Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #340 : 12 Şubat 2021, 10:30:57 »
Üstadım Öncelikle teşekkür ederim.
    Ayrıca Yaptığınız çaşmalar ve foruma kattıklarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
    Yanlış anlamak ne demek. Bi lakis size katılıyorum.
    Pimlerdeki uyumsuzluğu fark ettiğimde artık çok geçti.Üşendiğim için tekrar müdahale etmek istememiştim.
    Ama rikasso bitimine belki bir şeyler yapabilirim.
    Elif vav a gelice yaklaşık 5 yıldır aynı şablonu kullanıyorum.(Asit indirme işleminde bir azizliğe uğramış olabilir:)
    Kılıfa gelince sizin gördüğünüz kısım kılıfın ön yüzü:)
    Detaylı fotoğraf atmaya çalışacağım.
Kılıfı ben tamamen yanlış anlamışım :)  Ayrıntılı açıklama için teşekkürler Hocam.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #341 : 12 Şubat 2021, 10:48:25 »
Rica ederim. İlginiz için tekrar teşekkürler.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #345 : 13 Şubat 2021, 01:52:20 »
Eyvallah teşekkür ederim inşallah kime çıkarsa güle güle kullansın
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
« Yanıtla #346 : 14 Şubat 2021, 23:56:09 »
merhabalar bütün çalışmaları biten ustalarımın ellerine sağlık devam edenlere de kolaylıklar gelsin bütün çalışmaları hayranlıkla takip ediyorum hepsi çok güzeller umarım benim çalışmamda onların arasına girecek derecededir (önceki etkinlikte ikinciyi yapmış biri olarak temkinli davranıyorum titiz davrandım ama umarım seçilir) gelelim çalışmamıza umarım barajı geçebilirim

çelik ; 3mm beton testeresi
kabza ; ahlat ağacı uru ( kendim kestim kuruttum)
kılıf ;  ahlat ve hazır boyalı deri hem bele takılabilsin hem de boyna asılabilsin diye şerit testereden bir toka ve ip takılsın diye bir halka ekledim umarım kullanışlı oldu ucuna da ayyıldız timsali olarak ahşaptan bir süs ekledim   
pimler ;  3mm matkap ucu sap kısmı ve kendi yaptığım mozaik pim yapıştırarak tutturdum
ısıl işlem ; pürmüz ile sadece ağza suyla yaptım
meneviş ; sırttaki kalan sıcaklıkla renk gözetimi yaparak yaptım
namlu ;90 mm 800 kum zımpara porçözle karartma
sap ; 77 mm ahlat uru oto verniği ile sonlandırma
toplam uzunluk ; 167 mm

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #347 : 15 Şubat 2021, 00:59:47 »
merhabalar bütün çalışmaları biten ustalarımın ellerine sağlık devam edenlere de kolaylıklar gelsin bütün çalışmaları hayranlıkla takip ediyorum hepsi çok güzeller umarım benim çalışmamda onların arasına girecek derecededir (önceki etkinlikte ikinciyi yapmış biri olarak temkinli davranıyorum titiz davrandım ama umarım seçilir) gelelim çalışmamıza umarım barajı geçebilirim

kılıf ;  ahlat ve hazır boyalı deri hem bele takılabilsin hem de boyna asılabilsin diye şerit testereden bir toka ve ip takılsın diye bir halka ekledim umarım kullanışlı oldu ucuna da ayyıldız timsali olarak ahşaptan bir süs ekledim   
pimler ;  3mm matkap ucu sap kısmı ve kendi yaptığım mozaik pim yapıştırarak tutturdum
toplam uzunluk ; 167 mm

Eline sağlık.
Ürün üzerindeki değerlendirmeyi göz ardı ederek, her aşamasında emek olduğu ve etkinliği ciddiye aldığın gözüküyor. Ayrıca kullanılan malzemenin hurda değerlendirmesi olması ayrıca güzel.
Sırf bu nedenlerle bana çıkarsa seve seve kabul ederim.

« Son Düzenleme: 15 Şubat 2021, 01:01:49 Gönderen: dela »

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
« Yanıtla #348 : 15 Şubat 2021, 08:45:16 »

toplam uzunluk ; 167 mm

Eline sağlık.
Ürün üzerindeki değerlendirmeyi göz ardı ederek, her aşamasında emek olduğu ve etkinliği ciddiye aldığın gözüküyor. Ayrıca kullanılan malzemenin hurda değerlendirmesi olması ayrıca güzel.
Sırf bu nedenlerle bana çıkarsa seve seve kabul ederim.
Çok teşekkür ederim mehmet hocam buna layık olabildiysem ne mutlu bana

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #349 : 15 Şubat 2021, 08:53:57 »
Merhabalar yeniden,

Uzun uğraşların ardindan bıçağımı bitirebildim. Kabzedeki kakmayi bir defa söküp yeniden yapmak zorunda kaldım ama bitmiş hali çok hoşuma gitti. Umarim sizlerde begenirsiniz.

