Bıçak Sanatı - Forum

KÖMÜR OCAĞI HAVALANDIRMA SİSTEMİ CÜRUF KIRICI ( CLİNKER BREAKER )

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece

Merhabalar değerli ustalarım ve forumdaşlarım. Bu ay 9. yılımı doldurduğum dövme işlerinde sürekli müzdarip olduğum kömür ocağımdaki kömür cürufu belasına bulduğum yöntemi sizlerle paylaşmak istedim. Bu 9 sene boyunca bir sürü ocak yaptım ve doğal olarak her yaptığım bir öncekinden daha verimli oldu. Fakat bu cürufa bir türlü çözüm bulamamıştım ta ki You Tube da denk geldiğim bir Clinker Breaker videosuna kadar. Sistem pratikte basit aslında ama uygulamada sorun olabiliyor. Mantık havanın çıkış noktasına sağa sola dönen bir parça yapmak, kanal tıkandığında da parçayı hareket ettirerek cürufu kırmak. E bunu görüp te uygulamamak olmazdı elbette  ;D Ben elimi atmışken tüm sistemimi yeniledim yalnız fark ettim ki yenilediğim sistemde ana hava kanallarını 100e 100 kare profilden yapacağıma eskisi gibi yuvarlak profilden yapmam daha da verimli olacaktı  ::)  Yapım işlerini çekip birleştirdiğim videomu aşağıda paylaşıyorum, umarım faydası dokunur ;)

Not: Videodaki cüruf kırıcı ilk denemede ateşi iyi harlamadı, daha sonra ortasına 4 delik açıp etrafı biraz daha tıraşladım ( yani delikleri arttırıp mevcut olanların çapını büyüttüm) ve çok şükür beni mutlu edecek bir ayar yakaladım  :2up

https://www.youtube.com/watch?v=Q6lyD5M4yxs

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Eline sağlık Soytürk ustam. Basit bir görevi olan kömür ocağını fizik laboratuvarına çevirmişsin maşallah. :2up Her yerinde bir kol, heryerinde bir ayar var. Her görenin merakla inceleyeceğine eminim. Yanlız yaptığın kırıcı sistem tam ateşin merkezinde kalacak değil mi? O kadar sıcakta dönmesi ve çelışmasında sıkıntı olmaz mı? Somunlar sıcaktan eriyip kaynamaz mı?

Soytürk Dönmez

• 4198
Eline sağlık Soytürk ustam. Basit bir görevi olan kömür ocağını fizik laboratuvarına çevirmişsin maşallah. :2up Her yerinde bir kol, heryerinde bir ayar var. Her görenin merakla inceleyeceğine eminim. Yanlız yaptığın kırıcı sistem tam ateşin merkezinde kalacak değil mi? O kadar sıcakta dönmesi ve çelışmasında sıkıntı olmaz mı? Somunlar sıcaktan eriyip kaynamaz mı?

Teşekkür ederim sağ olasın Orkun beğenmene sevindim. Ateşin merkezinde kalıyor bu kırıcı amma altan hava üflenildiği için sorun olmuyor, yani kısa vade de uzun vadede de sanmıyorum ama göreceğiz. Vida içinde aynı şey geçerli. Dönmesinde de sorun olmadı şimdiye kadar 2 kere yaktım arada da çeviriyorum sürekli güzelce dönüyor hafif takılacak gibi olduğunda ters yöne çeviriyorum rahat rahat dönüyor.
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2020, 22:48:46 Gönderen: Soytürk Dönmez »

İnsanın bir işi severek yapması ne kadar önemli, bunun en canlı örneği Sensin. Ne kadar uğraştığını, hatta günlerini gecelerini buna kafa patlatmakla geçirdiğininin tanığıyım. Hepsinden önemlisi de tüm bunları yapıp, faydalı sonucu bizlerle paylaşman. Sağol varol Soytürk ustam.

Erhan Özkalgay

• 62
  • Meslek: Dönerci
  • Yer: İstanbul
Elinize sağlık ustam. Bilgilendirici paylaşımınız için de teşekkür ederim.

Soytürk Dönmez

• 4198
İnsanın bir işi severek yapması ne kadar önemli, bunun en canlı örneği Sensin. Ne kadar uğraştığını, hatta günlerini gecelerini buna kafa patlatmakla geçirdiğininin tanığıyım. Hepsinden önemlisi de tüm bunları yapıp, faydalı sonucu bizlerle paylaşman. Sağol varol Soytürk ustam.

Benimle birlikte sende çok kafa yordun ustam, sana çok şey borçluyum  hakkın ödenmez, sağ ol var ol  :) :) :)

Soytürk Dönmez

• 4198
Elinize sağlık ustam. Bilgilendirici paylaşımınız için de teşekkür ederim.

Faydası dokunursa ne mutlu  C:-)

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
Soytürk ustam merhaba,

Ben izlerken yoruldum ordan oraya bir bağlantı var, o burdan geçiyor oraya hava gidiyor o hava çiçek oluyor. Bu proje teknofest projesi olmuş ustam. Eline, aklına sağlık. Güzel ve sağlıklı günlerde kullanmanı diliyorum. Bol bereketli işleriniz olsun kazasız belasız inşallah.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Soytürk Dönmez

• 4198
Soytürk ustam merhaba,

Ben izlerken yoruldum ordan oraya bir bağlantı var, o burdan geçiyor oraya hava gidiyor o hava çiçek oluyor. Bu proje teknofest projesi olmuş ustam. Eline, aklına sağlık. Güzel ve sağlıklı günlerde kullanmanı diliyorum. Bol bereketli işleriniz olsun kazasız belasız inşallah.

Saygılarımla,

:D :D :D

Merhabalar Akın kardeşim, ne bileyim bana o kadar karışık gelmiyor tam tersi çok akıcı geliyor  O0 O0 O0

Sağ olasın Allah razı olsun çok teşekkür ederim senin de işin gücün rast gelsin Allah'a emanet  :2up

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Çok güzel olmuş son hali Videosunu gördüm
Soytürk ustam

Soytürk Dönmez

• 4198
Çok güzel olmuş son hali Videosunu gördüm
Soytürk ustam