Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Emrah Ustam .Kare kısım dediğiniz yer taşlama eşiğindeki çentiği diyorsunuz heralde. Ben namludan fazla yemesin diye yassı elmas eğe ile açmıştım orayı. Tavsiyenize uyup yuvarlak eğe ile yaptım daha güzel oldu. Bir de bu taşlama eşığine kadar güzel zımpara yapılıyor ama o kısım zor oluyor yatay değil de dikey yapınca zımpara çiziklerinde bir bütünlük olmuyor.O kısmı nasıl zımparalamalıyım?
Aynen bileme gediği diye forumda okumuştum Kutsal (Bülent) Ustam yazıya getirmiş, Sefa Hocamda aynen tamda aslında denilmesi gereken bundan sonra ismini bu koyalım demişlerdi, ellerinize sağlık ilk profilinize göre çok iyisiniz. perdah atarken amacımız yüzeydeki ege izlerini yok etmek, eğer taşlama eşiğimizde bozukluk var ise biraz zorlayabilir bizi, izler var diyerek oraya egeyle girişmeyin diye dilerim. Zımpara ile sabrederek yaparsanız düzelecektir illaki. Zaten 6 mm profile ege yaptınız bu yaptığınız perdah onun yanında hiç kalır düşüncesindeyim. Bir önerim olabilir size perdah atarken, taşlama amacımız çizikleri gidermek olduğundan dikeyinede perdah atabilirsiniz baktınız çizikler yok olmaya başladı yüksek kumlarda yatayına geçersiniz. Dikeyine perdah atarken yorulduğunuz anda bırakın şurası da kaldı dediğiniz an parmaklarınız dengesiz kuvvet uygulayarak bıçağın hep bir noktasına baskı uygulayacaksınız, buda düz olan bir yüzeyi bombeleştirmeye yöneltir sizi.
Bende amatörüm Ersin hocam, 3 aydır bıçak işine merak saldım. Önceden elime eğe almışlığım yarım kiloluk demirden 1 okul dönemince eğeleyerek çekiç yapmışlığım var. Bıçakçılık konusu inanın bambaşka bir olay, bilgi biriktirmeye izlediklerimi gördüklerimi uygulamaya koyulmayla gelişiyor. Bende şuan için sizin gibi kabza delikleri hariç her şey ege testere nacizane salonda bulunan atıl durumdaki sehpamı ağaçlar ile destekleyerek, 60mm lik hobi mengenesi ile devam ettiriyorum.Umarım size yardımcı olabiliyorumdur. Bundan memnuniyet duyarım.
Saygılarımla.