Bıçak Sanatı - Forum

kaynak makinasi onerileri

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: kaynak makinasi onerileri
« Yanıtla #20 : 16 Mayıs 2020, 16:25:26 »
yusuf ustam
trafodan kastin nedir bilmiyorum ama.evde camasir makinesi bulasik.makinesi gayet guzel calisiyor bir problem yok

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 16 Mayıs 2020, 18:12:09 »
Biz Welder kullanıyoruz. Çok çok kaliteli değil ama uygun fiyatı. Parasına göre çok iyi iş yapıyor. Eskidikçe yerine yenisini almak daha mantıklı. Orta seviye bir inverter 3000'den başlıyor. İyisini alayım deseniz çok pahalı. Welder'ler 1,5 - 2 sene götürüyor. Genelde çok uzun süre kaynak yapıldığında ya sargı yanıyor yada içerden diğer malzemeler zarar görüyor sıcaktan. Hiç tamiriyle uğraşmayıp yenisini alıyoruz.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #22 : 16 Mayıs 2020, 20:24:39 »
yusuf ustam
trafodan kastin nedir bilmiyorum ama.evde camasir makinesi bulasik.makinesi gayet guzel calisiyor bir problem yok

Artık oyle sorunlara nadiren rastlaniyor. Ama eger piyango size düşerse sorun yasayabilirsiniz diye dedim. Eger kettle calisiyorken flouresan lamba  çalışıyorsa sorun yoktur.
Tavsiyem ikinci elde bakir sargılı makinelere bakmaniz. Normalden de dusuk fiyatlı makineler aluminyum sargılı. Yuke gelince eriyebiliyor.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #23 : 16 Mayıs 2020, 21:23:07 »
ben bakır sargili bakayim ozaman

fatihbyfatih

• 152
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #24 : 17 Mayıs 2020, 17:13:36 »
Ersin bey selamlar. Antalya ve çevre illerde prefabrik ev yapımıyla uğraşan ekibim var. Bu sene kaynak makinalarını komple yeniledim. Ev iskeletlerini kaynatarak çattığımız için elektrot yakmaya başladımı 3.25 en az 25-30 tane yakmadan maşayı bırakmıyorlar. Bu yüzden makina sirkülasyonu oluyor bazen  :'(
Sanayide tamirci arkadaşlar ve kendi tecrübelerime dayanarak inverter yerli de magmaweld ithal de fimer güzel cihazlar. Fakat dediğim gibi yoğun kullanım yapıyoruz.
Kendim bakır sargılı makina kullanıyordum evimde. Markasız üründü. Geçenlerde 1 paket 2.5 yakınca yandı. Açtığımda alüminyum sargı olduğunu gördüm iyi bile dayanmış gerçi(dost satıcıdan tavsiyesiyle almıştım).
Bakır sargılı ürün olarak demiriz öneririm. Ürünlerinin arkasında durduklarını duydum.
Bakır sargılı makinalar ark kararlılığı ve yapışma meselesinde 1 adım gerideler. Ama hobi kullanımı yapacaksanız biraz da el yatkınlığı varsa bende bakır sargıdan yanayım çünkü arada ciddi fiyat farkı var.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #25 : 18 Mayıs 2020, 02:48:51 »
İncerter biraz pahalı ama , daha hafif ve az yer kaplıyor ve kaynak kalitesi. Kilmak marka fiyatına bi bakın. Nuriş daha kalite ama fiyatı yüksek.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #26 : 18 Mayıs 2020, 03:54:04 »
Ersin bey selamlar. Antalya ve çevre illerde prefabrik ev yapımıyla uğraşan ekibim var. Bu sene kaynak makinalarını komple yeniledim. Ev iskeletlerini kaynatarak çattığımız için elektrot yakmaya başladımı 3.25 en az 25-30 tane yakmadan maşayı bırakmıyorlar. Bu yüzden makina sirkülasyonu oluyor bazen  :'(
Sanayide tamirci arkadaşlar ve kendi tecrübelerime dayanarak inverter yerli de magmaweld ithal de fimer güzel cihazlar. Fakat dediğim gibi yoğun kullanım yapıyoruz.
Kendim bakır sargılı makina kullanıyordum evimde. Markasız üründü. Geçenlerde 1 paket 2.5 yakınca yandı. Açtığımda alüminyum sargı olduğunu gördüm iyi bile dayanmış gerçi(dost satıcıdan tavsiyesiyle almıştım).
Bakır sargılı ürün olarak demiriz öneririm. Ürünlerinin arkasında durduklarını duydum.
Bakır sargılı makinalar ark kararlılığı ve yapışma meselesinde 1 adım gerideler. Ama hobi kullanımı yapacaksanız biraz da el yatkınlığı varsa bende bakır sargıdan yanayım çünkü arada ciddi fiyat farkı var.
Fatih ustam bilgi icin cok teşekkür ederim.
bende demiriz den yana bir arastirma icindeyim. Benim.cok yogun kullanımim olmaz ama tabiki yinede olsada bakır sargılı daha iyi olur sonuçta para ödeyeceğiz.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #27 : 18 Mayıs 2020, 03:55:37 »
İncerter biraz pahalı ama , daha hafif ve az yer kaplıyor ve kaynak kalitesi. Kilmak marka fiyatına bi bakın. Nuriş daha kalite ama fiyatı yüksek.
Taner abi gonul ister inverter ama
cok yogun kullanmayacagim.icin maliyette goz onunde bulunarak sargılı düşünüyorum

