Bıçak Sanatı - Forum

4116 hazır sulu profiller

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
4116 hazır sulu profiller
« : 24 Ağustos 2020, 16:27:14 »
Merhaba ustalarım;

Kurban bayramı döneminde çok fazla hazır sulu profil satışına rastladım. Genelde kasap bıçağı formunda olan satış ilanlarının arasında birkaç tane güzel profile rastladım. Fiyatı da iyi olunca 3 farklı modelden 2'şer tane almıştım. Toplamda 6 tane profili aynı anda başlayıp bitirdim. Aslında yavaş yavaş ve tane tane çalışıp keyfini çıkarmayı planlıyordum ama bu pandemi sebebiyle kısa çalşıma sonlandırılırsa, tekrar atölyede çalışmak için bu kadar uzun zamanım olmayacak. Ben de bunu fırsat bilip hepsini 2 hafta içinde bitirmeye çalıştım.

Aslında çalışmalar övünülecek kadar başarılı ve hatasız değiller. Hatta birkaç profili daha önce "Bant Zımparamdaki Sorun" başlığında paylaşmıştım. Ağızları hep bozuluyordu, işte bunlar o profiller. Toparlamak için çok uğraşmama ramen hepsinin taşlama çizgisinde biraz kayma var. Bu işleri bitirdikten sonra sorunu çözmüştüm, kısmet bundan sonraki çalışmalarda daha hatasız paylaşımlar yapacağım inşallah.

Hepsi birbirinin aynısı olmasın diye sap malzemelerini, ağzın taşlama yüksekliğini, sırta yalancı ağız açma gibi farklılıklar eklemeye çalıştım. Sonlandırma hepsinde Sefa hocamın formülü kullanıldı. Buyurun fotoğraflar:

Model 1
Uzunluk: 245mm
Genişlik: 38mm
Sap: Corian+Ceviz
Pimler: Pirinç
Lineer: Kağıt

Model 2
Uzunluk: 245mm
Genişlik: 38mm
Sap: Ceviz

Model 3
Uzunluk: 295mm
Genişlik: 37mm
Sap: Zeytin

Model 4
Uzunluk: 295mm
Genişlik: 37mm
Sap: Ceviz+Kompakt

Model 5
Uzunluk: 280mm
Genişlik: 45mm
Sap: Ceviz+Ahşap Laminant

Model 6
Uzunluk: 280mm
Genişlik: 45mm
Sap: Ceviz

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: 4116 hazır sulu profiller
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2020, 20:44:19 »
Elinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş. Özellikle kabzada çift malzeme kullanılanlar ve geçişlerin kusursuzluğu  :2up
Gözüme takılan nokta ise boru pimlerin bazılarında eksik oluşu ::)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2020, 21:10:07 »
Eline sağlık Orkun ustam hepsi gayet güzel gözüküyor, ufak tefek hatalar bütünsel güzelliğe neredeyse etki etmemiş, hepsini ayrı ayrı beğendim :)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2020, 21:43:14 »
Elinize sağlık ustam kabza formları ahşapları hoşuma gitti güzel olmuş.
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2020, 23:23:51 »
 :2up
Eline sağlık.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #5 : 25 Ağustos 2020, 09:09:16 »
Elinize sağlık hepsi birbirinden güzel olmuş. Özellikle kabzada çift malzeme kullanılanlar ve geçişlerin kusursuzluğu  :2up
Gözüme takılan nokta ise boru pimlerin bazılarında eksik oluşu ::)
Çok teşekkürler Osman hocam, beğenmene sevindim. Çift malzemeli kabzaları senin de İnstagram'da takip ettiğin "gallardo_knives" hesabının sahibi Joshua Gallardo ustadan esinlendim. Adamın sıkı hayranıyım. Gönderilerinde senin de beğenilerini görüyorum sürekli. :2up Hatta bazı yerli bıçak yapan ve sosyal medyada popüler olan ustaların kendi modelim diye isim bile verdiği bıçakları Joshua Gallardo'nun birebir kopyası. :D İnstagram ve Pinterest'i sadece kendileri keşfetti zannediyorlar galiba. ;) Boru pimlerin durumu da şöyle; ben atölyede(babamın) çalışırken elimde sadece bir çeşit boru pim vardı. Onu da bıçakların 2 tanesine uyduğu için kullandım. Diğer 4 tanesine ebat olarak uyan boru pimim kalmamıştı. Bugün geri kalanlarını da alıp işyerine geldim ve burada takıp sahiplerine teslim edeceğim. Yani eksik pimleri tamamladıktan sonra tekrar fotoğraflamaya fırsatım olmayacak. O sebeple dün akşam mevcut son hallerini çekebildim.

