Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #440 : 18 Mart 2021, 09:32:19 »
Büyük bir heyecenla su vermiştim ama maalesef çatlatmışım. Şimdi yenidenprofilden çıkartıp su vermem gerekecek umarım yetiştiririm. :'(

Ustam çatlak çok mu uzun. Oraya bir bileme kertiği açsak kurtarmaz mı?

Emrah bey, maalesef çok ince bir hat üzerinde ama sarı ile çizdiğim bölgenin tepesine kadar uzanıyor. Yenisini yapacağım artık.

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #441 : 22 Mart 2021, 02:19:17 »
Selamlar ustalarım hele şükür bitirdiğim bıçağım ile etkinliğe yetişebildim.

Saygılarımla.

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah UĞUR
22. coktar
23. Setnogrom
24. Emin ALBAYRAK
25. Bora KENT
26. Fatih OCAK
27. Cem Eser
28. Yusuf Yıldız
29. Serdar Havsut
30. Oğulcan ANDAÇ
31. Hüseyin Keskin
32. Recep Ünal Yıldızlı
33. Aytunç AYPER
34. Maytir
35. Hasan Tuğan
36. Emrah06
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #442 : 22 Mart 2021, 08:17:48 »
Herkese iyi haftalar, mutlu pazartesiler. ^-^
Bir hafta daha geride kaldı. Katılım için ustalarım elinizi çabuk tutun.

mehmetarslan

• 24
  • Mehmet Arslan, 1980
  • Meslek: bilişim
  • Yer: ankara
« Yanıtla #443 : 22 Mart 2021, 11:15:12 »
merhabalar ustalarım, forum arkadaşlarım.
Etkinlik için yapmak istediğim bıçağı süre sonuna bir hafta kala nihayet bitirebildim. İnternette görüp beğendiğim küçük bir bıçak modelini yapmaya çalıştım. Umarım katılım şartlarını karşılar, yeni sahibi de beğenir.

Çelik: O2
Sap: Mikarta
Boy: 14 cm.
Su verme: 820 derecede ayçiçek yağında.
Meneviş: 200 derece 2x30 dk.

karabasan

• 48
  • Hasan Basri TUĞAN
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul/Maltepe
« Yanıtla #444 : 22 Mart 2021, 13:01:28 »
Zor zamanlarda, fırsat bulup yaptığım bıçak. Yüzey perdahi bu şekilde kalacak. Biraz saten yüzeye benziyor, biraz eskitmeye. Hosuma gitti, umarım gittiği yerde de beğenilir. Kılıf siyah kydex olacak ve kabze sanırım bu şekilde kalacak. Biraz neck knife havası var. Ağzını aparat kullanmadan, göz kararı açtım. Bu ikinci ağız denemem. Hissederek bu işi yapmak çok keyifli. Bu arada, daha önceden aldığım ve kenarda duran bir profilldi. Neredeyse bütünüyle degisti. Orjinal halide ekte, kabul görmezse de paylaşım silinebilir ve katılımım iptal edilebilir.

Çelik: 1067
Sırt: 3 mm
Boy: 16.5 cm
Namlu: 7.5 cm
Kılıf: kydex

Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 22 Mart 2021, 13:09:44 Gönderen: karabasan »
Huzura çıktığımızda başımızı eğik bırakma Ya Rab..

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #445 : 22 Mart 2021, 13:08:16 »
Zor zamanlarda, fırsat bulup yaptığım bıçak. Yüzey perdahi bu şekilde kalacak. Biraz saten yüzeye benziyor, biraz eskitmeye. Hosuma gitti, umarım gittiği yerde de beğenilir. Kılıf siyah kydex olacak ve kabze sanırım bu şekilde kalacak. Biraz neck knife havası var. Ağzını aparat kullanmadan, göz kararı açtım. Bu ikinci ağız denemem. Hissederek bu işi yapmak çok keyifli. Bu arada, daha önceden aldığım ve kenarda duran bir profilldi. Neredeyse bütünüyle degisti. Kafanızı sisirdim, kusura bakmayın.

Saygılarımla.

