Bıçak Sanatı - Forum

Ck 67 +Hamon..

tarpoon

• 4739
Ynt: Ck 67 +Hamon..
« Yanıtla #20 : 11 Temmuz 2011, 21:53:03 »
teşekkür ederim Yaşar usta  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 11 Temmuz 2011, 21:54:05 »
sağol Ali, bakalım senınkınde ne yapacağız..  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 11 Temmuz 2011, 21:58:15 »
teşekkür ederim  Gökhan usta  :)     evet azim  gereklı yoksa bır anda hersey bıtıyor, başlamadan...

yenı   bıçağın harika olmuş  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 11 Temmuz 2011, 22:02:14 »
teşekkür ederim Eylem usta  :)    artık bır sure  hamon işine ara vereceğim sanırım. çok zayiat verdim  :( 
daha bu akşam fulltang boviyi çatlattım .  hamonda güzel oturmuştu  :(  çok özenmiştim belkıde ondandır.  ;D
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2011, 01:26:26 Gönderen: Taner Salar »

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #24 : 11 Temmuz 2011, 22:40:37 »
Ömrüne bereket ustam.  :2up

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 11 Temmuz 2011, 23:24:41 »
Taner usta ellerine sağlık  :2up
Kukri'de geometri bozulması olabilir, biliyorsun su verirken terse kavis durumu varya tam boğum noktasından gidebilir. Belki sırttan ısıtarak su verme işlemini deneyebilirsin böylece sırtı da sertleşir ara bölüm yumuşak kalır. Bazı Japon ustalar bu yöntemi kullanıyor (mesela Yoshindo Yoshihara) bu tarzda farklı Hamonlarda yakalyabilirsin sanırım. Kolay gelsin :)
Ölümü gülerek karşıla!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 13 Temmuz 2011, 00:09:08 »
Ömrüne bereket ustam.  :2up

teşekkür ederim  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 13 Temmuz 2011, 00:14:36 »
sağol ercan  :)   aslında ıkı hafta önce   özgür yanıma gelmıstı. onun bır kukrı ve baltasına su vermıstık mukem mel sertleştı. " özgür sertlık ölçümünü matkap ıle yapıyor. tabı olan benım uçlara oluyor :D

sorun cıkmadı yamulma , çatlama gıbı.   ancak  hamon dendımı iş değişecek bunun farkındayım.  yuksek bır gerılım oluşacak.   umarım kazasız belasız atlatırım.. 
malesef sırttan ısıtamıyacağm , bu kukrı ocağa bıle zor sığıyor..    bakalım ne yapacağız..

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #28 : 13 Temmuz 2011, 08:13:51 »
Allah sonumuzu hayr etsin taner abi :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 13 Temmuz 2011, 12:54:35 »
sağol ercan  :)   aslında ıkı hafta önce   özgür yanıma gelmıstı. onun bır kukrı ve baltasına su vermıstık mukem mel sertleştı. " özgür sertlık ölçümünü matkap ıle yapıyor. tabı olan benım uçlara oluyor :D

sorun cıkmadı yamulma , çatlama gıbı.   ancak  hamon dendımı iş değişecek bunun farkındayım.  yuksek bır gerılım oluşacak.   umarım kazasız belasız atlatırım.. 
malesef sırttan ısıtamıyacağm , bu kukrı ocağa bıle zor sığıyor..    bakalım ne yapacağız..

Sırtı tamamen kilsiz bırakabilirsen ve sırt ısısını ağız ile aynı ayarlıyabilirsen olabilir diye düşünüyorum. Tabii bu durumda sırta fazla esneme olmaz ama zaten normalde de tümünü eşit sertleştirdiğinden problem olmaz herhalde.
Ölümü gülerek karşıla!

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #30 : 17 Temmuz 2011, 15:03:13 »
abi sen bu hamon olayında tamamen kontrolden çıktın artık, birilerinin sana dur demesi lazım :))

çok başarılısın. azimlisin. ilk fırsatta senin yanında bir gün daha geçirmek için atölyene "çökeceğim" ona göre. ama sen de artık kabzasıyla, kılıfıyla, perdahıyla tamamlanmış bıçaklar sergilemeye başlamalısın yavaş yavaş. biten bir iş görelim ki, ağzımız daha çok sulansın ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 20 Temmuz 2011, 00:29:28 »
teşekkür ederim Emin ne zaman istersen buyur gel ;)  bakalım şu sap olayı benı gıcık edıyor bıtmıs beş altı bıçak var ama hala saplarını yapmadım :-\

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #32 : 20 Temmuz 2011, 10:20:13 »
Taner sana akıl vermek bana düşmez ama sap yapmayı sevmiyorsan paracord sap yapabileceğin modeller yapsana yada kalın deri filan sar. Yapmaktan zevk alacağın bir sap modeli ve malzemesi de oturtursan her hafta çok güzel bir iki bıçak yapabilirsin.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #33 : 20 Temmuz 2011, 11:10:52 »
teşekkür ederim Emin ne zaman istersen buyur gel ;)  bakalım şu sap olayı benı gıcık edıyor bıtmıs beş altı bıçak var ama hala saplarını yapmadım :-\

verseydin bana yahu yapardım sapları :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #34 : 20 Temmuz 2011, 20:49:45 »
ooo ustam harika olmuş yahu o homana bayıldım

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #35 : 20 Temmuz 2011, 23:36:40 »
teşekkür ederim Fatih  :)