hocam
Evet açı daralıyor tuhaf bir görüntüsü var ilk bakıştı gözüme çok çarptı o kısım alışkın olmadığımız bir konsept [/img]

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #16 : 16 Aralık 2020, 21:08:58 »
mükemmel bir iş... benim tarzim.seviyorum bu tarz bıçakları
eline sağlık  Şaban ustam

Şaban Kurt

• 1206