Kabza bu şekilde kalacak derken üzerine ahşap ya da micarta vs. herhangi bir materyal yapıştırıp pim takmayacak mısınız? Tamamen çelikten ibaret bıçaklar var ama form olarak ve pim delikleri nedeniyle sizin ki daha çok hazır namlu olarak duruyor bence. Benim kendi görüşüm tabi siz değerlendirin. Saygılar
instagram: @hevesadami

karabasan

• 48
  • Hasan Basri TUĞAN
« Yanıtla #446 : 22 Mart 2021, 13:13:33 »
Ham profil almıştım, Orjinal hali de eklidir. Bu gün kısmetse bitireceğim. Eğer kabul olmazsa da hayırlısı. Sağlık sebebiyle sadece bu günüm boş.

Saygılarımla.

coktar

• 381
« Yanıtla #447 : 22 Mart 2021, 13:25:22 »
Zor zamanlarda, fırsat bulup yaptığım bıçak. Yüzey perdahi bu şekilde kalacak. Biraz saten yüzeye benziyor, biraz eskitmeye. Hosuma gitti, umarım gittiği yerde de beğenilir. Kılıf siyah kydex olacak ve kabze sanırım bu şekilde kalacak. Biraz neck knife havası var. Ağzını aparat kullanmadan, göz kararı açtım. Bu ikinci ağız denemem. Hissederek bu işi yapmak çok keyifli. Bu arada, daha önceden aldığım ve kenarda duran bir profilldi. Neredeyse bütünüyle degisti. Orjinal halide ekte, kabul görmezse de paylaşım silinebilir ve katılımım iptal edilebilir.

Saygılarımla.

Ben cevap yazdıktan hemen sonra sanırım metni güncellemişsiniz ve orjinal fotosunu eklemişsiniz tam ben hazır namlu gibi duruyor derken hazır namluyu modifiye ettiğinizi söylemişsiniz. Benim şahsi görüşüm bu etkinlik için katılımcı üyeler biraz sınırlarını zorlayarak gerekirse birden fazla bıçak yapıp en iyisini etkinliğe sokarak (ki ben 4 bıçak yaptım mahçup olmamak adına hepsini paylaşacağım) bu güzel etkinliğe katkı vermeliler. Ben bıçak yaparken hep şunu düşündüm: Yaptığım bıçak Sefa Usta'ya giderse mahçup olmamalıyım ya da Sefa Usta'mın yaptığı bıçak bana gelirse daha az emek verdiğim bir bıçağı birine yollamış olmamalıyım. Tabi ki herkesin bilgisi, yeteneği, vizyonu bir değil ama en azından gören çok uğraşmış diyebilmeli. İşin maddi farklarını hiç söylemiyorum bile çünkü bu etkinliğin ruhuna aykırı maddiyat.

karabasan

• 48
  • Hasan Basri TUĞAN
« Yanıtla #448 : 22 Mart 2021, 13:35:00 »
Sizin cevabınız ile bir alakasi yok, boşuna üzerinize alınmayın. Çok şükür neyin ne olacağını bilecek kadar yaşımı aldım. Kanser hastası ablamı her gün doktora götürüyorum, ağrısı olduğunda neredeyse her gece, başında bekliyorum. Vaktim olsa oturur en güzeli sen bir bıçak yapardım. Bunları yazma sebebim, bilmeden etmeden sizin gibi hayat dersi verecek arkadaşlar okusun diye. Tanımadan etmeden en önemlisi bilmeden birilerine ders vereceğiniz zaman durur bir düşünürsünüz belki. O kadar yorgunum ki, sizlere yetisemeyecegim. O sebeple forumdan da, bu etkinlikte de ayrılıyorum. Bunlari da yazmazdim ama, siz benim hassasiyetimi, kendi marifetiniz sanmayın diye yazdım. Kaalin sağlıcakla.

coktar

• 381
« Yanıtla #449 : 22 Mart 2021, 15:10:12 »
Sizin cevabınız ile bir alakasi yok, boşuna üzerinize alınmayın. Çok şükür neyin ne olacağını bilecek kadar yaşımı aldım. Kanser hastası ablamı her gün doktora götürüyorum, ağrısı olduğunda neredeyse her gece, başında bekliyorum. Vaktim olsa oturur en güzeli sen bir bıçak yapardım. Bunları yazma sebebim, bilmeden etmeden sizin gibi hayat dersi verecek arkadaşlar okusun diye. Tanımadan etmeden en önemlisi bilmeden birilerine ders vereceğiniz zaman durur bir düşünürsünüz belki. O kadar yorgunum ki, sizlere yetisemeyecegim. O sebeple forumdan da, bu etkinlikte de ayrılıyorum. Bunlari da yazmazdim ama, siz benim hassasiyetimi, kendi marifetiniz sanmayın diye yazdım. Kaalin sağlıcakla.