Celik: 80CRV2
Kabze: Paduk (ve şuan adını hatırlayamadığım orta kısımdaki urlu bir ağaç)
Perdah: 1200 Kum'a kadar.

Kılıf henüz yapmadım. Galiba ilk kez kılıf yapmayı deneyeceğim :)

Elinize sağlık ustam. Çok şık olmuş. Çok beğendim. Kılıfı da aynı estetikte olur umarım. Heyecanlandığım çalışmalardan biri olmuş. Emeğinize sağlık. :2up

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #350 : 15 Şubat 2021, 15:57:48 »
Ben de geçen hafta itibariyle DTE-2021 için adayımı bitirdim. Sırf bu iş için izin almıştım, çok sıkı çalışıp hatasız bir çalışma çıkaracaktım hesapta ama bu baskı bana stres olarak geri döndü. :'(

Önce internette uzunca bir süre araştırma yapıp, bıçak ve kılıf için yapacağım örneğe karar verdim. Aşağıda esinlendiğim (yalan, birebir kopyalamaya çalışıp beceremediğim) bıçak ve kılıf modelini paylaşıyorum:

Aslında ne kadar güzel, değil mi? Bu da benim replika:

Çelik: 1.2235
Isıl işlem: Sıcak demirci kömür ocağında 5+ dakika boyunca sabit renkte tavlamaya çalışıp ayçiçek yağında soğuttum. Menevişi gene aynı ocağın sönük vaziyetteki sıcaklığıyla 30+ dakika boyunca beklemek suretiyle yaptım ve mavi renkte işlemi durdurdum.
Kabza: Siyah/Beyaz Lineer + Jüt Çuval Micarta(kendi üretimim)
Pim: Paslanmaz
Namlu sırtta 1000 kuma kadar elde perdah, ağız ise Trizac ile bitirildi.
Kılıf: Bursa'da ayakkabı malzemesi ve deri toptancısı bir esnaftan hazır boyalı vaketa olarak aldığım deriden diktim ve açık kahve renk boya ile boyadım.

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
« Yanıtla #351 : 15 Şubat 2021, 16:42:05 »
Tüm ustalarımın ellerine sağlık çok güzel çalışmalar geliyor, :) Orkun ustam Sefa hocamın bahsetmiş olduğu taşlama çizgisini sanırım biraz tutmamış gibi olmuş bunda. Zımpara ile uğraşınca biraz daha ayarda kaçmış gibi duruyor. Senin yazdıklarının aksine kabzası ve kılıfı çok güzel olmuş. Perdah kısmı biraz hızlıya gelmiş sanırım :) bant zımparanın izi kalmış ricasso ile kabza arasında gibi bir yerde. Yazıp çiziyorum ama benden bir şey çıkmadı daha. Bende senin gibi netten buldum bir model kopyaladım koydum kenara bakalım. Yetişecek kısmetse oda DTE ye.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #352 : 15 Şubat 2021, 16:45:17 »
Ben de geçen hafta itibariyle DTE-2021 için adayımı bitirdim. Sırf bu iş için izin almıştım, çok sıkı çalışıp hatasız bir çalışma çıkaracaktım hesapta ama bu baskı bana stres olarak geri döndü. :'(

Önce internette uzunca bir süre araştırma yapıp, bıçak ve kılıf için yapacağım örneğe karar verdim. Aşağıda esinlendiğim (yalan, birebir kopyalamaya çalışıp beceremediğim) bıçak ve kılıf modelini paylaşıyorum:

Aslında ne kadar güzel, değil mi? Bu da benim replika:

Çelik: 1.2235
Isıl işlem: Sıcak demirci kömür ocağında 5+ dakika boyunca sabit renkte tavlamaya çalışıp ayçiçek yağında soğuttum. Menevişi gene aynı ocağın sönük vaziyetteki sıcaklığıyla 30+ dakika boyunca beklemek suretiyle yaptım ve mavi renkte işlemi durdurdum.
Kabza: Siyah/Beyaz Lineer + Jüt Çuval Micarta(kendi üretimim)
Pim: Paslanmaz
Namlu sırtta 1000 kuma kadar elde perdah, ağız ise Trizac ile bitirildi.
Kılıf: Bursa'da ayakkabı malzemesi ve deri toptancısı bir esnaftan hazır boyalı vaketa olarak aldığım deriden diktim ve açık kahve renk boya ile boyadım.

