Bıçak Sanatı - Forum

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
« : 29 Ekim 2020, 21:45:55 »
29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı
en içten dileklerimle kutlarım

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2020, 00:55:31 »

Nice 97 yıllara İnşallah  :2up

« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2020, 01:50:57 »
Hepimize kutlu olsun.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2020, 09:22:37 »
Saygı ve Rahmetle nice 97. Yıllara inşallah
Gendarmerie Special Operation...

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2020, 17:02:10 »
Hepimizin kutlu olsun

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2020, 18:28:12 »
Ülkü Önder Atatürk ve Cumhuriyet yolunda ufacık dahi olsa bir taş koyan tüm arkadaşlarının, yoldaşlarının ruhları şad olsun.
Nice bayramlar kutlamak dileği ile, Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 02 Kasım 2020, 21:24:43 »
gelecek bizim.elimizde Cumhuriyetti onlar en.zor zamamda kurdu ama onu yaşatıp yüceltmek Bizim elimizde

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 02 Kasım 2020, 22:46:25 »
Dünyada bin yıllık tarihi silinen ve o günü bayram olarak kutlayan başka bir millet yoktur.. ( Necip Fazıl Kısakürek )
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2020, 00:10:57 »
Dünyada bin yıllık tarihi silinen ve o günü bayram olarak kutlayan başka bir millet yoktur.. ( Necip Fazıl Kısakürek )

Sanırım yanlış yere yorum olmuş. Bahsettiğiniz pek önemi olmasada yeri burası değil. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Cumhuriyet yetiştirdiği bireyler olarak sizde bu kutlamalara katılabilirsiniz.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2020, 01:11:10 »
Ne mutlu Cumhuriyet'in kıymetini bilip onu yaşatanlara.
Nice Cumhuriyet Bayramlarımız olsun!
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2020, 01:14:20 Gönderen: mehmet_ »
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #10 : 03 Kasım 2020, 09:02:29 »

Sanırım yanlış yere yorum olmuş. Bahsettiğiniz pek önemi olmasada yeri burası değil. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Cumhuriyet yetiştirdiği bireyler olarak sizde bu kutlamalara katılabilirsiniz.

Sizin için önemi olmayabilir, benim için önemli. İnsanlarımıza bir nebze de olsa geçmişini, tarihini hatırlatmak adına paylaştım bu sözü. Evet Cumhuriyet kurulmuş olabilir ama ben Cumhuriyetin yetiştirdiği bir birey değilim, özümde bir Osmanlıyım. Türk'üm. Dedelerimiz gibi Kur'an ve Sünnet ışığında kendimi yetiştirmeye adamış, ya da çalışmış bir bireyim. Her ne kadar Cumhuriyet kavramı buna engel olsa da gücümüz yettiğince içimizdeki o koru alevlendirmeye çalışıyoruz. Buradan size muhalefet etmek için yazmıyorum, sadece neyi ne için yapıyoruz, bunun farkına varmamız için küçük bir hatırlatma amaçlı yazıyorum. Ha siz her şeyi biliyorsunuzdur, tarihimizi, geçmişimizi neyin ne olduğunu, buna rağmen Cumhuriyeti kutluyorum diyorsanız da saygı duyarım. Herkes için vatan, millet kavramı farklıdır. Kimi için 1 bin yıllık bir tarih, kimi için 100 yıllık. Bu toprakları bize emanet eden dedelerimizi ne hikmetse vakti zamanı geldiğinde hayırla yad etmiyoruz, bu insanı üzüyor. Mesela Fatih Sultan Mehmet (H.z) İstanbul gibi bir şehri bize armağan etti, bizler için ne badireler atlatlı, biz ne zaman vefatını hatırlayıp 1 dk. Saygı duruşunda durduk. Daha vefat yılını bilmiyoruz. Onu da geçtim İstanbul un fethini bilmeyenler var. Ama ne hikmetse Cumhuriyet adına her şey akıllarda. Bunca alınan toprak, kazanılan zafer, verilen can, söz konusu bile değil. Sanki her ne olduysa hepsi şu 100 yılın içinde olmuş gibi lanse ediliyor. Bu da insanın zoruna gidiyor. En azından benim vicdanım kabul etmiyor. Tarihini bilmeyen millet, yok olmaya mahkumdur. Saygılar...!

