İlk kırdığım bıçağım olduğu için kendisi gözümde acayip bir kıymete bindi anlayamadığım bir bağ oluştu Mehmet ustam aramızda. Kendisinden bir tane daha ama hatalarımı yenileyerek yapmamak adına, gizli sap kısmını ve enini biraz daha kalın tutarak bir tane daha yaptım. Bu yaptığımı da 200 * 1 Saat * 2 kere menevişledim. Ama menevişten sonra farkettim 1 mm gibi bir yamulma olmuş. Daha yeni bu saatte bitti menevişleme işim. Yarın kısmetse bunu düzeltmeye çalışıp düzeltebilirsem perdah ve kabza işlerine girişeceğim. Sefa hocamın sözleri geliyor aslında aklıma menevişleme çok önemli su vermeden mutlaka menevişleyin ne kadar menevişleme yaparsanız o kadar tokluk artar dediğini. Bu sıralar bıçak yönünden şansım yaver gitmiyor ya hayırlısı. Tecrübe deyip haneme + ekliyorum bakalım şimdilik.

100 derece menevişi neden yaptığımıda düşünüyorum bıçak diğer yaptıklarıma göre biraz küçük ufak tefek bunu vurdulu kırdılı işlerde kullanmayız kesim işlerine girerse agzı kolay kolay bozulmasın diye düşünerek sert olsun buda diye düşünmüştüm. Aslında oradaki ince çizgim hrc ölçümünden önce acaba sertlik verebiliyormuyum diye düşüncemden dolayı, kalabildiğince sert kalsın mantığı ile ilerlemek istemiştim. Ama yanıldığım en büyük noktalardan birisi bu oldu sanırım.
Mahmut Ustam dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum, en büyük öğrendiğim şey evde amatörce 6 ıncı su verdiğim bıçak olması ve sertleştiğini 60 hrc görmesi bana çok iyi bir tecrübe edindirdi ki, yukarıdaki yazdıklarımda cabası.

Umarım güzel bir şeyler yapabilirim umuduyla bakıyorum etrafıma. Durmak yok yola devam şuan yeni bıçağımın menevişleme işlemi yeni bitti. Yarın yeni bir tecrübe edineceğim belki de kendi adıma.
Saygılarımla.