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #28 : 18 Mayıs 2020, 04:34:54 »
bu markalar icinde kullanan veya bilen ustalar varmi
soyberg
demiriz
fatih
ersim
stanley

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 18 Mayıs 2020, 19:55:29 »
Biz Welder kullanıyoruz. Çok çok kaliteli değil ama uygun fiyatı. Parasına göre çok iyi iş yapıyor. Eskidikçe yerine yenisini almak daha mantıklı. Orta seviye bir inverter 3000'den başlıyor. İyisini alayım deseniz çok pahalı. Welder'ler 1,5 - 2 sene götürüyor. Genelde çok uzun süre kaynak yapıldığında ya sargı yanıyor yada içerden diğer malzemeler zarar görüyor sıcaktan. Hiç tamiriyle uğraşmayıp yenisini alıyoruz.
hocam ben eski bozuklar talibim
fiyatı nedir ?
0 505 284 14 75
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2020, 20:00:53 Gönderen: Mahmut Erdoğan »
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #30 : 19 Mayıs 2020, 17:50:06 »
umarım konuyu dağıtmıyorumdur, affınıza sığınarak danışayım dedim, yeni konu açmamak için,
az önce hurdacıdan geldim, biri sandık gibi tekerlekli, diğeri küçük bir model, küçüğün üzerinde inverter yazıyordu, sahibi değil de kardeşi vardı çalışıp çalışmadığını bilmediğini söyledi, fişsiz kabloyu prize taktım, anahtarı açınca fan çalışıyor ama üzerindeki ışık yanmıyor, fiyat ne der bilmem ama, bu makineyi alsam bobinine birşey diyemem. sanırım bir de elektronik kartı var, tamiratı mümkün müdür bu cihazların, elimizde olsa çok işimize yarayacağı kesin, uğraşmaya değer mi sizce.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #31 : 19 Mayıs 2020, 21:31:51 »
umarım konuyu dağıtmıyorumdur, affınıza sığınarak danışayım dedim, yeni konu açmamak için,
az önce hurdacıdan geldim, biri sandık gibi tekerlekli, diğeri küçük bir model, küçüğün üzerinde inverter yazıyordu, sahibi değil de kardeşi vardı çalışıp çalışmadığını bilmediğini söyledi, fişsiz kabloyu prize taktım, anahtarı açınca fan çalışıyor ama üzerindeki ışık yanmıyor, fiyat ne der bilmem ama, bu makineyi alsam bobinine birşey diyemem. sanırım bir de elektronik kartı var, tamiratı mümkün müdür bu cihazların, elimizde olsa çok işimize yarayacağı kesin, uğraşmaya değer mi sizce.
inventer makinelerin tamiri pahalı hemde ustayım diyen  herkesde temiz iş yapamıyor
iyice denemeden almayın