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 03 Kasım 2020, 09:30:41 »

Sizin için önemi olmayabilir, benim için önemli. İnsanlarımıza bir nebze de olsa geçmişini, tarihini hatırlatmak adına paylaştım bu sözü. Evet Cumhuriyet kurulmuş olabilir ama ben Cumhuriyetin yetiştirdiği bir birey değilim, özümde bir Osmanlıyım. Türk'üm. Dedelerimiz gibi Kur'an ve Sünnet ışığında kendimi yetiştirmeye adamış, ya da çalışmış bir bireyim. Her ne kadar Cumhuriyet kavramı buna engel olsa da gücümüz yettiğince içimizdeki o koru alevlendirmeye çalışıyoruz. Buradan size muhalefet etmek için yazmıyorum, sadece neyi ne için yapıyoruz, bunun farkına varmamız için küçük bir hatırlatma amaçlı yazıyorum. Ha siz her şeyi biliyorsunuzdur, tarihimizi, geçmişimizi neyin ne olduğunu, buna rağmen Cumhuriyeti kutluyorum diyorsanız da saygı duyarım. Herkes için vatan, millet kavramı farklıdır. Kimi için 1 bin yıllık bir tarih, kimi için 100 yıllık. Bu toprakları bize emanet eden dedelerimizi ne hikmetse vakti zamanı geldiğinde hayırla yad etmiyoruz, bu insanı üzüyor. Mesela Fatih Sultan Mehmet (H.z) İstanbul gibi bir şehri bize armağan etti, bizler için ne badireler atlatlı, biz ne zaman vefatını hatırlayıp 1 dk. Saygı duruşunda durduk. Daha vefat yılını bilmiyoruz. Onu da geçtim İstanbul un fethini bilmeyenler var. Ama ne hikmetse Cumhuriyet adına her şey akıllarda. Bunca alınan toprak, kazanılan zafer, verilen can, söz konusu bile değil. Sanki her ne olduysa hepsi şu 100 yılın içinde olmuş gibi lanse ediliyor. Bu da insanın zoruna gidiyor. En azından benim vicdanım kabul etmiyor. Tarihini bilmeyen millet, yok olmaya mahkumdur. Saygılar...!

Bunlar sizin kendi fikirleriniz değil, size empoze edilen sözler. Malesef gerçekten tarihi bilmeyen ve araştırmaya, okumaya zahmet etmeden bir başkasının 2 dakikalık Facebook videosundan esinlenmişsiniz. Bu kolay yolu seçen herkesin, sizin gibi acı duruma düşmesi siyasilerin en sevdiği ve kullandığı yöntem. Aslında sizin zannettiğiniz gibi Cumhuriyet atalarını ve dedelerini unut demiyor. Ama size bunu empoze edenler size öyleymiş gibi anlatıyor ve siz de gerçekten neymiş bu diye araştırmadığınız için, o karaktersizlerin videolarında anlattıklarına inanıyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet'in ölüm yılını bilmemek Cumhuriyetin değil sizin ayıbınız. Bunu araştırıp 2 dakika içinde internetten öğrenebilirsiniz. Cumhuriyet buna engel değil. Ama ben sizi tabi ki ikna edemeyeceğim. Cehaleti yıkmak o kadar kolay değil ve siyasilerin en büyük kozu. Aslında bu çıkmaz ve çözüm bulmaz tartışmaya girmeyecektim bile ama
Alıntı
ben Cumhuriyetin yetiştirdiği bir birey değilim
ve
Alıntı
Her ne kadar Cumhuriyet kavramı buna engel olsa da...
sözleriniz beni hem şaşırttı hem de kızdırdı. Cahilliğinizi kendi içinizde yaşayabilirsiniz ama şu anda sahip olduklarınızı size sağlayan Cumhuriyet ve diğer Atatürk devrimlerine laf uzatırsanız bu tepkiyle karşılaşmaya devam edeceksiniz.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #12 : 03 Kasım 2020, 11:43:57 »
İçinden çıkılan kültür, yaşam ortamı, doğa şartları, öğrendikleri, travmaları, önyargıları, insanların düşüncelerini, ideolojilerini, kanaatlerini direk etkiler. Bu sebeple, Hegel'in, İbn-i Haldun'un zenciler hakkında düşündükleri, Aristotales ve Platon'un demokrasi hakkında düşündüklerini gördüğünüzde, böylesine büyük beyinlerin nasıl bu yargıya vardıklarına şaşırabilirsiniz.
İnsan her düşünceye ulaşabilir. Savunabilir. Sadece bunu Dünya'nın merkezi kendisiymiş gibi yapmamalıdır.
Bu tip konuların tartışılabileceği bolca mecra var.
Burasının buna uygun olmadığını düşünüyorum...
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2020, 11:48:30 Gönderen: dela »