Hasan Bey öncelikle ablanıza Allah şifa versin çok geçmiş olsun. Ben kimseye hayat dersi vermeye çalışmadım sadece bir yorum yaparak görüşümü bildirdim. Hepimizin sıkıntıları, maddi manevi zorlukları oluyor kiminin dönem dönem daha ağır ama neticede bu etkinlik bir zorunluluk değil ve isteğe bağlı katılıyor herkes. İstediği halde özel durumu nedeniyle hiç katılmayan ya da katıldıktan sonra gelişen durumlar nedeniyle katılmaktan vazgeçenler de oldu. Konuyu daha çok uzatıp kimseyi sıkıntılarının arasında daha da sıkmak istemem. Açıkçası forumda bazen bu tip dialoglara denk geliyordum ilk defa muhattabı oldum. Üçlü vardiya gece gündüz çalışan vakti az olan biri olarak yarattığım her vakitte yaptığım bu hobinin benim için en büyük kazancı hepimiz için zor olan bu hayatın stresine dayanmamıza bir nebze yardımcı olması. Aylardır hevesle takip ettiğim bir etkinlikti ancak şu andan itibaren ben de tüm ustalarımın affına sığınarak katılmaktan vazgeçiyorum. Orkun Ustam'ın jüri ısrarını ve Soytük Ustam'ın katılmama kararlarını bir kez daha net olarak anladım.

coktar

• 381
« Yanıtla #450 : 24 Mart 2021, 17:45:36 »
Bu kadar uğraştım dedi dedi ortada birşey göremedik diye düşünenler olabilir diye etkinlik için yapıp ya beğenmediğim ya da bir yerinde başarısız olup bıraktığım kısacası içime sinmeyenler de dahil yaptığım 5 bıçağı da paylaşıyorum. En son yaptığım Ceviz Yakut içime sinmişti katılsaydım onunla katılacaktım. İçindeki mıknatıstan, sağ elli kullanıcı için çapraz asılıp rahat çıkarılabilir olmasına, çıkarırken kesici ağızın içe bakıp deriyi kesmemesine, vs herşeyi düşünmeye çalışmış özenmiştim. Buradaki kıymetli ustaların sanatından çok uzak da olsa en azından elimden geldiğince uğraştığım anlaşılıyordur umarım.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #451 : 24 Mart 2021, 18:09:28 »
Eline sağlık.
Katılmama kararını anlamamakla birlikte, ortadaki arkadaşın favorim olduğunu belirteyim. Tam el altı bıçağı.  :)

coktar

• 381
« Yanıtla #452 : 24 Mart 2021, 18:16:28 »
Eline sağlık.
Katılmama kararını anlamamakla birlikte, ortadaki arkadaşın favorim olduğunu belirteyim. Tam el altı bıçağı.  :)

Mehmet Ustam tadım kaçtı diyeyim özetle. Sağlık olsun

Recep Ünal YILDIZLI

• *
  • 8
  • Meslek: Elektrik/Elektronik
  • Yer: Adapazarı/Sakarya
« Yanıtla #453 : 24 Mart 2021, 23:07:50 »
Herkese merhaba..
Şöyle yapayım böyle olsun vs. derken neredeyse yetiştiremiyordum kılıf yapamadım ama üzerinde etkinlik anısına DTE'2021 yazılı bir kutu hazırlıyorum. Beğenilerinize sunuyorum..

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #454 : 24 Mart 2021, 23:46:32 »
Cemre abi hayırdır, ne güzel bıçaklar hazırlamışsın.
Abi belki benim kısmetim bunlardan biri. Olmaz öyle
rica ederim.

coktar

• 381
« Yanıtla #455 : 25 Mart 2021, 00:54:05 »
Cemre abi hayırdır, ne güzel bıçaklar hazırlamışsın.
Abi belki benim kısmetim bunlardan biri. Olmaz öyle
rica ederim.