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #32 : 19 Mayıs 2020, 21:42:11 »
inventer makinelerin tamiri pahalı hemde ustayım diyen  herkesde temiz iş yapamıyor
iyice denemeden almayın

teşekkür ediyorum ustam, bizim abi orada olduğunda cihaz için müsaade isteyip denemek için getirip evde kontrol edebilirim, açıp bakarım inşallah sağlamdır.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #33 : 20 Mayıs 2020, 15:18:09 »
iyice denemeden almayın
[/quote
Mahmut abi sen ne onerirsin makine icin

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #34 : 20 Mayıs 2020, 17:58:17 »
kaynak makinası piyasasına hakim değilim

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
« Yanıtla #35 : 20 Mayıs 2020, 20:13:33 »
Ersin abi, ben atölyemde 3 yıldır bakır sargılı 150 amper bir çanta kaynak makinesi kullanıyorum. Sefa ustanın da dediği gibi bakır sargılı makineler alternatif akım ile çalışıyor bu yüzden elektrot yanarken stabil bir kaynak tutturmak zor oluyormuş. Benim makine çok uğraşınca yarım yamalak bir şekilde 3.25 elektrot da yakabiliyordu ama kaynak yapmak imkansız gibiydi 3.25 mm elektrot ile, bu yüzden hep 2.5 mm elektrot kullanıyordum ve bugüne kadar bir sorun olmadı, her işimi onla yaptım. Yalnız benim için tek sorun 90 derece kaynaklarda, yani iki demirin birbirine 90 derecelik bir açıyla durduğu yerlerde kaynaklarda punta yöntemi ile değilde, normal kaynak yaparak hiç tutturamıyordum, ama iki demir yan yana düz bir hizada durunca gayet güzel kaynatabiliyordum. Bunun sebebini hiç çözemedim belki bir usta burada açıklayabilir.
Geçenlerde 1200 tlye Askaynak'ın İnverter 205 modelini aldım, 180 amper inverterli bir makine. Denemedim ama 4 mm'e kadar elektrot yakabiliyormuş. Almamın sebebi ise 150 amper bakır sargılı makine yakması gereken 2.50 mm bazik (çelik) elektrotu yakmıyordu bir türlü. Benim de bazı işlerimde çelik elektrot kullanmam gerekiyordu. Yani şahsen senin işlerinde çelik elektrot yakman gerekeceğini düşünmüyorum, ben örslerle vs. uğraştığım için gerekiyordu. Şu ana kadarki deneyimlerim şunlar, evet kaynak daha stabil gerçekleşiyor, elektrotu yakmaya başlamak daha kolay ve benim için en önemlisi 2.50 mm bazik elektrot ile 90 derece kaynakları normal şekilde yapıyorum ve tutuyor. Ama hala 6013 normal elektrot ve inverter makine ile 90 derece kaynak yapmaya çalıştığımda başaramıyorum. Bunu ben hala çözemedim bu arada birisi bana açıklarsa çok sevinirim :) Bence 1200 tl civarı ve yeni bakır sargılı 400 500 tllik makinenin arasındaki fiyat farkı senin kullanacğın işe değmez, şimdi bakır sargılı al, bir gün gerekirse değiştirirsin, zaten çok değer de kaybedecek bir şey değil hatta enflasyondan dolayı aldığın fiyata birkaç yıl sonra satabilme şansın bile var. Tek dezavantaşı bakır sargılı makine 15 20 kg iken inverter makine 5 10 kg, taşıması kolay. Duyduğum kadarıyla çok ucuz bakır sargılı makinelerin içinde bakır yerine alüminyum olabiliyormuş, o da çok ısınınca eriyebiliyormuş. Benim makine MegArk marka Türk malı bir makineydi, bana hiç sorun çıkartmadı bugüne kadar. Tavsiye edebilirim.
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #36 : 20 Mayıs 2020, 23:15:25 »
Sizin anlatmak istediğiniz "iç köşe kaynağı"

Kaynak yaparken dikkat ederseniz eriyik birbirine karışmayan 2 tanedir.

