Selamun aleykum.
Herkese hayırlı, bereketli ve en önemlisi sağlıklı günler. 3 arkadaşım, hazır aeb-l bıçak profili almış. Aldığı profilleri bana yollamıştı. Eeee acemi nalbant misali, bende eş dost olmasa nasıl öğreneceğim bu işi. Kendi çapımda, biraz değişiklik yaptım ve ağızları açtım. Perdah işi de bitince; profilleri aldıkları firmaya, ısıl işlem için yolladım. Bıçaklardan birinin kabzasını yaptım.
Her şey buraya kadar normal, gelelim yaptığım hatalara.
Birincisi; bu bıçakların ağzını göz kararı açtım. Örnek, tablayı 5 dereceye ayarladım ve açtım. Tam açıyı hatırlamıyorum. Ağız açısı hesaplama linkini fark ettiğimde, iş işten geçmişti. Çok mu kötü oldu? Namluya doğru biraz daha kalın olmuş sanki. Görsel olarak herhangi bir kusur yok. Ama namlu daha zor dalıyor, kestiğiniz malzemeye.
İkinci husus; sütun matkabım yok. Bu sebeple matkabı el ile kontrol ettim. Sonuç resim de de görüldüğü üzere; pim kenarlarında boşluklar oluştu. Maalesef delikler tam karşılıklı olmayınca, matkabı sağ sol yaparak genişletmek zorunda kaldım.
Benim görebildiklerim bunlar. Fakat bir konuda fikrinize danışmak istiyorum. Bıçaklar bir türlü istediğim keskinliğe ulaşmıyor. 240 kum zımpara ile ağız açtım, daha sonra yağ taşı ve deri kemer ile sonlandırdım. Olmadı. Bileme seti var, elmas taşlı onunla da olmadı. Kaldı ki bu set ile vg 10 çelik biliyorum (spyderco), bildiğiniz jilet oluyor ve en az 1 hafta her şeyi kesiyor. Acaba su verme işlemi ile alakalı olabilir mi? Kafanızı çok şişirdim kusura bakmayın. Sürçü lisan ettiysem affola.
saygılarımla.
Çelik: Hazır profil, AEB-L 3 mm
Kabze: Purple heart ve African paduk, keten tohumu yağı ile sonlandırıldı.
Ara malzeme; pirinç