Şeref Ustam instagramda az önce yaptığın bıçağın kutusu için bile ne kadar uğraştığını gördüm, takdir ettim, helal olsun. Yani hiç bana göre şeyler değil oyun bozmak, kaçmak, caymak,vs. ama hem istemeden birini üzdüm mü acaba diye de üzüldüm, hem ne alakası var ben bu tepkiyi hak ettim mi diye de üzüldüm. Ne bileyim biraz hayal kırıklığı oldu başka da bir sebebi yoktu. Valla inan eşim bile hayret etti halime niye bu kadar taktın ki diye ama anlamasını da beklemiyorum. Değerli ve güzel insanlar, işinin ehli zevkli ustalarımız var burada. Sırf sen gecenin bu saati şu kadar içten yazmışsın uzatmış olmayayım kabul edilirse Ceviz kılıf ve kabzalı Yakut olan ile katılayım.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #456 : 25 Mart 2021, 16:53:12 »
Ufak anlaşmazlıklar iletişimin her noktasında olur, olacaktır. Buradaki mesajlarımız sadece metin olarak görüldüğü için ardındaki duyguları da tam yansıtamıyor, belki yüz yüze söylense tebessüm ettirecek sözler yazılı olunca gerginliğe sebep olabiliyor. Bu tür durumlarda konuyu ileriyi etkileyecek ayrılıklara sebep etmeden anlaşmaya çalışmak, olmuyorsa "olduğu kadar." deyip bırakmak hepimiz için iyi olacaktır. Zamanında forumu zenginleştiren bir çok usta böyle ufak anlaşmazlıklar sebebiyle tamamen elini ayağını çekmiş, ciddi üzücü. Katılmaya hala istekli olmanıza sevindim kendi adıma.

Bu arada anlaşma kelimesini çok severim. İşteş bir kelimedir ve insanların birbirlerini karşılıklı olarak anladığını ifade eder. Çoğu zaman uzlaşmak kelimesiyle karıştırırız. Umarım hep anlaşırız.

« Yanıtla #457 : 25 Mart 2021, 19:39:40 »
Ufak anlaşmazlıklar iletişimin her noktasında olur, olacaktır. Buradaki mesajlarımız sadece metin olarak görüldüğü için ardındaki duyguları da tam yansıtamıyor, belki yüz yüze söylense tebessüm ettirecek sözler yazılı olunca gerginliğe sebep olabiliyor. Bu tür durumlarda konuyu ileriyi etkileyecek ayrılıklara sebep etmeden anlaşmaya çalışmak, olmuyorsa "olduğu kadar." deyip bırakmak hepimiz için iyi olacaktır. Zamanında forumu zenginleştiren bir çok usta böyle ufak anlaşmazlıklar sebebiyle tamamen elini ayağını çekmiş, ciddi üzücü. Katılmaya hala istekli olmanıza sevindim kendi adıma.

Bu arada anlaşma kelimesini çok severim. İşteş bir kelimedir ve insanların birbirlerini karşılıklı olarak anladığını ifade eder. Çoğu zaman uzlaşmak kelimesiyle karıştırırız. Umarım hep anlaşırız.
+1000 ağzına sağlık

eyupapaydin

• *
  • 8
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Giresun
« Yanıtla #458 : 26 Mart 2021, 14:37:29 »
Ustalarım merhaba. Herkese hayırlı günler diliyorum. Etkinlik için yapmış olduğum bıçağımı çok şükür bitirdim. Benim için çok güzel bir deneyim oldu. Formun uzun zamandır sessiz takipcisi idim çok şükür bu etkinlikle forma yaptığım bir ürünü paylaşabiliyorum. İnşallah etkinliğe dahil olan bir çalışma olur.

Çelik              80CVR2
Toplam boy    16.5 cm
Kalınlık          4 mm
Kabza            Wenge
Pimler            Pirinç ve Mozaik pim
Isıl işlemini ve menevişini Giresun da bulunan aynı zamanda forum üyemiz Mehmet Genç (Genç Bıçak) ustamız yapmıştır.
Eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum.
Vakit bulabilirsem kılıf yapmayı düşünüyorum.

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #459 : 26 Mart 2021, 21:25:17 »
Eyüp bey elinize sağlık, sanırım bıçak olarak forumdaki ilk paylaşımınız. Gayet iyi bir iş çıkarmışsınız tebrikler, sırt eğe işi de güzel bir jest.
Kılıf şart değil ama kılıf yaparsanız ayrı bir jest olur. Kılıf yapamazsanız kutu da yapabilirsiniz. Ya da bıçağı öylece de gönderebilirsiniz.
Tekrar elinize sağlık