Gönderen Konu: Bubinga Pomelian  (Okunma sayısı 313 defa)

Şaban Kurt

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 501
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Bubinga Pomelian
« : 21 Mayıs 2020, 19:35:36 »
Merhabalar hayırlı ramazanlar İskandinav tarzında yapmış olduğum bir parça aslında istenenin dışında oldu çünkü bu formda hamon denemesi yapıldı suda su verildi fakat maalesef istenilen ölçüde olmadığı için hiç uğraşmak istemedim namluda hatalar mevcut niyetli halimizde sınırları fazla zorladım beni baya gerdi
detaya inmedim bu yüzden buna bu kadar ilgi yeter saygılar :)

O1 K460
Kalınlık 4 mm
Toplam boy 23,5 cm
Kabza stabilize bubinga pomelian sırasıyla (bakır pirinç compact laminat)
Temin Timur Kaplan





« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2020, 19:38:46 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

AdnanErgün

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 75
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2020, 19:40:38 »
Fevkalade olmuş ustam elinize sağlık.
"Cihân titrer sebât-ı pây-ı erbâb-ı metânetten"
(Metanet sahibi insanların ayaklarındaki kararlılık cihanı titretir.)
Namık Kemal

mustafa09

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 354
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2020, 19:57:20 »
ustam ellerinize sağlık, çok güzel olmuş, parçalı kabza muhteşem yakışmış.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Sait

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 250
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2020, 20:19:20 »
Elinize sağlık çok temiz olmuş .

dela

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 679
  • Mehmet UYSAL
  • Meslek: Boş gezenin boş kalfası
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2020, 21:10:20 »
Eline sağlık Şaban Ustam.
Gizli sapta sütün matkap yoksa, namlu sap merkezlemesi bayağı zor oluyor. Ama fena da çıkmamışsın işin içinden.  :2up

orkunaydin350

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 792
  • Orkun AYDIN - 36
    • Photoworks by Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2020, 21:59:33 »
Diğer yaptığın çalışmaları düşünüyorum, aslında bunda seni zorlayabilecek pek birşey yokmuş ustam. Nerede bu kadar çok gerildin? Bıçağın bütününe bakınca evet, biraz üstünkörü bıraktığın belli. Sanki sapın sonu havaya bakıyor gibi. Sap çok kaba işlenip bırakılmış gibi.

Hamon için ve suda ısıl işlem için riskli bir çelik seçimi olmuş. Okuduklarımdan aklımda kaldığı kadarıyla alaşımsız yalın karbon çelikleri bu işe için daha uygun. Eğer hamona takıldıysan senin pek kabahatin yok aslında.

Sonuç olarak derli toplu, bariz bir hatası bulunmayan, gayet güzel bir bıçak olmuş. Eline sağlık.
----------------------------

instagram/orkunaydin350 - facebook/orkunaydin350 - youtube/orkunaydin350 - flickr/orkunaydin350

Basat

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 54
  • Meslek: Memur
  • Yer: Isparta
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2020, 22:36:57 »
Elinize sağlık, yakın zamanda benim de yapmayı planladığım bir formu çok güzel gerçekleştirmişsiniz. Gaza geldim  :2up
Benim yapacağım biraz ufak boyda olur ancak.
İyi çalışmalar.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Şaban Kurt

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 501
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2020, 23:34:50 »
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için sağolun varolun Orkun ustam sap nasıl yukarıya bakıyor tam anlamadım kabzanın  üst kısmında ki kamburluğu diyorsanız bilerek öyle yaptım kabza kaba duruyor fotoğraftan galiba normalde ele gayet güzel oturuyor daha ince bıraksaydım eldeki hissiyatı kanımca iyi olmazdı hamonoda takılmadım ilk defa su ile su verdim kırmamak çatlatmamak bana göre çok büyük avantaj ki zaten daha önce yapılmış tecrübe sağlanmış
Bu çelikle hamon konusunda çıkmadı değil çıktı fakat beni cezbetmedi belli
belirsiz olduğu için.
Zorlanmama  gelince gizli kuyruk hiç çalışmadım desem yeridir sütunlu matkabım yok Mehmet ustam yorumda bahsetmiş birinci sıkıntı bu.
Diğer bir konu ise bakır balçağı bıçak sap sonunda diş çekerek takmayı planlıyordum fakat bakır yumuşak olduğu için iki defa diş yedi bakır lama değiştirdim vs. bu beni gerdi bende böyle yapmak zorunda kaldım velhasıl bu bıçak bana çok artılı bir tecrübe sağladı bunu öğrendim yaparak bozarak öğrenmeye devam :)
Gendarmerie Special Operation...