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2020, 12:35:02 »

Bunlar sizin kendi fikirleriniz değil, size empoze edilen sözler. Malesef gerçekten tarihi bilmeyen ve araştırmaya, okumaya zahmet etmeden bir başkasının 2 dakikalık Facebook videosundan esinlenmişsiniz. Bu kolay yolu seçen herkesin, sizin gibi acı duruma düşmesi siyasilerin en sevdiği ve kullandığı yöntem. Aslında sizin zannettiğiniz gibi Cumhuriyet atalarını ve dedelerini unut demiyor. Ama size bunu empoze edenler size öyleymiş gibi anlatıyor ve siz de gerçekten neymiş bu diye araştırmadığınız için, o karaktersizlerin videolarında anlattıklarına inanıyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet'in ölüm yılını bilmemek Cumhuriyetin değil sizin ayıbınız. Bunu araştırıp 2 dakika içinde internetten öğrenebilirsiniz. Cumhuriyet buna engel değil. Ama ben sizi tabi ki ikna edemeyeceğim. Cehaleti yıkmak o kadar kolay değil ve siyasilerin en büyük kozu. Aslında bu çıkmaz ve çözüm bulmaz tartışmaya girmeyecektim bile ama
Alıntı
ben Cumhuriyetin yetiştirdiği bir birey değilim
ve
Alıntı
Her ne kadar Cumhuriyet kavramı buna engel olsa da...
sözleriniz beni hem şaşırttı hem de kızdırdı. Cahilliğinizi kendi içinizde yaşayabilirsiniz ama şu anda sahip olduklarınızı size sağlayan Cumhuriyet ve diğer Atatürk devrimlerine laf uzatırsanız bu tepkiyle karşılaşmaya devam edeceksiniz.

Orkun ustam ya yazdıklarımı anlamadınız, ya da anlamak istemediniz bunu bilemiyorum. Ama beni ve benim gibi düşünen insanların kalkıp 2 dk.lık videolarla fikirlerini ve düşüncelerini değiştireceğini düşünmeniz çok komik, hem de garip. Sizin için üzüldüm gerçekten. Bunu siyasete bağlamanız da ayrı bi garip. Benim yazdıklarımı neden siyaset ile ilişkilendiriyorsunuz. Sizler yorum yapıp düşüncelerinizi dile getirdiğinizde gayet özgürsünüz, yapabiliyorsunuz. Ama biz, birilerinin esareti altında kalıyoruz öyle mi. Aptal mıyız biz. Ha siz öyle düşünüyorsunuz ya bu sizin ayıbınız. Cumhuriyet madem bizim atalarımızı ve dedelerimizi tanımamıza engel olmuyor, soruyorum size neden harf devrimi diye bir şey var ? Yukarıda ki yazımda Atatürk ün bir sözünü paylaştım, fakat anlamadınız. Madem tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkum, neden o milletin dili değiştiriliyor ? Bu soruyu hiç sordunuz mu kendinize ? Tarihimizi daha iyi anlamak için mi ? Şimdi maalesef Osmanlıca mezar taşlarını okuyamıyoruz. Neden Harf Devrimi yüzünden. Sizin o savunduğunuz devrimlerin neticesidir bu. Benim düşüncelerimin klavyeye ve buraya yansımasıdır bu okuduklarınız. Bundan rahatsız olabilirsiniz, oluyorsunuz da. Bazı şeyleri kabullenemiyorsunuz, Cumhuriyetçi kisvesi altında bizlere hak etmeyeceğimiz ithaflarda bulunabiliyorsunuz, cahil, gerici, yobaz gibi yakıştırmalar yapıyorsunuz. Ama bıçak kemiğe dayanınca, azrail kapıya dayanında nedense Allah lafzı dilinizden hiç eksik olmuyor. Sizin savunduğunuz devrimler benim şimdiye kadar bahsettiğim tarih, din, dil, ırk ne varsa hepsini tahrip etmiştir. Bu yukarıda örneğini gösterdiğim şekilde ortadadır.  Çünkü tarihi ve geçmişi değiştiremezsiniz. Ama o tarih okullarda sizlere, bizlere okutulan tarih değil, gerçek tarih. Hani şu okuyup anlayamadığımız tarih. Sizinle tartışmak istemiyorum, size sizin gibi cahilsiniz demiyorum. Siz bazı siyasilerden etkilenmişsiniz de demiyorum. Hele 2 dk. lık video izleyip buraya gelmişsiniz hiç demiyorum. Şu anda sahip olduklarımızı bize sağlayan, Allah'tır. Ne Cumhuriyet ne Atatürk değildir. Sizin de dediğiniz gibi sizi ikna edemeyeceğim bu yazdıklarımla. Umarım bir gün farkına varırsınız gerçeklerin. Saygılar......

