Merhaba,
https://bilgeis.net/ sitesi içindeki ODTÜ'nün sertifikalı ve online eğitimlerine bakın, ilgilendiğiniz eğitimler olabilir. Burada KOBİ'lere de çok faydası olabilecek başka da bir sürü eğitim var.
4 yıllık mezunu olanlar için Eskişehir Anadolu Üniversitesinin 2. Üniversite programı var. Orada örneğin "WEB TASARIMI VE KODLAMA" bölümü var. Kayıt süresi hala devam ediyor. Galiba süre sonu bu ayın 15'i. Söylemesi ayıp ben de meraktan bu bölüme kaydoldum. Gerçi ben 2. üniversite olarak değil sınav sonucunda tercih yaparak girdim, o nedenle yapılacakları adım adım tarif edemem.
Yazılım bisiklete binmek gibidir. Öğrenmek için yapmak gerek.
İlk yazdığım programları i386 üzerinde yazıyordum.

Tabi o, o zamanın koşuluydu ama esas olarak program geliştirmek için gereken PC, oyun PC'lerinin aksine doymak bilmez bir konfigürasyon gerektirmiyor. Her zaman RAM'ınız çok olsun. Web tarayıcıda açtığınız sayfalar kapanmak bilmeyecek, PC'ye bolca RAM gerekecek. Kocaman bir, hatta iki ekran da candır.

Ekrana ne kadar çok satır sığarsa kodu okumanız o kadar rahat olur.
25 yaş üstüne 30 koyun yine geç değil. Sadece vaktinizi PC başında vakfedecek imkanınızın olması yeterli. Çoluk çocuk peşinde koşup yorulup, zamanı da tüketmek asıl zorluk çıkaracak hal olur.