Birisi daha açık renkli ergiyik durumda olan metal kısmı, diğeri ergiyik üzerinde köpürerek duran soğuyunca kaynağın üzerinde kabuk olan bölüm.

Gelelim kaynak yapılması anına yanma anında köpük kısmını arkın üfleme gücüyle kaynağın soğuyan tarafta tutulması gerekir.
Ergiyik metal ise birleşecek yerlere bağlantı yapacak şekilde yönlendirmek gerekir.

İç köşe kaynağı yaparken elektrot kaynak yapılış yönüne doğru biraz daha yatırılır.
Kaynak başlangıcın da elektrot ilk ark dışarıdan başlanarak olursa birleşme kolay olur.
kaynağın düzgün olması için her iki yüzeye 45 derece açılı olmalı.

En iyi iç köşe  kaynak dikişi  iç bükey olandır.

« Yanıtla #37 : 21 Mayıs 2020, 02:25:09 »
Ekin, "Sefa ustanın da dediği gibi bakır sargılı makineler alternatif akım ile çalışıyor "
bu cümle biraz sorunlu, bakır sargılı veya alüminyum sargılı olsun, bu makinelerin hepsi AC ( dalgalı akım)  makineler olmayabilir. Sargılı olmasına karşın kimi makineler ( redresörler) DC ( doğru akım) akım verebilir. Genellemek doğru olmaz.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #38 : 21 Mayıs 2020, 03:44:24 »
Anladim.Ekin teşekkür ederim bilgi icin
soyle bir ikinci.el.invertel buldum.isvec maliymis

Ekin Karagöz

• 144
  • Ekin Karagöz
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul-Avcılar
« Yanıtla #39 : 21 Mayıs 2020, 12:28:13 »

Sizin anlatmak istediğiniz "iç köşe kaynağı"

Kaynak yaparken dikkat ederseniz eriyik birbirine karışmayan 2 tanedir.

Birisi daha açık renkli ergiyik durumda olan metal kısmı, diğeri ergiyik üzerinde köpürerek duran soğuyunca kaynağın üzerinde kabuk olan bölüm.

Gelelim kaynak yapılması anına yanma anında köpük kısmını arkın üfleme gücüyle kaynağın soğuyan tarafta tutulması gerekir.
Ergiyik metal ise birleşecek yerlere bağlantı yapacak şekilde yönlendirmek gerekir.

İç köşe kaynağı yaparken elektrot kaynak yapılış yönüne doğru biraz daha yatırılır.
Kaynak başlangıcın da elektrot ilk ark dışarıdan başlanarak olursa birleşme kolay olur.
kaynağın düzgün olması için her iki yüzeye 45 derece açılı olmalı.

En iyi iç köşe  kaynak dikişi  iç bükey olandır.
Teşekkürler Murat ustam, söylediklerinizi dikkate alacağım.
Ekin, "Sefa ustanın da dediği gibi bakır sargılı makineler alternatif akım ile çalışıyor "
bu cümle biraz sorunlu, bakır sargılı veya alüminyum sargılı olsun, bu makinelerin hepsi AC ( dalgalı akım)  makineler olmayabilir. Sargılı olmasına karşın kimi makineler ( redresörler) DC ( doğru akım) akım verebilir. Genellemek doğru olmaz.
Anladım Sefa ustam, kusuruma bakmayın ben bütün bakır sargılı makineler AC ile çalışıyor sanıyordum. Demek ki bakır sargılı olup DC olan da varmış, öğrenmiş oldum.

Anladim.Ekin teşekkür ederim bilgi icin
soyle bir ikinci.el.invertel buldum.isvec maliymis
Ersin abi bu makine hakkında bilgim yok ama belki bilen bir usta yorum yapabilir.
Not only strike while the iron is hot, but make it hot by striking.
~Oliver Cromwell