Elinize sağlık, kabze detaylarına bayıldım. O kenara kaldırıp erteleme huyu bende de var. Fikrin olgunlaşmasını beklemek gibi. Kenara kaldırsanız da aklınızı hep meşgul ediyor arka planda.
Çok teşekkürler Mehmet...
Gökhan ustam,
Sıkıntı mıkıntı yok, neyi nasıl yapıyorsanız bu şekilde yapmaya devam edin. Elinize kolunuza sağlık.
Bence sisizn gibi sanatkarların bu şekilde davranmaları normal bence. Çalışmaya aşırı yoğunlaşmak bitirme hırsını beraberinde getiriyor. Bitirme hırsı olmayınca amiyane tabirle şişrme , sabun daha az oluyor. En azında bende daha az oluyor.
Saygılarımla,
Çok teşekkürler Akın, bir an önce bitsin hırsı değilde sonuç ürünün bitmiş halini görme telaşı, merakı dürtüklüyor bazen.
Ama atölyede geçirebildiğim zaman konusundaki sıkıntı onuda engelliyor çoğunlukla.

Gökhan ustam,
Sıkıntı mıkıntı yok, neyi nasıl yapıyorsanız bu şekilde yapmaya devam edin. Elinize kolunuza sağlık.
Bence sisizn gibi sanatkarların bu şekilde davranmaları normal bence. Çalışmaya aşırı yoğunlaşmak bitirme hırsını beraberinde getiriyor. Bitirme hırsı olmayınca amiyane tabirle şişrme , sabun daha az oluyor. En azında bende daha az oluyor.
Saygılarımla,
Evet ustam ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bitirme hırsna kapılınca normalde kabul etmeyeceğim hataları kabul edebiliyorum. Yada sonra başka bir şekilde telafi ederim diye düşünüp o anda es geçiyorum. Bir şekilde disipline etmek gerekiyor. Belki de o işe ara vermerk Gökhan ustanın yaptığı gibi benim için de kendi hırslarımı dizginlememe yardımcı olabilir. Bir deneyeceğim. 
Bu arada bıçak nefis olmuş Gökhan ustam. Bu aralar foruma gelmiyorsunuz, online toplantılar ve kamp planı yapıyoruz ama sizi göremiyoruz diye üzülüyordum. Sanırım sebebi belliymiş. O kadar uğraşmanıza değmiş doğrusu. Hem çok heybetli hem de çok estetik duruyor. Elinize sağlık. Balçak 3 parçadan mı oluşuyor? En baştaki küçük kare olan yeri anlayamadım.
Çok teşekkürler Orkun...
Aslında forumda çok zaman geçirememe konusu biraz karışık. 8 ay kadar önce işten ayrıldım ve Silivri'den Malkara'ya taşındım. Bu 8 ay sürecimde iki tane iş değiştirdim. Eskisi kadar çok bilgisayar başında duramıyorum. Ayrıca çocukları köye Annemlerin yanına bıraktığımız için mecbur derslere girsinler diye laptopuda onlara verdim vs. vs. gibi sebeplerden eskisi gibi sizlere ve foruma zaman ayıramadım.
Balçak kısmı 4 parça, ricassonun önündeki kare bölüm, pirinç koruma, alpaka pul ve pirinç parça.
O öndeki kare parça ile koruma bölümü birbirine gümüş kaymağı ile lehimli tabi ...
Bu arada ben pirinçte çok koyu olmamak şartı ile amonyak ile karatma yapıyorum. Pirinçin zamanla alacağı koyulaşmayı baştan vermek daha iyi oluyor gibi

...
Elinize sağlık Gökhan ustam, her detayını ince ince düşünerek yapmışsınız bu yüzden zamana yayılmış sanırım. Atalarımızın sözü geç olsun güç olmasın örneği gibi olmuş.
Çok teşekkürler Emrah...