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #14 : 03 Kasım 2020, 16:19:11 »
Her ne kadar buranın siyaset meydanına
dönmesini istemesem de;
Tarihimizin hiç bir devri unutulmuş değil.

Muhammet bey; kadir mısırlızade videosu
izlemek yerine Ahmet Taşağıl, J.P Roux,
Halil İnalcık gibi hocaların kitaplarını okursanız
hem tarihe dair bilgiler edinirsiniz hem de
Tarihimizin unutulmadığı, hatta unutturulmadığını
anlarsınız.

Dünyada hiç bir millet yok ki kendi devletinden
bu kadar nefret eden. Böyle bir ortamda dahi
bu nefretinizi dile getirmeniz daha vahim.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #15 : 03 Kasım 2020, 17:52:46 »
Her ne kadar buranın siyaset meydanına
dönmesini istemesem de;
Tarihimizin hiç bir devri unutulmuş değil.

Muhammet bey; kadir mısırlızade videosu
izlemek yerine Ahmet Taşağıl, J.P Roux,
Halil İnalcık gibi hocaların kitaplarını okursanız
hem tarihe dair bilgiler edinirsiniz hem de
Tarihimizin unutulmadığı, hatta unutturulmadığını
anlarsınız.

Dünyada hiç bir millet yok ki kendi devletinden
bu kadar nefret eden. Böyle bir ortamda dahi
bu nefretinizi dile getirmeniz daha vahim.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Eğer nefret görmek istiyorsanız Orkun ustanın yazmış olduğu mesajı okumanızı tavsiye edebilirim. Siyaset yapma gibi niyetim yok, ben düşüncelerimi dile getirdim. Siyasete değinen kişi yine Orkun ustaydı. Yine nefret dolu cümleleri kendisi dile getirdi. Ya mesajları okumuyorsunuz, yada okuduklarınızı anlamakta güçlük çekiyorsunuz. Ya da işinize gelmiyor... Ha bu arada bizim milletimiz kendi devletinden asla nefret etmedi ve etmiyor, devleti yöneten kimselerden nefret ediyorlar.  Saygılar...

