Bıçak Sanatı - Forum

DTE-2021

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: DTE-2021
« Yanıtla #80 : 18 Kasım 2020, 23:10:52 »
Hadi sessizliği bozayım.  :)

Etkinlik için 3 seçenek planladım.
Birincinin ağzını açtım. Üzerinde ufak düzenlemeler yapıp eğe olduğu için ufaktan
hamon deneyeyim diyorum.
İkinci eğeleme rampasında.
Üçüncü bakalım...
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2020, 23:12:40 Gönderen: dela »

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #81 : 18 Kasım 2020, 23:12:54 »
Hocam bu çok güzel olmuş, elinize sağlık :2up
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #82 : 18 Kasım 2020, 23:22:15 »
Hocam bu çok güzel olmuş, elinize sağlık :2up
Sağolasın. İnşaallah ısıl işlemden sağ çıkar.  :)
Ama benim favorim eğeleme rampasındaki.  :)

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #83 : 19 Kasım 2020, 02:43:53 »
Maşallah hocam bu ne hız daha ben cizmedim bile 😄
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #84 : 19 Kasım 2020, 08:20:54 »
Mehmet hocam elinize sağlık. Hamonu merak ediyorum. Peki ölçüler tutuyor mu? Baya büyük bir bıçak gibi görünüyor fotoğraflardan.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #85 : 19 Kasım 2020, 11:17:58 »
Mehmet Abi Ellerine sağlık. Eğe bence bi ayrı yakışıyor bıçağa. Aslında ben de eğe düşünmüştüm başlangıçta ama tasarıma tam oturmadı.

Bu arada bende tasarımı bitirdim. Şu an malzeme seçimindeyim. Zannediyorum benim bıçakta kılıf olmayacak. O yüzden şimdiden kusura bakmayın.

Çelik inş 80crv2 olarak.
Balçak üzerindeki gravürü söz veremiyorum. Sonuçta ilk defa yapacağım eğer denemede kötü olursa düz bir balçakla bitireceğim.
Bu tasarım:

Bunlarda sapa kullanılacak malzemeler. Henüz taslak olduğu için sizin de fikrinizi alayım dedim.

Burda en güzel malzemeden ziyade tasarım bütünlüğü içinde en uyguna bakmak da fayda var. Ben iki numaralı zeytini çok beğendim. Resimde çok çıkmasa da dokusu pek güzel. Bilmiyorum siz ne dersiniz.

Herkese kolay gelsin.

Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #86 : 19 Kasım 2020, 11:22:49 »
Maşallah hocam bu ne hız daha ben cizmedim bile 😄

Emekliliğin avantajları diyelim.  :) Sağolasın.

Mehmet hocam elinize sağlık. Hamonu merak ediyorum. Peki ölçüler tutuyor mu? Baya büyük bir bıçak gibi görünüyor fotoğraflardan.

Sağolasın.  :)
Boyu 16,8 cm. ( Elim büyük demek ki  :D )

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #87 : 19 Kasım 2020, 11:32:32 »
Mehmet Abi Ellerine sağlık. Eğe bence bi ayrı yakışıyor bıçağa. Aslında ben de eğe düşünmüştüm başlangıçta ama tasarıma tam oturmadı.

Bu arada bende tasarımı bitirdim. Şu an malzeme seçimindeyim. Zannediyorum benim bıçakta kılıf olmayacak. O yüzden şimdiden kusura bakmayın.

Çelik inş 80crv2 olarak.
Balçak üzerindeki gravürü söz veremiyorum. Sonuçta ilk defa yapacağım eğer denemede kötü olursa düz bir balçakla bitireceğim.
Bu tasarım:

Bunlarda sapa kullanılacak malzemeler. Henüz taslak olduğu için sizin de fikrinizi alayım dedim.

Burda en güzel malzemeden ziyade tasarım bütünlüğü içinde en uyguna bakmak da fayda var. Ben iki numaralı zeytini çok beğendim. Resimde çok çıkmasa da dokusu pek güzel. Bilmiyorum siz ne dersiniz.

Herkese kolay gelsin.

Tasarımı ve malzemeyi gördükten sonra benim görüşüme ne hacet. Harika görünüyor.  :2up
Üstad. Sen yaparsan güzel olur. Eline sağlık.  :)

« Yanıtla #88 : 19 Kasım 2020, 12:31:52 »
Vay arkadaş, bu ne hız  ??? bu sene etkinlik kıran kırana geçecek gibi  ::) süper işler.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #89 : 19 Kasım 2020, 12:54:39 »
Çok güzel işler geliyor şahane olacak şimdiden Mehmet ustam balçaktaki ayrıntı çok güzel  :)
Gendarmerie Special Operation...

