Değerli Forum ahalisi,
Daha önce bitirdiğim ama paylaşma fırsatı bulamadığım bazı çalışmaları ve edindiğim dersleri sizinle paylaşmak istedim.
1. Kurban bıçağı yaptım O2 çelik 3 mm, yalnız ısıl öncesi ağız kalınlığını fazla bıraktığım için, kesici ağzı açtığımda mini bir skandi oldu. Kurbanı bu bıçakla ben kestimi eziyetsiz usulüne uygun halde bitirdik hayvana eziyet etmeden. Yalnız ağız kalınlığını daha ince bıraksaydım keserken skandinin direncini hissetmezdim. Daha önce kestiğim bıçağım neredeyse düz ağızdı, hiç ikincil bir taşlaması yoktu. Yapılacak işe göre bıçağın ergonomisi çoookkk önemli.
2. Zeytin saplı bıçağımda kılıf derisinin kalitesizliği nedeniyle çok kötü oldu. Bunu yeni aldığım deriden yaptığım bıçağın fotoğrafı ile net anlayabilirsiniz. Kaliteli deri alın, kılıf işlerinde hevesiniz kaçmasın. Siyah kılıfımın derisi 3 mm vaketa.
3. Kridashi etkinlik için yaptığım bir bıçaktı. O2- 3 mm kabzada zımpara ile desen çalışması var. Güzel bir bıçak oldu. Mehmet hocam keyifle kullanıyordur inşallah.
4. Çanta cüzdan seti. Bu seti Atölye isimli youtube kanalı ve ayakkabımalzemeleri isimli youtube kanalına bakarak yaptım. Tavsiyem ilk kesim yaparken parçaların uygunluğunu tam kontrol edin. Genel anlamda güzel görünsede ince işlerinde problemler çıkıyor. Kesim çok önemli deri işlerinde mutlaka çokkkk keskin bıçaklar kullanın. Ben maket bıçağı kullanıyorum ve sürekli deri masat atıyorum bıçağa.
5. Av bıçağı çok içime sinen bir çalışma oldu. Anlaşılacağı üzere onun kılıf derisi de dandik bir deri. Karartmayı Balistol marka silah boyası ile yaptım. Demir klorür istediğim siyahlığı vermedi, belki ben beceremedim. Çelik CK67 çok iyi keskinlik aldı, çok başarılı kesimler yapıyor. Hediye ettiğim avcı bir abim, ilk beline taktığı gün 2 yerden kesmiş elini. Bunu bilerken 5000 kum zımparaya kadar çıktım, sonrası polisaj macunu sürülmüş deri ile bitti.
Yaptığım tüm çalışmalarda bu forumdaki ustalarımın bilgilendirmesi ile yapıldı, bu vesile ile tekrardan teşekkür ediyorum ustalarıma. Himmetleri varolsun.
Herkeslere sağlıklı günler diliyorum. Elinden iş gelen için bu boş günler bir nimet. Bol bol üretin efendim.
Saygılarımla,