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #16 : 04 Kasım 2020, 10:13:49 »
Muhammet Bey biz burada özel günlerimizi yer yer kutluyoruz. Ustalarımızla birlikte gönül bağlarımızı kuvvetlendiriyoruz. Bazen bayramlaşıyoruz bazen başımıza gelen kötü bir olay karşısında üzülüyoruz. Ama hep bir olmaya çalışıyoruz. Burada sevincin paylaşılmasına yönelik bir gönderide bıçak kesiği gibi bir yorum bence de hiç uygun olmamış. İfade ettiğiniz şeylerin doğru olduğuna inanıyor olabilirsiniz ancak insanların bu mutlu gününde hele ki böyle bir platformda bu şekilde dile getirmek bana göre kabalık.  Ama beni asıl düşündüren konu farklı bir görüşe sahipsiniz diye hemen ötekileştiren yaftalayan irite eden Orkun Ustanın yorumu oldu. Ben bu hastalıklı tutumla hayatımın bir çok aşamasında karşılaştım ve her seferinde üzüldüm, kırıldım, kızdım hatta nefret ettim. Böyle forum içinde de olunca insan üzülüyor. Aslında Fransa'da değil de  Türkiye'de yaşamak isteyişimin de asıl sebeplerinden biri budur. Bu üst bakış maalesef sizi cahil konumuna acınası durumda olduğunuza ve karaktersizlerin videosunu izleyen bir insan olduğunuza anında yerleştirebiliyor. Allah beni yaratırken bile bana istediğim şeye inanma yada inkar etme hürriyetiyle yaratmışken birinin çıkıp sırf farklı şeylere inandığı için kendisini İlah koltuğuna oturtmasına ben katlanamıyorum. Bence gerek bireyin en iyi versiyonuna ulaşma çabalarında gerekse toplumsal gelişme ve kalkınmamızda  en büyük engellerden bir tanesi de bu. Bir başka ifadeyle bizler şu andaki tutumunuzu bazı kaynaklar ile temellendirmiş olabiliriz bilimsel altlığı olsun olmasın sonuçta bir fikre sahipsek fikrin üstünlüğü hakaret ederek küçümseyerek savunmak ve bu konu özelinde olmasa da bu durumu kendinde yaratılıştan gelen bir hak gibi görmek  çok üzücü.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #17 : 04 Kasım 2020, 11:15:51 »
Konuyu gereksiz yere uzatmamak için yorum yapmaktan kaçıyorum ama hala devam eden bir nokta var ki, şu anda bu yorumu onun için yapıyorum: Durum farklı bir yöne çekiliyor ve fikir özgürlüğünün ihlali gibi lanse ediliyor. Arkadaşlar benim savunduğum şey bu ülkenin anayasasıdır. Cumhuriyet ve diğer Atatürk ilke ve inkilaplarının tamamıdır. Bunlardan birini suçlanır yada dil uzatılırsa savunurum. Siz istediğiniz şeye inanabilirsiniz. İnançlarınızla sorunum yok. Ama bu inançlarınız doğrultusunda bu ülkenin anayasasına, ilkelerine ve inkilaplarına dil uzatırsanız tepki veririm. Eğer düşündüğünüz gibi fikirlere ve inançlara saldırıyor olsaydım Kadir Mısıroğlu videolarının hepsinin altına yorumlar yazıyor olurdum. Sadece bu kesim değil, aynı şekilde ataistler, Naziler, Yahudi emperiyalizmi gibi birçok kendi görüşüm ve inancım dışında kişilere ve onların videolarına hakaretler ediyor olurdum. Yani bu olayı fikir özgürlüğü tarafına çekmeye çalışmayın lütfen.

İlk yazdığım gönderinin yanlış anlaşılmasına mahal vermemek için tekrarlama gereği duyuyorum. İstediğiniz fikre yada inanca tabi olun. Bu kimsenin derdi yada sorunu değildir. Ama bunlar doğrultusunda benim yada başka birinin inançına ve fikrine saygızıslık edemezsiniz. Hele ki bu ülkenin bütünlüğüne, bunları (kendisi padişah gibi ülkenin başına oturmak yerine) bizlere armağan eden Atatürk'e, ilkeri ve inkilaplarına dil uzatırsanız tepkiyle karşılaşırsınız.

