İşçilik ve bilgi kokan bir paylaşım olmuş bence elinize sağlık ustam sadece bıaçk değil diğer ahşap ürünleri de çok hoş şu kuş iskeleti sanıyorum yanlışsa lütfen kusura bakmayı o da ayrı bir hoş gerçekten
Bu arada ben de kaliteli ağaçlarda 2k ya kadar zımpara yapıyorum lakin güzelim desenler yok oluyor en güzeli 180 de bırakıp yağ uygulamak desen için konuşuyorum tabi.
Güzel sözleriniz için çok teşekkürler.
Evet kuş (kuzgun) kafatası gördüğünüz, yurtdışında kuzgun kafatası kolye olarak çok popüler. Kızıma açık renk bir ahşaptan yaptım ilk olarak, o da kafasına göre boyayıp kullanmaya başladı. Bunu da zevkine yaptım, ceviz olduğu için boyamayı hiç düşünmedim.
Bıçak/kabza yapımı konusunda pek tecrübem olmadığı için kafam “ince zımparada desenlerin kayboluyor” ifadeleriyle biraz karıştı

) resimlerini paylaştığım 3-4 bıçağımın hepsinde 5k zımpara kullandım bitiriş olarak ve desenler nerdeyse kılcal damarlarına kadar belirgin. Bunun sebebi ne olabilir, açıkçası yorum yapamıyorum. Bir ihtimal kullandığım kök cevizlerin, av tüfeği kabzesi ihraç eden bir arkadaşımdan aldığım yüksek kalite işlem görmüş cevizler olması diyorum ama yinede emin değilim. Ben zımparalarken en son sağlam diş alan grit P800, ondan sonra P1000-1500-2000-3000-5000 grit zımparalar ahşabı mermer kıvamına getirip 200-240 civarında göze gelmeyen ince desenleri belirginleştiriyor. Şanslıyım diyelim çünkü sebebini çözemedim

İyi çalışmalar.