Selamın aleyküm ustalara ve tecrübeli arkadaşlara iki acizane sorum olacak
1- band zımpara makinasında kullanılan makarnalar ekseriyetle aluminyum kullanılmış, ben kauçuk veya dolgu plastik kullanmak istiyorum, performans açısından büyük bir fark yaşar mıyım, uygun mudur?(resimde beyaz olan transpalet tekeri siyah olan kauçuk disk)
2- Resimdeki bant zımpara motoru salınmış şekilde monte edilmiş, bunun sebebi ilk kalkıştaki gerginliği dengelemek midir, yoksa amaç nedir?
Teşekür ederim...
Benim makinenin görüntüsünü koymuşsunuz mutlu oldum

Ustalar cevaplamış ama ben de kendimce yazayım.
1) Ben Bauhaus'tan alınmış zamanında tanesi 30 tl olan transpalet tekerleri kullandım, gördüğünüz makinede 3 teker transpalet tekeri. 3 yıl böyle kullandım. Aşınma açısından her şey aşınır ancak tabii transpalet tekeri alüminyumdan önce aşınır. Buna rağmen sık olmayan kullanımda benim makinemin transpalet tekerlerini hiç değiştirmedim veye tornalatmadım yani sorun çıkartmadılar. Fiyat performans açısından bence en uygunu transpalet tekeri. Bir dezavantajı, böyle yüksek hızlarda dönmek için tasarlanmadığı için tornadan çıkmış bir alüminyum tekere göre az da olsa salgı yaratabiliyor bu da makinenin azcık titreşimli çalışmasına sebep oluyor.
2) Motoru benim öyle sabitlemiş olmamın 2 sebebi var, zamanında kasnaklar konusunda Eylem ustam da çok yardımcı olmuştu sağ olsun, orada kayışın bağladığı iki kasnak ile motorun devirini bantı 3 farklı hızda çevirmek için kullanıyorum. Kasnak v kasnak, 3 oluğu var, motoru elle kaldırıp oluklarda kayışı değiştiriyorum ve bantın hızı değişmiş oluyor. Aynı zamanda motorun aşağıya doğru sarkması kayışın gerginliğini ayarlamış oluyor. Böylece 1 taşla 2 kuş vurmuş oldum gibi basit bir sistem yapmıştım. Ama bu siştemin daha profesyonel olma şansı var eğer kayış kasnaklı olacaksa motoru aşağı salmaktansa civatalı sürgülü bir sistem daha stabil çalışır genellikle.