Her çalışma bize çok şey öğretiyor. Bu da onlardan. Uzun zaman önce başladığım fakat bir türlü sonuna getiremediğim 8 adet mutfak bıçağı beni gerçekten çok yordu, özellikle yamuk Aeb-l lamalarından uzuuun şef bıçakları yapmaya çalışmak... Bu süreçte kayda değer bir ürün ortaya koyamamış olmanın ve kurban bayramının gelmesinin telaşı ile alelacele bir bıçak yapmaya karar verdim. Türlü tersliklere rağmen bu bıçağı bir günde tamamladım, tabii bayram bitiminde de makyajı üzerinde çalıştım.
Bu bıçak aparat kullanmadan ağız açma denemelerimin ikincisi. İlki bitmedi, ona dair hususları daha sonra paylaşırım.
Acelem sebebiyle bolca hata yaptım, düzeltmek için harcadığım zamanı asıl işe harcasam eminim istediğim bıçağı yapmış olurdum. Neticede çizdiğim ve kestiğim profilden, hayal ettiğim bıçaktan çok çok uzaklarda olan bu ürün ortaya çıktı.
Namlu aslında daha geniş ve uzundu, ağız açarken yaptığım hatalar daralmasına, ısıl işlem sonrası uçta oluşan yamulma ise kısalmasına sebep oldu

Sırt deseni hiç planda yoktu yanlışlıkla sırt kısmı zımparaya temas edince düzeltmek için basitçe bir desen yaptım.
Kabzayı birleştirmek de işlemek de çok aceleye geldi, bayağı berbat ettim ama sonradan güç de olsa toparladım.
Açıkçası bu hâle getirmek için çok uğraştım, direndim resmen kaldırıp atmamak için
Kendisini ne sevebildim ne kaldırıp atarım,atölyede kaba işlerde kullanırım artık.
Çelik: 1067
Kabza: Deri+Ceviz+deri+Meşe göbeği+deri+ceviz
Kalınlık: 3mm
Namlu boyu: 13cm
Toplam boy: 18cm