Eline sağlık Orkun.  :2up
Aşağıdaki Siyah/Beyaz Lineerli ve Jüt Çuval Micarta olan orjinali daha güzelmiş.  :D
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2021, 16:47:47 Gönderen: dela »

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #353 : 15 Şubat 2021, 19:49:45 »
Çuval micarta çok güzel durmuş gerçekten. Orkun ustam elinize sağlık

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
« Yanıtla #354 : 15 Şubat 2021, 19:56:09 »
Kabza çok güzel görünüyor.Elinize sağlık.
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
« Yanıtla #355 : 15 Şubat 2021, 21:38:12 »

İnşallah bana çıkar.  >:D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #356 : 15 Şubat 2021, 21:49:44 »
Eline sağlık Orkun hocam genel anlamda çok güzel olmuş özellikle kabza malzemelerine bittim. :2up Etkinliğin koşulları bana uysaydı kesinlikle çıkmasını isteyeceğim bıçaklardan.  8)
Gözüme takılan birkaç nokta var ilki kabzanın sonundaki dolu pim, elinizde boru yoksa keşke daha orta bir yere dolu pimi atsaydınız.
Diğer nokta kılıftaki dikişlerin kesilmesini engelleyecek ara katmanın olmayışı.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #357 : 16 Şubat 2021, 09:11:10 »
Tüm ustalarımın ellerine sağlık çok güzel çalışmalar geliyor, :) Orkun ustam Sefa hocamın bahsetmiş olduğu taşlama çizgisini sanırım biraz tutmamış gibi olmuş bunda. Zımpara ile uğraşınca biraz daha ayarda kaçmış gibi duruyor. Senin yazdıklarının aksine kabzası ve kılıfı çok güzel olmuş. Perdah kısmı biraz hızlıya gelmiş sanırım :) bant zımparanın izi kalmış ricasso ile kabza arasında gibi bir yerde. Yazıp çiziyorum ama benden bir şey çıkmadı daha. Bende senin gibi netten buldum bir model kopyaladım koydum kenara bakalım. Yetişecek kısmetse oda DTE ye.
Aynen ustam, sonradan düzeltme işleri genelde uğraştıkça daha çok bozulur, bende de öyle oldu. Aslında sırtta ve ricassoda elle perdah attığım yerlerde sorun yok, makine ile çalıştığım ağız kısmı çok temiz olmadı, çizikli kaldı.

Eline sağlık Orkun.  :2up
Aşağıdaki Siyah/Beyaz Lineerli ve Jüt Çuval Micarta olan orjinali daha güzelmiş.  :D
Çok sağol hocam iltifatın için teşekkür ederim ama malesef üstteki orjinal. :D

Çuval micarta çok güzel durmuş gerçekten. Orkun ustam elinize sağlık
Teşekkürler ustam, beğenmenize sevindim.

Kabza çok güzel görünüyor.Elinize sağlık.
Sağolun ustam, beğenmenize sevindim.

İnşallah bana çıkar.  >:D
Çıkmasa da yaparım ama sen hamonsuz diye beğenmezsin. ;D

Eline sağlık Orkun hocam genel anlamda çok güzel olmuş özellikle kabza malzemelerine bittim. :2up Etkinliğin koşulları bana uysaydı kesinlikle çıkmasını isteyeceğim bıçaklardan.  8)
Gözüme takılan birkaç nokta var ilki kabzanın sonundaki dolu pim, elinizde boru yoksa keşke daha orta bir yere dolu pimi atsaydınız.
Diğer nokta kılıftaki dikişlerin kesilmesini engelleyecek ara katmanın olmayışı.
Eyvallah Osman hocam, beğendiysen ne mutlu. Instagram'dan da uyarmıştın evet, esinlendiğim fotoğraflarda o ara katman yok gibi görününce beni de yanılttı. Zaten kullandığım deri doğal yöntemlerle üretilip boyanmış vejetal deri değilmiş. Bana satan dükkan vaketa olarak satmıştı ama Sefa hocam kromlu deri olabileceğinden şüphelendi. O yüzden kılıfı tekrar yapma planı var aklıma, belki bu hatayı telefi edebilirim. Kuyruk için boru pim bulamadım ve bunu kullandım ama delme fikri dolaşıyor kafamda. Hatasız delebilirsem kuyrukdaki pimi boru pime çevirmek istiyorum.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #358 : 16 Şubat 2021, 14:36:27 »
Bu da benim bıçağım. 14,2 cm uzunluğunda eski bir eğeden kabza bakır. Kabzaya dremel ile oyuklar açarak içine siyah epoksi doldurdum. ilk resimde görünen kabza pirinç başarısız oldum bakır kabzayı takmadan önce fotoğraf çekmeyi unutmuşum bakır kabzada aynen o şekildeydi...

« Son Düzenleme: 16 Şubat 2021, 14:38:46 Gönderen: acurfirarda »

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #359 : 16 Şubat 2021, 15:20:58 »
Baki ustam eline sağlık. Hamon aşamasını anlatabilir misin? Nasıl uyguladın, suyu nasıl verdin, hamonu nasıl çıkardın?