Bıçak Sanatı - Forum

Hazır Kesimle Bismillah diyoruz.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Hazır Kesimle Bismillah diyoruz.
« Yanıtla #20 : 22 Aralık 2020, 17:02:36 »
Herkesin eline sağlık çok değerli bilgiler. Benimde bi sorum olucak meneviş ile ilgili. Menevişi elektirikli fırında yapıyorum mesela 80crv2 çeliğini ele aldığımızda 60 hrc için 200 derecede 5 dk mı tutucaz bu süre yeterli oluyor mu gerçekten yarım saat*2 diyenler duymuştum. Şimdiden teşekkürler

5 dakika konusu  renk gözeterek meneviş yapanlar için. Tablodaki tarife uyun. En az 2 sefer yarım saat uygulayın. Tekrar sayısı arttıkça daha iyidir.
Tekrar aralarında suda soğutup  fırına koyun.

demircioğlu

• 30
  • Meslek: Teknik Öğretmen
  • Yer: Konya
« Yanıtla #21 : 22 Aralık 2020, 17:11:15 »
Teşekkürler.  :2up
Sefa ÇINAR

demircioğlu

• 30
« Yanıtla #22 : 23 Aralık 2020, 01:52:31 »
Ustalarımızın belirttiği gibi gaz yağıyla temizledim. Sanki demir gitti yerine ağaç geldi. Bundan sonra asla eldivensiz çalışmam.  :)
Sefa ÇINAR

demircioğlu

• 30
« Yanıtla #23 : 26 Aralık 2020, 03:05:44 »
Isıl işlem gazisi olduk. Bıçağı köze yerleştirdikten 2 dk. sonra bi bakayım ne durumda dedim. Bıçağı çıkardığımda resmen sırttan erimişti. Bu kadar hızlı o derecelere ulaşacağını hiç düşünemedim. Allah'tan ağız kısmına bir şey olmamıştı. Elimden geldiğince kestim biçtim düzelttim.

Bulunduğum ilçede aşırı derecede malzeme sıkıntısı var. Her malzemeye de kargo ücreti ödemek istemediğimden ve de aldığım ürünleri hala kargoya vermediklerinden dolayı bir çok işlemi yapamadım. Mesela İnce eğe ve su zımparasının bazı numaraları olmadığı için kalın eğenin derin çiziklerini gideremedim.

Çalışırken çok keyif aldım. İlk çalışmam hatıra olarak kalsın ziyan olmasın diye kabzasını yapıp bitirdim. Hatalarımdan dolayı kusurlu olmasını da dert etmiyorum çünkü hatalarımdan dersler çıkardım. İnsanoğlu hata yapmayacak olmasaydı cennet cehennem yaratılmazdı diyerek kendime teselli veriyorum.    :D
Sefa ÇINAR

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 26 Aralık 2020, 13:23:28 »
Herkese Merhaba
Öncelikle bu forumda kıymetli bilgilerini esirgemeden paylaşan bütün ustalara selam olsun. Emeklerinizi gece gündüz okumaya öğrenmeye çalışıyor her şeyi not ediyorum. Bu süreçte yine sizlerin tavsiye ve telkinlerini bekliyorum.

İşe ilk olarak eğeleme rampasını yapmakla başladım.
Halkalı civatayı bulunduğum ilçede bulamadığım için kendim kaynattım.

Halka civata yerine danagözü rulman ve uygun krom mil  tavsiye ederim, hareket kabiliyeti çok iyi

Hocam bu rulmanı vidaladığınız tahtaya gömülü olan parçaların adı nedir ?
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

demircioğlu

• 30
« Yanıtla #25 : 26 Aralık 2020, 19:46:58 »
Somun
Sefa ÇINAR

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #26 : 26 Aralık 2020, 20:04:13 »
Aşağıda resimde çizmiş olduğum paraçayı sormuştum ben, Google'a ağaç somunu yazınca çıktı. Teşekkürler.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

demircioğlu

• 30
« Yanıtla #27 : 26 Aralık 2020, 21:07:48 »
Normal somunda olur. Benim rampada normal somun var. Somunun dış çapıyla aynı ölçüde matkapla tahtayı deldim. Somunu çakınca delik somunun şeklini aldı. Yapıştırmaya bile gerek kalmadı. 
Sefa ÇINAR

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #28 : 28 Aralık 2020, 10:02:15 »
Elinize sağlık ustam. Bıçak son halinde güzel olmuş. Hatta yanıklar hava katmış,yakışmış bile diyebilirim. :2up Kabzayı biraz daha zımpara ile şekillendirebilirsiniz. Şu anda kaba işçiliği bitirilip bırakılmış gibi duruyor. En azından pütürleri giderilse daha iyi olur.

demircioğlu

• 30
« Yanıtla #29 : 29 Aralık 2020, 00:12:54 »
Sağ olun Orkun Ustam. İnternette gördüğüm bir bıçağı çok beğenince hemen modeli çizip işe koyuldum. Bunun pabucunu dama atmış  gibi oldu. ;D
İnşallah en kısa zamanda dediğiniz gibi ince işçiliğini bitireceğim.
Elinize sağlık ustam. Bıçak son halinde güzel olmuş. Hatta yanıklar hava katmış,yakışmış bile diyebilirim. :2up Kabzayı biraz daha zımpara ile şekillendirebilirsiniz. Şu anda kaba işçiliği bitirilip bırakılmış gibi duruyor. En azından pütürleri giderilse daha iyi olur.
Sefa ÇINAR