Bıçak Sanatı - Forum

Fighter

karabasan

• 48
  • Hasan Basri TUĞAN
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul/Maltepe
Fighter
« : 01 Haziran 2020, 01:07:46 »
Tüm forum sakinlerinin, geçmiş bayramı kutlu olsun. Bıçağın formu Kukri'yi andırsa da, askeri-dövüş tarzında bir bıçak.

Çelik: O1
Kalınlık: 4 mm
Tam boy: 33 cm.
Namlu 18 cm.
Kabze malzemesi: Lamine ahşap

Saygılarımla.
Huzura çıktığımızda başımızı eğik bırakma Ya Rab..

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: Fighter
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2020, 20:22:54 »
Elinize sağlık kabza namluya göre biraz daha ilerde ve oval olsaymış daha güzel olurmuş böylede iyi.
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2020, 20:25:09 »
Elinize sağlık.
Kabza üzerindeki işiniz tamamlandığında daha iyi olacaktır.

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2020, 20:58:04 »
Elinize sağlık, gayet güzel olmuş. Namlu formu çok kullanışlı, özellikle dağ-bayırda çok rahat güzel iş göreceğinden eminim.
33 cm tam boya, 18 cm namlu olunca 15 cm uzun sayılabilecek bir kabza çift el kavramayı da kolaylaştırır, gayet kullanışlı bence. Sayın Şaban Kurt'un dediği gibi (yanlış anlamadıysam) kabzanın ucu ile namlu başlangıcı arasında biraz mesafe kalmış, tek eksik sayılabilecek husus benim baktığımda o görünüyor.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

karabasan

• 48
  • Hasan Basri TUĞAN
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul/Maltepe
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2020, 12:56:02 »
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Her bir satır benim için değerli. Ben bu profili kesilmiş olarak aldım. Namlu yüksekliği daha fazlaydı. Biraz daralttım, böylece denge merkezi namlu-balçak birleşim kısmına geldi. Kabze için malzemenin tümünü kullandım, uzunlamasına hiç kesmedim. Fakat kabze gereksiz uzun olduğu için, bu kadarını kapattı. Bazen, insanın beyni ile kasları koordinasyonunu kaybediyor. Kabze ucunu sizinde bahsettiğiniz gibi yuvarlayacaktım. Ne hikmetse yapıştırdıktan sonra aklım başıma geldi. Acemilik zor zanaat, velhasılıkelam. Aslında güzel bir balçak yapılabilirdi. Kabze cilam kendi evimde, yarın geçince güzelce cila yapacağım.

Kıymet verip, tecrübelerinizi paylaştığınız için tekrardan teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Huzura çıktığımızda başımızı eğik bırakma Ya Rab..