Bıçak Sanatı - Forum

45 usd lik katanadan hamon çıktı......

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
45 usd lik katanadan hamon çıktı......
« : 14 Temmuz 2011, 03:03:18 »
Uzun zaman önce ebay den 45 dolara aldığım katana yı kendimce  biraz modifiye edeyim dedim.  Öncelikle namludaki polisaj parlaklığından, fake hamondan ve çiziklerden kurtulmak için zımparaya giriştim. 600 kum zımparası bittiğinde, daha sonra devam etmek üzere wd 40 sürüp kaldıracaktım ki, belli belirsiz bir hamon gözüme çarptı. Kalan zımpara işlerini nasıl bir hızla bitirdiğimi tahmin edersiniz.

asitle-parlat-asitle-parlat-asitle-parlat çilesinden sonra hamon belirginleşti. aslında fotolardaki kadar belirgin değil ama kesinlikle görünmez de değil.

Sanırım başarısız bir ısıl işlem veya tatmin edici olmayan bir hamon çıkmasından dolayı polisajlanıp sahte hamonla ucuza satılacaklar arasına konmuş bir katana almışım..

kötü resimler için kusura bakmayın elime ilk geçen şeyle (webcam) çektim .

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: 45 usd lik katanadan hamon çıktı......
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2011, 03:33:10 »
merhaba iletilerim kısmını kontrol ederseniz size resimler konusunda yardımcı olmaya çalıştım,onları eklerseniz resimler görünecektir  ;)

Teoman.

• 565
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2011, 03:44:50 »

Teoman.

• 565
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2011, 03:46:19 »
merhaba iletilerim kısmını kontrol ederseniz size resimler konusunda yardımcı olmaya çalıştım,onları eklerseniz resimler görünecektir  ;)

çok sağol dostum..

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #4 : 14 Temmuz 2011, 11:14:31 »
hamonun hayırlı olsun diyim :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2011, 11:52:44 »
Dışında bir kaplama var da siz onu kazıyor olmayın?
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

merttt9

• 1419
« Yanıtla #6 : 14 Temmuz 2011, 12:56:02 »
Dışında bir kaplama var da siz onu kazıyor olmayın?

hamon çok düzensiz gibi geldi yani görünüş açısından biraz itici gibi sanırım hamonu yapan usta sonradan pişman oldu ve üzerini bir şekilde kapladı veya 2 .el alıp sıfır yapıp satma çabasıda olabilir

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 14 Temmuz 2011, 12:56:38 »
Haydaa..Hamon'a benziyor gerçekten. Belki de ucunda Hamon olmadığından böyle bir şeye kalkışmış olabilirler ama ne olursa olsun gerçek Hamon varken sahtesini yapmak akıl karı değil gibime geldi. Laminasyon izide olabilir, asidi iyice temizledin mi? Çünkü bazen asit ilede farkında olmadan öyle bir iz oluşabilir (her ne kadar fazla ihtimal vermesemde bu resimlere bakarak). Hamonlu bölgede eğe veya zımpara testi yapabilirsin anlamak için.
Ölümü gülerek karşıla!

merttt9

• 1419
« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2011, 13:01:18 »
teoman kardeş aslında sizde istanbuldasınız,orada bulunan ustalarımız var onlar canlı canlı baksa keşke
bende çok merak ettim  :2up

Teoman.

• 565
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2011, 13:39:53 »
kaplama veya asidin bıraktığı iz olmadığından eminim. belirginleşene kadar dört beş kez asitleyip parlattım normalde görünmüyor. namlunun sırtı ve hamona kadar olan bölüm yumuşak rahatça zımparalanıyor, hamon çok sert zımpara kayıp gidiyor.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #10 : 14 Temmuz 2011, 13:55:08 »
Ozellikle yapmayinca hamon olmaz, ozellikle yapildiginda da bu bicimde olmaz. Sadece agiza su vermisler diyecegim ama , ona da benzemiyor pek. ( zaten cinliler ugrasmaz oyle seylerle ) . Daha once de boyle seyler duydum yabanci forumlarda . Benzeri  birkac  durumda  laminasyon yuzunden oldugu sonucuna varilmisti.  Yuksek karbonlu celik nisbeten daha pahali oldugundan,  ince bir lama ile daha kalitesiz baska bir celigi birlestirmis olabilirler.

Ne oldugunu kesin olarak anlamak zor.  Bir donem swordforumda bir adam boyle birsey kesfetmisti,  butun millet ucuz kiliclarini asite daldirmisti. Ben de onlardan biriydim , ama ben senin kadar sansli olamadim. Benimkinde zebra gibi birseyler olmustu. Daha once de soyledim adamlar ne bulurlarsa, ne kalinlikta bulurlarsa  , altalta , ustuste kullaniyorlar.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

Teoman.

• 565
« Yanıtla #11 : 14 Temmuz 2011, 15:34:10 »
teoman kardeş aslında sizde istanbuldasınız,orada bulunan ustalarımız var onlar canlı canlı baksa keşke
bende çok merak ettim  :2up

hamon yada değil, çok da önemli değil. görmek isteyen olursa götürebilirim hem tanışmak için bahane olur ;)

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #12 : 14 Temmuz 2011, 16:17:10 »
Bence Hamon bu ama yapan usta maalesef ucunu iyi ısıtamadan su vermiş gibime geliyor...sık olan bir durum.
Ölümü gülerek karşıla!

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #13 : 14 Temmuz 2011, 21:58:08 »
ercana katılıyorum uc kısmı  ocağın dışında kalmış yada tam ısınmamış
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...