Haddim olmayarak aklınızdaki soru işaretleri hakkında birkaç şey söylemek istiyorum ama bunlar asla Bıçak Sanatı Forum sözcüsünün bildirileri değildir. Ben de yeni üyelerdenim, eski değilim, o yüzden sadece kendi fikrimi söylüyorum, en başta bunu belirteyim.
Foruma eski üye bir çok kişi ile yüzyüze tanışmış ve bir çoğuyla da telefondan, internet üzerinden konuşmuş biri olarak şunu rahatça söyleyebilirim ki, forumun kimseyle yada hiçbir gurup/kesimle kavgalı olduğu, küs olduğu, adını anmak istemediği gibi bir durum yoktur. Kimse böyle algılamasın. Bu Facebook gurupları arasında sık sık olur.

Fakat yeni üye olan arkadaşlar bu yanılgıya kapılıyor. Yüzyüze konuştuğumuz tüm eski üyeler ve ustalarımızdan ben bunu anlamış oldum. Bir kurum yada kişi ismi verilmemesinin sebebi herhangi bir yanlış anlaşılma olmaması ve gerginlik oluşmaması için önlem amaçlıdır. Bu durum bilinenin aksıne tüm kurum yada kişiler için geçerlidir, tek biri için geçerli değildir. Düşünsenize Böhler firması hakkında atıp tutuyoruz, suçlamalar yağdırıyoruz, sonucunda adli bir vakaya bile dönüşebilir durum. O yüzden haklı bile olsak tüm firma, kurum, kişi, guruplar için böyle bir tedbiri ben kendimce peşinen almış oluyorum.
Sizin durumunuza gelecek olursak, gene bireysel yada kurumsal olarak ısıl işlem hizmeti veren yerlerden sanırım profesyonel olarak gerçek işi akedemik olarak bu
olmayan bir yeri tercih etmişsiniz. Ben böyle bir şansı göze almazdım. Bence bu kumar gibi birşey. Başarılı olabilir de, olamaz da. Ben eski adıyla Böhler, yeni adıyla Vostalpine olan profesyonel ve uluslar arası bir firmayı tercih ediyorum. Yani bir nevi X marka otomobilimi gene o X markanın servisine götürüyorum. Mahalle arasında ya sanayideki Y ustaya da götürebilirsiniz ama o ustanın becerisine aracınızı emanet etmiş olursunuz. Forumda kendi ısıl işlemini kendisi yapan ustalarımız var. Onlar gibi kendiniz yapabilecek seviyeye gelene kadar bence gerçek işi bu olan profesyonel firmaları tercih edin.
Tekrar etmek istiyorum; sizin gönderdiğiniz sadece o yer kötü yada beceriksiz demiyorum, asla. Tüm hobiciler için, deneysel olarak işlemler yapan bütün yerler için, akademik olarak eğitimini almadan ısıl işlem yapan bütün yerler için bu geçerli ve bu sonuçla karşılaşma ihtimaliniz var.