Eline sağlık Orkun ustam hepsi gayet güzel gözüküyor, ufak tefek hatalar bütünsel güzelliğe neredeyse etki etmemiş, hepsini ayrı ayrı beğendim :)
Çok teşekkürler ustam, sağolun. :2up

Elinize sağlık ustam kabza formları ahşapları hoşuma gitti güzel olmuş.
Sağolun Şaban ustam. Kabzalar bu çalışmalardaki tek kozumdu. :D Malum profiller hatalı olunca kabzalara extra özenmek istedim.

:2up
Eline sağlık.

Eyvallah hocam, çok teşekkürler. :2up

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2020, 10:30:13 »
Ellerine sağlık Orkun ustam hepsi birbirinden güzel duruyor. Sahipleri güle güle kullanırlar inş.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2020, 10:59:38 »
Güzel güzel denir.

emrekullakci

• 7
  • Meslek: Serbest
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2020, 11:21:54 »
Elinize sağlık, bıçlar çok güzel ama kazba formları başka güzel olmuş.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #9 : 25 Ağustos 2020, 12:28:56 »
bence hepsi güzel ve basarili kompakt malzeme cok hoşuma gitti manda boynuzu gibi parlak duruyor . Bu kompakt malzeme nedir nasil nereden temin edilir Orkun ustam

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2020, 13:54:18 »
Ellerine sağlık Orkun ustam hepsi birbirinden güzel duruyor. Sahipleri güle güle kullanırlar inş.
Teşekkürler ustam.

Güzel güzel denir.
Sağolun hocam, beğenmenize sevindim.

Elinize sağlık, bıçlar çok güzel ama kazba formları başka güzel olmuş.
Çok teşekkürler, sağolun ustam.

bence hepsi güzel ve basarili kompakt malzeme cok hoşuma gitti manda boynuzu gibi parlak duruyor . Bu kompakt malzeme nedir nasil nereden temin edilir Orkun ustam
Çok sağol ustam, beğenmene sevindim. Evet parlatıldığında güzel görünüyor ve çok sağlam. Sudan da etilenmez kolay kolay. Yanlız işlemesi çok zor. Zımpara resmen üzerinden kayıp gidiyor. Ağacı aşındırıp toz duman olurken bu malzemeyi kolay kolay aşındıramıyor. Kullandığım corianı ve kompaktı Facebook'ta HKnife Sector isimli kullanıcıdan temin ettim. Bu arada corian tek beyaz renk olmuyormuş. Birden fazla rengi ve sedefli, simli, içinde parçacıklar olan bir çok versiyonu var. hepsine bir göz atmanı tavsiye ederim.

maytir

• 288
    • ARTVENTURE Reklam Tasarım
  • Meslek: Grafik Tasarımcı - KRAV MAGA Eğitmen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2020, 19:25:36 »
Elerinize sağlık, güzel görünüyorlar.
Mustafa Aytır
10-02-1971 - İSTANBUL
https://www.instagram.com/atolye_maytir/

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #12 : 25 Ağustos 2020, 22:01:39 »
Maşşallah   Eline saglık orkun ustam kac tane birden

ugurluahmet

• *
  • 45
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #13 : 25 Ağustos 2020, 23:30:49 »
elinize sağlık, özellikle beyazı çok beğendim.. çok seçkin olmuş..

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 27 Ağustos 2020, 18:31:22 »
ben o arkadasdan renkli siyah corian aldim ama hicbirini kullanamadim cop oldu ,belkide ben yapamadim bilmiyorum, bu ürünler galiba gecici parlak oluyor sonra matlasiyor

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #15 : 28 Ağustos 2020, 15:24:17 »
Elerinize sağlık, güzel görünüyorlar.
Cok tesekkur ederim.

Maşşallah   Eline saglık orkun ustam kac tane birden
Cok sagolun ustam. Toplam 6 taneler.

elinize sağlık, özellikle beyazı çok beğendim.. çok seçkin olmuş..
Tesekkurler ustam. Evet her goren once onu inceledi. Genelde begenilen o oldu. Bu beyaz duz yuzeyle birlikte agac kullanma fikrini Gallardo’dan esinlendim. Cok daha guzel calismalari var adamin. Tavsiye ederim.

ben o arkadasdan renkli siyah corian aldim ama hicbirini kullanamadim cop oldu ,belkide ben yapamadim bilmiyorum, bu ürünler galiba gecici parlak oluyor sonra matlasiyor
Ersin ustam corian kullanan herkes seninle ayni fikirde. Kullananlar tekrar kullanmam diyor. Delerken patliyor, cok kirilgan, kolay lekeleniyor. O konuda haksiz degilsin. Bu saticinin urunleri ile alakali mi sadece bilmiyorum ama corian icin genel fikir olumsuz.