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #90 : 19 Kasım 2020, 13:48:41 »

Çelik inş 80crv2 olarak.
Bu tasarım:

Herkese kolay gelsin.
Tasarımı ve malzemeyi gördükten sonra benim görüşüme ne hacet. Harika görünüyor.  :2up
Üstad. Sen yaparsan güzel olur. Eline sağlık.  :)

Estağfrullah abi o nası söz. Aslında Şeref Hocamın da dediği gibi bu boyun bıçağı üzerinde daha önce çalışsak belki zengin bir çalışma çıkardı. Bende edc tarzı bıçağın ölçüsünü uyarladım.
Vay arkadaş, bu ne hız  ??? bu sene etkinlik kıran kırana geçecek gibi  ::) süper işler.
Hocam daha önceki DTE lerdeki yaptıklarınızı görünce insanın elinden geleni yapası geliyor.

Çok güzel işler geliyor şahane olacak şimdiden Mehmet ustam balçaktaki ayrıntı çok güzel  :)

Şaban ustam aslında kakma olsa da güzel olur gibi ama şu gravürü bir denemek istiyorum bakalım.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #91 : 19 Kasım 2020, 15:15:31 »
Bende bunu ekleyim bari iş yerinde çıkardım :D :D
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #92 : 19 Kasım 2020, 16:10:33 »
Güzel görünüyor ustam, bunu yapabilirsin. :2up

Hocam daha önceki DTE lerdeki yaptıklarınızı görünce insanın elinden geleni yapası geliyor.
Aslında bu üzerinde durulması gereken en büyük konu bence. Bu kadar ustamız katılmışken, gravürler, kakma işleri konuşuluyorken, benim gibi acemi katılımcıların bunları haketmemiz lazım. Bu gayretle çalışmamız lazım diye düşünüyorum.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #93 : 19 Kasım 2020, 16:51:46 »

Çok şirin olacak gibi...  :)

..............
Aslında bu üzerinde durulması gereken en büyük konu bence. Bu kadar ustamız katılmışken, gravürler, kakma işleri konuşuluyorken, benim gibi acemi katılımcıların bunları haketmemiz lazım. Bu gayretle çalışmamız lazım diye düşünüyorum.

Bir tevazu rüzgarı eser oldu.  :D

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
« Yanıtla #94 : 20 Kasım 2020, 07:38:34 »
Bende katetdiğim yolu paylaşayım istedim ısıl işlemi sadece ağza suyla yaptım 400 kuma kadar zımparaladım 1000 kumda bitirmeyi planlıyorum
[/url][/url][/img]
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2020, 07:42:29 Gönderen: Şevkat »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #95 : 20 Kasım 2020, 08:16:39 »

Çelik inş 80crv2 olarak.
Bu tasarım:

Herkese kolay gelsin.
Yine ağzımızın suları aktı tasarım muhteşem bitmiş halide sanat eseri olacak şimdiden belli.
Belki katılırım diyordum ama bunun uzağından geçecek bir iş için bile çok çalışmam gerek çoook. :(
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #96 : 20 Kasım 2020, 11:21:16 »
Bende katetdiğim yolu paylaşayım istedim ısıl işlemi sadece ağza suyla yaptım 400 kuma kadar zımparaladım 1000 kumda bitirmeyi planlıyorum
[/url][/url][/img]

Daha ne olsun?  :)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #97 : 20 Kasım 2020, 12:00:04 »
Mobilden yapamadım. Rica etsem beni de listeye ekler misiniz?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #98 : 20 Kasım 2020, 12:19:01 »
Seve seve ekleriz ;D

DTE-2021 Katılımcı Listesi:

1. Orkun AYDIN
  2. Mehmet UYSAL
  3. Sefa ÇABUK
  4. Bülent KUTSAL
  5. Görkem SAĞINMAZ
  6. Şaban KURT
  7. Maxilla
  8. Hüseyin TÜFEKÇİ
  9. Şevkat
10. Adnan ERGÜN
11. Eyüp APAYDIN
12. Akın TEMÜR
13. Mehmet ARSLAN
14. wmasterfriend
15. Eren TOPBAŞ
16. Şeref ACAR
17. Teoman ŞENGÜN
18. Acur Firarda
19. Mehmet ATİK
20. Taner ÇİÇEK
21. Emrah Uğur
22. Mehmet_
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
« Yanıtla #99 : 20 Kasım 2020, 13:30:57 »
[/url][/url][/img]

Daha ne olsun?  :)
Teşekkürler hocam layık olmaya çalışıyorum :)