dela

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 679
  • Mehmet UYSAL
  • Meslek: Boş gezenin boş kalfası
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #8 : 22 Mayıs 2020, 00:04:34 »
Şaban Ustam.
Orkun tam neyi ifade etmek istedi bilmiyorum.
Sütun matkap olmadığında namlu sap merkezlemesini dengeli yapmak çok zor olduğunu yorumumda belirtmiştim. Geçmişte gizli sap yaptığımda
merkezleme sorununu bilek kalınlığında bir ahşabı delip kenarlarını yedirme yönteminde bulmuştum. Senin bıçakta stabile sap kullandığını düşündüğümüzde
matkapla delmede açı hatalarını kenarlarını yedirerek telafi etme payının fazla olmadığını zannediyorum. Buna rağmen işin içinten iyi çıktığını belirtmiştim.
Bende de namlunun sapa göre kesici ağız yönünde bir veya iki mm kayık izlenimi oluştu. Bu tasarımın bir yanılsaması olabileceği gibi benim belirttiğim teknik
sebeple veya benim göremediğim bir sebeple de olabilir. Ama tecrübe tecrübedir. Teknik imkanlarınla zor işi başarmışsın.  :)
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2020, 00:14:42 Gönderen: dela »

İbrahim BAŞEĞMEZ

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 233
  • Meslek: Emekli
  • Yer: ESKİŞEHİR
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #9 : 22 Mayıs 2020, 07:02:17 »
100 üzerinden puan versek 70 alır  8) yani gayet iyi.

Şaban Kurt

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 501
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #10 : 22 Mayıs 2020, 18:38:30 »
Şaban Ustam.
Orkun tam neyi ifade etmek istedi bilmiyorum.
Sütun matkap olmadığında namlu sap merkezlemesini dengeli yapmak çok zor olduğunu yorumumda belirtmiştim. Geçmişte gizli sap yaptığımda
merkezleme sorununu bilek kalınlığında bir ahşabı delip kenarlarını yedirme yönteminde bulmuştum. Senin bıçakta stabile sap kullandığını düşündüğümüzde
matkapla delmede açı hatalarını kenarlarını yedirerek telafi etme payının fazla olmadığını zannediyorum. Buna rağmen işin içinten iyi çıktığını belirtmiştim.
Bende de namlunun sapa göre kesici ağız yönünde bir veya iki mm kayık izlenimi oluştu. Bu tasarımın bir yanılsaması olabileceği gibi benim belirttiğim teknik
sebeple veya benim göremediğim bir sebeple de olabilir. Ama tecrübe tecrübedir. Teknik imkanlarınla zor işi başarmışsın.  :)
Seni çok iyi anlıyorum ustam haklısın buna çözüm buldum bu testereden yapacağım yabancı videolarda sürekli denk geliyorum bir 80Crv2 bizim için bu sorunu çözer :)

100 üzerinden puan versek 70 alır  8) yani gayet iyi.
Teşekkür ederim çok sağolun :)
Gendarmerie Special Operation...

dela

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 679
  • Mehmet UYSAL
  • Meslek: Boş gezenin boş kalfası
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #11 : 22 Mayıs 2020, 18:48:59 »
Şaban Ustam hiç boğuşma.
Bosch'un temiz kesim dekopaj testere uçları var. Başka markaların uzunları da var.
Bir sap tak kullan.  ;)
Ben farklı dişlerden birkaç tane yaptım.
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2020, 18:55:21 Gönderen: dela »

Şaban Kurt

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 501
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #12 : 22 Mayıs 2020, 19:28:06 »
Şaban Ustam hiç boğuşma.
Bosch'un temiz kesim dekopaj testere uçları var. Başka markaların uzunları da var.
Bir sap tak kullan.  ;)
Ben farklı dişlerden birkaç tane yaptım.
Mantıklı ustam ama ben kendim yapmayı tercih ederim daha değerli oluyor o zaman :)
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2020, 19:30:07 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

