Bıçak Sanatı - Forum

bu yanan çelik düzelirmi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
bu yanan çelik düzelirmi
« : 11 Temmuz 2011, 02:09:02 »
evde tepsi var ama üzerine bizimkiler sanırım yüksek ısıda tencere veya daha farklı bir şey koymuş
tepsinin üstünden altına kadar yanmış acaba buna zımpara işe yararmı,denicektim ama elimde pek kalmadı yeniden gidip almam lazım bu yüzden önce sorayım dedim
kafama takılan şey ise üstten alta kadar yanık işlemiş vede acaba çelik deforme olup ne kadar zımpara yapılsada yinede düzelmezse,yani tıpkı çürümüş diş gibi ne kadar oyulsa bile alttan çürük çıkması gibi

Ynt: bu yanan çelik düzelirmi
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2011, 02:33:26 »
Zımparala, düzelir. Üzerine sıcak birşey konulmamış bunun doğrudan ocağın üzerine koyulmuş. ( yakında tavatenceresanatı.com olacağız : >:()
Mert kusura bakmazsan birşey sormak istiyorum. Sorduğun şeyleri sadece o iş için mi soruyorsun, yani bıçak zımparalamayı sorunca bu bilgiyi sadece bıçaktamı kullanıyorsun? örneğin çatal kaşıkta kullanacağında aklına neden yeniden sormak geliyor harbiden merak ettim.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2011, 02:51:44 »
aslında çeliğin her üründe formları farklı olabilir diye düşündüm mesela asıl amacım bıçak zımpara parlatma vs.. ama evde ocak ve yapmaya malzemeler yoktu kaşık çatalla deneme yaptım
ama formları içeriği farklı olabilir diye düşünmüştüm birde bu tepsi sadece üst kısım yanmış olsa direk zımparaya geçerdim soru sormazdım ama üstten yanıp alt kısıma kadar ulaşmış olması,acaba komple çürümüş mü olur zımpara yapsamda alttan gelen yüzey yine yanmış olabilir diye aklıma geldi,emin olayım dedim

sağol  :2up

« Yanıtla #3 : 11 Temmuz 2011, 03:13:27 »
Yok yanmaz öyle, sadece sıcaklığın etkisi ve isli yanma sonucu kararmış, normalde skoçbırayt ve cif le yıka birşey kalmaz zaten.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 11 Temmuz 2011, 05:21:32 »
emeğe deydi
en başta 80 kumla başladım bir an çıkmıcak sandım yanık biraz derinmiş iyice ovalamak gerekti lekeler çıkınca gerisi kolaydı yine parmağım su topladı ama emeğe deydi

cifle yıkama olayını bizimkiler yaptı ama sonuç alamamıştı yanık izi biraz derin sanırım ondandı

sağol sefa abi gece gece gaza geldim yaptım  ^-^

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #5 : 11 Temmuz 2011, 09:14:17 »
( yakında tavatenceresanatı.com olacağız : >:()

Sefa hocam sabah sabah nasıl moralim tavan yaptı anlatamam Allah senden razı olsun :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 11 Temmuz 2011, 11:21:32 »
Bir erkeğin mutfak eşyaları ile fazla oyalanmasının kimi mahsurları vardır. Dikkatli olalım.   O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 11 Temmuz 2011, 12:03:25 »
Mert arkadaşımız çeliğin kristal yapısı ve ışığı yansıtma özelliğine oldukça hayran kalmış durumda anlaşılan.

Kipmen Sanat web sitesi

Muammer usta

• 224
  • Yer: ankara
« Yanıtla #8 : 11 Temmuz 2011, 22:03:44 »
Minik bilgi: Yanık lekesi olan çelik , sini , tencere gibi mutfak gereçlerini plastik bir kova içinde sulandırılmış nitrik asit ile bekletilirse yanık lekeleri yüksek oranda yokolur .
İçi kireç kaplamış çelik çaydanlıkların içinde yine sulandırılmış nitrik asit birkaç dakika bekletilirse kirecin yokolduğunu görürüz.
Not : Bu işlemleri , kapalı ortamda yapmayınız. Balkon gibi açık yerde yapınız .
     Saygılar ...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #9 : 11 Temmuz 2011, 22:49:11 »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2011, 23:11:05 »
Minik bilgi: Yanık lekesi olan çelik , sini , tencere gibi mutfak gereçlerini plastik bir kova içinde sulandırılmış nitrik asit ile bekletilirse yanık lekeleri yüksek oranda yokolur .
İçi kireç kaplamış çelik çaydanlıkların içinde yine sulandırılmış nitrik asit birkaç dakika bekletilirse kirecin yokolduğunu görürüz.
Not : Bu işlemleri , kapalı ortamda yapmayınız. Balkon gibi açık yerde yapınız .
     Saygılar ...

Bilgi için teşekkürler ustam...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2011, 23:19:17 »
Hahahahaha..bu konu iyi geldi gece gece  :2up
Ölümü gülerek karşıla!

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2011, 19:06:51 »
Nitrik asit benim arayıpta bulamadığım bir malzeme. Ama çelikteki bu tarz yanıkları Lever'in " D9 " adlı bir çelik temizleyicisi ile ama KESİNLİKLE kalın naylon eldiven kullanarak ( ameliyat eldivenlerini , ince naylon ve her türlü kumaşı eritir. Deriniz dahil. ) sertçe ovarak temizleyebilirsiniz. Sonuçlara şaşıracaksınız.
Cehalet Mutluluktur...