Bıçak Sanatı - Forum

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

mehmet_

• 1011
Ynt: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
« Yanıtla #20 : 04 Kasım 2020, 16:22:50 »
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının altında Cumhuriyet’i kötülemek provokasyondur. İnsanların sinir uçlarına dokunursan tepki alırsın. Evine gelip zorla kutlayan da yok.
E o zaman? Adama demezler mi amacın ne?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #21 : 04 Kasım 2020, 17:22:28 »
     Mehmet ustama katılıyorum. Bu sayfada gördüğüm ve ustalarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla Kandillerde, Bayramlarda ve Dini Günlerde her hangi bir provokatif yorum yapılmadığı ve Osmanlı ile ilgili nefret söylemleri olmadığı gibi Milli Bayramlarda da bu yorumlar yapılmamalıdır. Aynı zamanda büyüklerimiz olan ustalarımızın öğrettikleri budur. Sadece bıçak deyip işin içinden sıyrılmamak gerek. Saygılı ve hoşgörülü de olmayı öğretirler.  İnançlara ve düşüncelere saygılı olalım ki inançlarımıza ve düşüncelerimize saygı duyulsun.
     Açıkçası Orkun ustamın yazdığı şahsa değil de, bu fikirlerin üreticisine bir kızgınlık var gibi anlamıştım. Doğru da anlamışım. Kendisi de bu fikrini açıkladı ve yazdığına katılıyorum. Okul hayatım boyunca bir nefret söylemi olmadı. Öğretmenlerin kendi nefretleri olsa bile bunu bize yansıtmadılar.
    Geçmişi görüp geleceğimizi şekillendirmeliyiz. Geçmişi ve geçmiş ile olan fikirleri yaymak, millete benimsetmek yerine ''Bakın geçmişte şu, şu ve şu olaylar olmuş. Bugünümüz ve geleceğimiz için bunları yapmayalım. Bakın çözüm yolu bu, bu ve budur. Bunları yaparsak geçmiş hataları tekrara düşmeyiz.'' demeliyiz.

Kendi fikirlerimdir. Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2020, 17:24:40 Gönderen: Hakan Polat »

« Yanıtla #22 : 04 Kasım 2020, 17:50:01 »
İsteyen içini istediği gibi doldurabilir, konuya dahil olmadan genel bir şey söylemek isterim. İsteyen istediği gibi yaşar, düşünür veya davranır bu kişinin kendisini ilgilendirir. İçinde yaşadığımız toplumun ortak veya genelinin ortak olduğu değerlere yönelik, söylem, kutlama veya anma davranışlarına laf sokmak, hiç zorunluluk olmadığı halde konuyu provoke edici yaklaşımlar veya söylemler "açıktan" yapılmış bir " pasif saldırıdır". Mehmet arkadaşımız aslında çok güzel özetlemiş " kimse evimize gelip zorla kutlamıyor", hoşumuza gitmiyorsa hiç bir şey yazmayız olur biter. Olabilir, Cumhuriyeti içinize sindirememiş olabilirsiniz, veya bu yönetim şekliyle ilgili çelişkileriniz vardır ancak bunu topluma nakletme yeri burası değil, gider bu konudaki tepkinizi başka oluşumlar içinde gösterebilirsiniz, bu sizi ilgilendirir. Bu platformda bir çok siyasi görüşten veya gelenekten gelen insan var, herkes aklındakini burada dile getirirse içinden çıkamayacağımız bir durum yaşarız. Bu platformda Ülkemiz için önemli resmi günler kutlanabilir, buna katılabilirsiniz veya katılmayıp sessiz kalabilirsiniz, hepsi bu. Lütfen bu başlıklara kışkırtıcı yorum yapmayalım ve buna dikkat edelim. Hürmetler.

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 04 Kasım 2020, 19:09:20 »
Ben neyi ne için yazdığımı önceki mesajlarımda belirttim. Bunu yaparken de kimseye hakaret etmedim, türlü yakıştırmalarda bulunmadım. Herkes işine geldiği gibi mana yüklemeye çalışmış. Yazdıklarımın hiç biri anlaşılmamış belli. Kimi devrimlere, anayasaya laf söyletmem diyor ve siyasete bağlıyor. Kimi provakasyon diyor. Sefa hocam da pasif saldırı dedi. Bakalım başka nasıl anlamlar yüklenecek. Paylaşmış olduğum yazı hoşunuza gitmemiş olabilir, ki yazdıklarınızdan da o anlaşılıyor. Bazı abiler bunu kabalık olarak nitelendiriyorsa kabalık ettiğim için kusura bakmayın diyorum onlara. Fakat Orkun usta türlü yakıştırmaları yapıp bize ağzına geleni söylerken kimse bunun yanlış olduğunu dile getirmiyor. Bu da aslında aynı fikirde olduğunuz anlamına geliyor. Siz düşüncelerinizi gayet özgür bir şekilde dile getirceksiniz, hatta beni ve benim gibi düşünen insanlara saygı sınırlarını aşarak türlü yakıştırmaları yapacaksınız ama biz düşüncelerimizi dile getirdiğimiz  zaman saldırgan, provakatör, cahil olacağız. Kusura bakmayın ama yok öyle yağma. Sizin savunduğunuz ideolojiler, devrimler, ilkeler Eleştirilemez mi ? Allah'ın emri mi bunlar ? Saygılar, Hürmetler.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 04 Kasım 2020, 19:25:01 »
Kardeş yeter.

