Bıçak Sanatı - Forum

Örs ve Mengene

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Örs ve Mengene
« Yanıtla #20 : 05 Ekim 2020, 08:40:14 »
Orkun ustam elden cıkarırmıyım bilmiyorum koleksiyon olsun istiyorum şöyle nadir bulanan parçalardan nasip  :)

Sanırım bizim forumda bunu istemeyen yoktur ;D

Doğru ustam. :D Aslında yerim yok ama böyle küçük ve hafif olanları görünce insanın aklına giriyor. :D Alıp doğaya götürüp orada döverim falan diyorum. Tabi o kadar çok zamanım var ki doğada demir dövecek, ama ne hikmetse bi arabayı 5 haftasonu geçti hala yıkatamıyorum. :))

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #21 : 07 Ekim 2020, 22:25:31 »
20 kiloluk örs candır can.. Bende köye bahce demirciliği gibi ufak ufak başlamak için arıyorum Neredeyse gördüğüm her hurdalığa dalıyorum..Çok merak ediyorum ateş ile çeliği şekillendirmek nasıl bir iş ...

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #22 : 08 Ekim 2020, 02:05:05 »
Orkun ustam elden cıkarırmıyım bilmiyorum koleksiyon olsun istiyorum şöyle nadir bulanan parçalardan nasip  :)

Sanırım bizim forumda bunu istemeyen yoktur ;D

Doğru ustam. :D Aslında yerim yok ama böyle küçük ve hafif olanları görünce insanın aklına giriyor. :D Alıp doğaya götürüp orada döverim falan diyorum. Tabi o kadar çok zamanım var ki doğada demir dövecek, ama ne hikmetse bi arabayı 5 haftasonu geçti hala yıkatamıyorum. :))
Malesef ustam zaman olmazsa hiç bir şey olmuyor bu hobiye başlamadan önce yaparım uzun sürmez istirahatimden veririm  vs vs kendimi avutuyordum ama işin içine girince malesef bir ufak parça bıçağı yapmak bile insanın günlerini alıyor emekçi ustalarım abilerim herşeyi sonuna kadar hakediyorlar.
20 kiloluk örs candır can.. Bende köye bahce demirciliği gibi ufak ufak başlamak için arıyorum Neredeyse gördüğüm her hurdalığa dalıyorum..Çok merak ediyorum ateş ile çeliği şekillendirmek nasıl bir iş ...
Tam teşekküllü çekiç sallamasakta ucundan yaptık zevki çok başka ustam yerim ve zaman problemim olmayacak dövme hariç çalışmam net ah o hurdacılar hiç olmuyor inşallah denk gelir
Gendarmerie Special Operation...

Erhan Özkalgay

• 62
  • Meslek: Dönerci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #23 : 08 Ekim 2020, 13:32:46 »
Hepsi de çok güzelmiş. Dövme yapmıyorum ama dövme izi vermek suretiyle çekiçle dövüyorum çeliği. 20 kg bile çok gelebilir, bu iş için daha küçük bir örs daha mı kullanışlı olur yoksa 20 kg yeter mi sizce?

Isparta

• 68
  • Furkan-21
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Türkiye
« Yanıtla #24 : 08 Ekim 2020, 14:43:50 »
Hepsi de çok güzelmiş. Dövme yapmıyorum ama dövme izi vermek suretiyle çekiçle dövüyorum çeliği. 20 kg bile çok gelebilir, bu iş için daha küçük bir örs daha mı kullanışlı olur yoksa 20 kg yeter mi sizce?

Tahminimce tren yayı veya yan yana kaynatılmış iki adet I demir işinizi görür. Örsler pek ucuz olmuyor. Tabi siz gene ustaların dediğini yapın.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #25 : 08 Ekim 2020, 20:26:55 »
Teşekkürler 20 kg örs işinizi görür yeter artar bile fakat 20
Kg sıfır olarak piyasada mevcut ve pahalı  hurda 2. El bulmak zor tren yayı veya blok 1045 1060 yüzey sertleştirilmiş parçalar işinizi görür oda olmadı ufak bir parça tren rayı işinizi görür.
Gendarmerie Special Operation...