Son olarak nefret söylemleri ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum ve bu başlık altında başka yorum yapmayacağım. Mehmet hocamın söylediği doğru, burası bunları tartışmak için uygun bir mecra değil. Forumdaki büyüklerim, abilerim ve ustalarım karşısında saygısızlık ettiysem özür dilerim. İlk yazdığım gönderide kullandığım kötü sözlerden ötürü pişmanım. Büyüklerim ve ustalarım karşısında saygısızlık etmek istemezdim. Fakat bu kötü sözleri söylediğim ideolojiler ve cahillik karşısındaki eylemlerimin arkasındayım. 2001 yılında liseden mezun oldum ve 2001 yılına kadar her yıl tarih dersi okudum. 2015'te ikinci üniversite için AÖF'de gene 1 yıl tarih dersi aldım. Herhangi bir seneki tarih dersim ve hiçbir kitap bana Osmanlı Devleti'ni kötülemedi. Hiçbir tarih öğretmenim beni Osmanlı düşmanı olarak yetiştirmedi. Tarihi iyi bilenler, araştıranlar, en azından okuldaki tarih dersini geçebilenler bilir ki, eğitim öğretim sisteminin hiçbir yerinde Osmanlı Devleti ile ilgili düşmanlık geçmez. Aksine bizim tarihimiz olduğu için ders olarak okuruz. Bunu benimseyip kabul ederiz. Ve ne kadar ilginçtir ki, 2007 yılına kadar yönetimdeki siyasiler ağızlarına alana kadar kimsede Osmanlı düşmanlığı yoktu. Ta ki mevcut rejime, anayasaya ve Atatürk'e garezi olanlar bunu bir politik silah olarak kullanmaya başlayana kadar. İşte benim "hakaretlerim" yada "nefret söylemlerim" bu nokta bu siyasi emellere alet olanlara karşıdır. Yani "cahil" kelimesi... Bunu büyüklerimin önünde yaptığım için tekrar özür diliyorum ve 2007'ye kadar akıllarına bile gelmemiş olan ama inandıkları kişiler bunu söylediğinde gerçekten kendi fikriymiş zannedenlere cahil söylemimin arkasındayım. Gerçekten kendi merakıyla araştıran kimseye engel yoktur. Hele ki Cumhuriyet buna asla engel değildir. Ne Çince öğrenmeye nede dedelerinin mezarlarındakini okumaya. Öyle bir merağı ve ilgisi olan kişi bunu araştırıp öğrenir. Sağda solda bunun hakkında şikayet edip bahaneler uydurmaz.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #18 : 04 Kasım 2020, 14:03:52 »
Arkadaş zaten kabul ediyor Cumhuriyet altında kültürünü yaşayamadığını ama direndiğini. Düşüncesine saygı duymak lazım. Bizleride yetiştiren Öğretmenlerimiz hiç Osmanlı düşmanlığından bahsetmedi. Ama genel kanı şu yönde Osmanlıyı unut, Müslümanlığını yaşama, Dinsizlik ile suçladıkları Atatürk Cumhuriyetinde yaşa. Halbu ki böyle bir durum olmadığını hepimiz biliyoruz. Benim evimde hem Fatih Sultan Mehmet hemde Mustafa Kemal Atatürk ün odamın başköşesinde fotoğrafları mevcut. Çok şükürde dinimi istediğim gibi yaşıyorum ve bunu Atatürk Cumhuriyetine borçluyum. Aksini düşünmek bana göre o kadar ŞehitlerimiZi  , dedelerimizi , ninelerimizi, İstiklal Marşımızı , Gazilerimizi unutmak gibi geliyor.

Buradaki maraz şundan kaynaklanıyor. Arkadaş hem 23 Nisanda , hemde 29 ekimde konu başlığı belli olan konulara bilinçli olarak aksi yönde yorum yapması.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #19 : 04 Kasım 2020, 16:08:20 »
Arkadaşlar,
İyi niyetle açılan konu, can sıkıcı bir hal almış.
Üzüldüm açıkçası.
Bu sayfaya paylaşım yapan herkesten ricam, konuyu burada bitirmeleri ve daha fazla derinlere girilmemesi.
Bu forumun ismi Bıçak Sanatı, temel konumuz kesici aletlerdir.
Arada iyi niyetle dini ve milli bayramlarımızı kutlamak, güzel bir müzik, kitap vs arkadaşlarımıza duyurmak için de paylaşım yapıyoruz.  Çok farklı insanlar var forumumuzda, ama hepimizin ortak noktası bıçak. Bıçak haricinde bir bilgi, fikir vs. için de buraya gelen yok. Bıçak haricinde bu forumda birbirimize verebileceğimiz veya değiştirebileceğimiz bir şey de yok. Bu eksende devam etmeye çalışalım lütfen.
Dünya, hayat, siyaset, din, tarih vs ile ilgili farklı görüşlerimizi paylaşabileceğimiz yüzlerce, binlerce sayfa, Forum, sosyal medya aracı var. Dünya, hayat, siyaset, din, tarih vs. ile ilgili görüşlerimizi bıçak ile ilgili bir forumda değil, bu konulara ilgi duyan, daha doğrusu bu konularla ilgili tartışmayı, çatışmayı seven insanların bulunduğu forumlarda, ortamlarda paylaşalım. Bizim burada bulunma nedenimiz temel itibari ile bıçak. Ötesi konumuzun dışında. Arada iyi niyet ile açılan her türlü sayfayı görmek de bizi mutlu ediyor, ama bu forum çatışma alanı değil.
Burayı çatışma alanına çevirmeyelim lütfen.
Herkesin kendi fikri, bilgisi, görüşü var. Biz burada bıçak ile ilgili fikirler, tartışmalar görmek istiyoruz.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.