Merhabalar değerli ustalarım, dostlarım, forumdaşlarım. Sizlerle yaptığım ilk bıçağı paylaşmak istiyorum. Bu bıçak başlıktan da anlaşılacağı üzere benim belalım, o yüzden çok değerli.
Kısaca hikayesini paylaşmak isterim. Bıçak yapmaya heveslendikten ve asgari alt yapıyı kurduktan sonra internetten temin ettiğim O1 (Arne) lama ile bu bıçağa başladım. Neredeyse tamamen doğaçlama seyretti bu bıçağın yapımı. Zihnimden bir profil çizip lamayı kesmeye başladım, fakat kesici ekipman olarak yalnızca demir testerem vardı. Hâliyle çok zorlandım. Lama 6 mm. Şükür ki eşim bana bir avuç taşlama hediye ederek imdadıma yetişti

Profili daha hızlı bir şekilde çıkardım. Ağzı eğe rampasında açtım, suyunu ilkel imkanlarla verdim. Nihayetinde birçok hata yapmış olsam da bıçağı tamamladım, tabii geçici bir süreliğine

Zira bıçağın tamamlanması hiç bitmedi, sürekli zihnimdeki fikirleri bıçak üzerinde denedim, perdah yaptım ayna gibi oldu beğenmedim üzerinden 400 kumla geçtim, beğenmedim karartma denedim, keskin ağzın açısını birkaç kez değiştirdim, sırttan yalancı ağız denedim vs. hasılı bozdum-düzdüm derken bu hâle geldi. Fakat yine de bitmedi, sonraki bir zamanda yeniden su verip yeni bir kabza yapacağım

O günler gelirse eğer buradan o hâlini de paylaşırım inşallah. Şimdilik hiç değilse bu hâlini paylaşmak istedim.
Kılıf da bana ait, ilk kılıf denemem. Vaketa.
Bu naçiz ilk eserimde bolca hata mevcut bilmekteyim, tecrübe ederek öğrenmek mükemmel bir şey. Mercek altında açmamış olsam da her türlü görüş,eleştiri ve önerilerinize açığım.
Saygılarımla.
Çelik: O1
Kabza: Ceviz
Kalınlık: 6 mm
Tam Boy: 25 cm