Emrah06

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 189
  • Meslek: Proje Teknikeri
  • Yer: Ankara
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #13 : 22 Mayıs 2020, 20:56:06 »
Şaban ustam ellerine sağlık bu kadar ilgi yeter dediğin bıçak bile kendini çok güzel gösteriyor.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

orkunaydin350

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 792
  • Orkun AYDIN - 36
    • Photoworks by Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #14 : 22 Mayıs 2020, 23:55:28 »
Yani şunu demek istedin ustam, ekte "Örnek 1" fotoğrafında namluya paralel iki kırmızı çizgi çektim. Bu eksende bakınca sanki sapın o kırmızı çizgilerde devam etmesi gerekiyor gibi bir his uyandı bende. "Örnek 2" fotoğrafında ise sanki namlu bitişi ile sap başlangıcı arasında çok seviye farkı kalmış gibi hissettim. Orada bir basamak oluşmuş gibi. Bu iki sebepten sanki sap yukarı kaymış gibi görünüyor demiştim. Ama bunlar benim anlık hislerim. Bir hafta sonra baksam normal de gelebilir. :D Bir süre ne tarz bıçaklar izlersem onların etkisinde kalıyorum. Ben de bir Puukko bitirmek üzereyim ve sapında hatalar yaptım. Bu sıralar hep sap/namlu çizgisi gözlemler oldum, tüm sebep bu :D
----------------------------

instagram/orkunaydin350 - facebook/orkunaydin350 - youtube/orkunaydin350 - flickr/orkunaydin350

Şaban Kurt

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 501
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #15 : 23 Mayıs 2020, 00:09:46 »
Yani şunu demek istedin ustam, ekte "Örnek 1" fotoğrafında namluya paralel iki kırmızı çizgi çektim. Bu eksende bakınca sanki sapın o kırmızı çizgilerde devam etmesi gerekiyor gibi bir his uyandı bende. "Örnek 2" fotoğrafında ise sanki namlu bitişi ile sap başlangıcı arasında çok seviye farkı kalmış gibi hissettim. Orada bir basamak oluşmuş gibi. Bu iki sebepten sanki sap yukarı kaymış gibi görünüyor demiştim. Ama bunlar benim anlık hislerim. Bir hafta sonra baksam normal de gelebilir. :D Bir süre ne tarz bıçaklar izlersem onların etkisinde kalıyorum. Ben de bir Puukko bitirmek üzereyim ve sapında hatalar yaptım. Bu sıralar hep sap/namlu çizgisi gözlemler oldum, tüm sebep bu :D
Gözünüz standart pukkolara alışmış galiba Orkun ustam namlu kabza hizaları genellikle eşit bitiyor veya kabza bombeli şekilde de oluyor genellikle farklı sap formları alışık olmadığımızdan göze farklı gelebiliyor su bir gerçek ben hala yadırgıyorum çünkü bu tarz formlara alışık değilim  :)
Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 792
  • Orkun AYDIN - 36
    • Photoworks by Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #16 : 23 Mayıs 2020, 15:22:52 »
Haklısın ustam. ::)
Hayırlısıyla şu elimdekini bitireyim de, uzun bir süre puukko bıçağa bakmayacağım. :D
----------------------------

instagram/orkunaydin350 - facebook/orkunaydin350 - youtube/orkunaydin350 - flickr/orkunaydin350

Şaban Kurt

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 501
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #17 : 24 Mayıs 2020, 22:49:52 »
Bugünde kılıfını bitirdik
Gendarmerie Special Operation...

Emrah06

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 189
  • Meslek: Proje Teknikeri
  • Yer: Ankara
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #18 : 24 Mayıs 2020, 23:11:33 »
Güzel olmuş Şaban ustam ellerinize sağlık.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Şaban Kurt

  • Özel Üyeler
  • Üyee
  • ***
  • İleti: 501
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Bubinga Pomelian
« Yanıtla #19 : 26 Mayıs 2020, 12:13:38 »
Şaban ustam ellerine sağlık bu kadar ilgi yeter dediğin bıçak bile kendini çok güzel gösteriyor.
Güzel olmuş Şaban ustam ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim hocam çok sağolun
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2020, 12:19:35 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...