Ben neyi ne için yazdığımı önceki mesajlarımda belirttim. Bunu yaparken de kimseye hakaret etmedim, türlü yakıştırmalarda bulunmadım. Herkes işine geldiği gibi mana yüklemeye çalışmış. Yazdıklarımın hiç biri anlaşılmamış belli. Kimi devrimlere, anayasaya laf söyletmem diyor ve siyasete bağlıyor. Kimi provakasyon diyor. Sefa hocam da pasif saldırı dedi. Bakalım başka nasıl anlamlar yüklenecek. Paylaşmış olduğum yazı hoşunuza gitmemiş olabilir, ki yazdıklarınızdan da o anlaşılıyor. Bazı abiler bunu kabalık olarak nitelendiriyorsa kabalık ettiğim için kusura bakmayın diyorum onlara. Fakat Orkun usta türlü yakıştırmaları yapıp bize ağzına geleni söylerken kimse bunun yanlış olduğunu dile getirmiyor. Bu da aslında aynı fikirde olduğunuz anlamına geliyor. Siz düşüncelerinizi gayet özgür bir şekilde dile getirceksiniz, hatta beni ve benim gibi düşünen insanlara saygı sınırlarını aşarak türlü yakıştırmaları yapacaksınız ama biz düşüncelerimizi dile getirdiğimiz  zaman saldırgan, provakatör, cahil olacağız. Kusura bakmayın ama yok öyle yağma. Sizin savunduğunuz ideolojiler, devrimler, ilkeler Eleştirilemez mi ? Allah'ın emri mi bunlar ? Saygılar, Hürmetler.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #25 : 04 Kasım 2020, 21:39:22 »
Vallahi allah şahittir ne yazacağımı bilemedim, Şimdi biz 29 Ekim cumhuriyet bayramını kutladık diye 1000 yıllı tarihi gerimi tepmiş olduk..? ancak benim bildiğime göre Milattan öncesine dayanıyor ki bu 2000 yılından fazla eder.Hatta tarihten Türkü çıkarırsan tarih kalmaz derler,. Şimdi Nereden başlasam ne yazsam gerçekten kafam karışmış. Mete handa bizim, Atillada bizim. Sultan Alparsalanda Bizim Eruğrul Gazide bizim, Fatih sultan Mehmet te bizim, Abulhamit handa Bizim Mustafa Kemalde bizim....Ben şuan bunu rahatça yazıyorsam 1923 yılına kadar yokluk içinde uçumurun kıyısındaki bir ülkede yiyecek, yemek yok, atacak kursun yok, Canakkalede düşman dayanmış, istanbul boğazında toplar Saraya cevrilmiş. Anadoluyu Çeşitli ülkeler paylaşmış, Her yerde zulum, Basılan yakılan köyler tecavuz edilen, kadınlar kızlar, kurşuna dizilen cocuk demeden erkekler. Şimdi bunlar olurken hiç bir şey yapmadan durup düşmanın kendi kendine gitmesinimi beklemek lazımmdı ben öyle anlıyorum. Yani ne yazsam gerçekten bilemedim. Herkesin kendi görüşü Ama kendine Türk diyen biri Bunu yazamaz ben cumhuriyeti sevmiyorum diye. Gök Türklerden sonra tarihte Türk adını kullanan ikinci ülkeyiz. Bu çok önemli bir olay tarihte... Onca Askerimizi Polisimiz boşunamı şehit oldu.. Canakkalede. Dumlupınarda, Sakaryada.. onca can boşunamı bu toprakları kanıyla yoğurdu. Vallahi böyle yaparsak Ahirette Sehitlerimizin yüzüne bakamayız, Türkiyeden Başka gidecek yerimiz vatanımız yok. ne yazıyor Çanakkalede Dur Yolcu bilmeden Gelip bastığın Bu topraklar Bir  Devrin Battığı yerdir. bütün dünya buna hayran Bütün dünya Türkün Gücüne Hayran, Affedin o kadar çok devrik cümle olduki toparlayamıyorum... Keşke Bizde Fatih sultan Mehmet han kadar okusak, kütüphanesinde olmayan kitap yok. Sanatcı Zanatkar, Keşke bizde Mustafa Kemal kadar okusak..Ama Allah bize onların yaşadığını yaşatmasın görüyorumki.. Biz onların yaptığın çeyreğini bile bu nesille bu bilgi ile yapamayız.. Yüce Allah tektir, ordusu Türk tür...