Bıçak Sanatı - Forum

Gaz taşı kullanımı

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Gaz taşı kullanımı
« : 28 Nisan 2020, 21:29:52 »
Bir süredir, yabancılarda bıçak yapımında gaz taşı (honlama taşı diye de geçiyor) kullanıldığını görüyorum. Bu konuda bilgisi, tecrübesi olan forumdaşlar paylaşabilirse sevinirim.
Bir örnek;

https://www.instagram.com/tv/B_hxMpYjgvI/?igshid=17ft0b3qm1lw9
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Gaz taşı kullanımı
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2020, 21:48:37 »
Perdahı kolaylaştırmak için zımpara yerine kullanılıyor. Farklı kumlarda satılıyor. Zımparadan tasarruf.

Forum üyesi Altuğ Balamur'un youtube kanalında

https://www.youtube.com/watch?v=dS2sUc6ec5g

9. dakikadan sonra kullanım örneği var.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2020, 21:53:11 Gönderen: dela »

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2020, 23:18:10 »
pahalı bir ürün
zımparaya devam  :2up
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2020, 23:28:52 »
Cevap için teşekkür ediyorum.
N11'de fiyat 27,5 lira olarak görülüyor linkdeki ilanda.
Ürünlerde bir farklılık mı var acaba?

https://urun.n11.com/diger/orange-edm-fdm-a-8-kalip-parlatma-gaz-tasi-f-600-P383408350
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2020, 23:59:30 »
İlk çizikleri almada başarılı. 220 veya 320 ye kadar kullanılıp yüksek kumlarda zımparayla devam etmek fiyat/performans açısından mantıklı gibi duruyor.

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2020, 01:06:18 »
Bunla ağız açılabilir mi acaba normal bileyleme taşları gibi ortadan erimeyemi başlar yoksa bilemedim.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2020, 01:58:13 »
Bunla ağız açılabilir mi acaba normal bileyleme taşları gibi ortadan erimeyemi başlar yoksa bilemedim.
bileme taşına benzemiyor
bileme taşı eriyor zamanla
bunlarda doluyor işlevini yitiriyor

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2020, 11:02:49 »
Değerli ustalarım, Bellastone marka olanlarını ben kullanıyorum. Kemet marka perdah sıvısı ile birlikte oldukça kullanışlı ve agrasif.
150-220-320-600-800 olan bir setim var, bıçak bilemek için almıştım bunları. Taşlar kullandıkça eriyor, zımparaya göre oldukça ekonomikler ve hızlılar. Yalnız sakin sakin kullanmak gerekiyor, özellikle 150-220 gibi düşük kumlarda.
Bıçak ağzı açılmaz eğe gibi, o amaçla kullanılmaz. Çin işi elmaslardan sonra ben bileme için kullanmadım hiç, eriyip ağimi bozuyor zamanla.
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2020, 18:40:45 »
gaz taşını ilk duyduğumda merak ettim baktım, bu videodaki arkadaşın kullandığı taş olduğunu sonradan öğrendim, özellikle 4. dakikada kullanım şekli biraz farklı, her çarşıya çıktığımda arayıp alacağım  ama hep te unuttuğum bir arkadaş, göründüğü kadarıyla faydalı,

https://www.youtube.com/watch?v=sQlGTPfOjzo
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Emrah06

• 337
« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2020, 21:57:40 »
Bugün abim sayesinde yerli bir firma ile görüştüm, yerli olarak Türkiye'de tek onlar imalat yapıyorlarmış, sulu susuz her türlü çelikte kalıpçı parlatma taşı olarak kullanılıyormuş 120-220-320-400-600-800  takım olarak sipariş edeceğim 2 gün sonra, sıvı olarak su gaz yağı gaz mazot v.b. gibi şeylerle kullanabilirsiniz dedi. Sorun olmazsa telefon numarası bırakabilirim buraya da. Bıçak yapıpta ağzını açamayınca bir yolunu bulup açmam gerekiyor. hiç birşey olmazsa hızlı bir şekilde perdah yapacağından zamandan kazanılır gibime geliyor.

Saygılarımla.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2020, 22:27:07 »
ustam fiyatı  300-450 tl arasıdır  diye tahmin ediyorum, tek tek ya da taşı azaltarak set yapmak mümkün müdür ki,

Emrah06

• 337
« Yanıtla #11 : 29 Nisan 2020, 23:17:31 »
ustam fiyatı  300-450 tl arasıdır  diye tahmin ediyorum, tek tek ya da taşı azaltarak set yapmak mümkün müdür ki,

Selamlar ustam 170 TL gibi bir fiyat aldım, 6 tane taş için.

« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2020, 02:19:16 »
Bir kaç perdahtan sonra, bu taşların aşınmadan ötürü düzgün perdah yapamayacaklarını düşünüyorum. Karlı olup olmadığı konusunda kişisel olarak şüpheliyim. Deneyen arkadaşlar yorum yapacaklardır elbette, o zaman hep birlikte öğreniriz. Silisyum karbür bir bileme taşında bir kaç bıçak ağzı biliyorsunuz, ardından taşın yüzeyini düzeltmek istiyorsunuz, bir de bakıyorsunuz ki ortası çukurlaşmış. Taşın tüm yüzeyini perdah yapacak yüzeye tamamen temas ettirebilirseniz tamam, ettiremezseniz kesin dengesiz aşınma olacaktır. Kıllık yapıyor gibi de olmayayım ama kar edeceğim derken daha da zarar etmiş olmayın diye söylüyorum.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #13 : 30 Nisan 2020, 11:36:11 »
Bir zaman bende zımparadan tasarruf amaçlı düşünmüştüm alsam mı almasam mı borideye baktığımda pek sağlıklı görmedim çünkü yüzey aşınması mutlaka olacak Sefa ustamın dediği gibi zamanla yüzey düzgünlüğü bozulabilir buda sorun derin çizikleri yok edelim derken yüzeyde iz bırakırmı acaba diye düşündüm almadım seramik olanlar var renkli onlar baya pahalı ama kalite yönünden nasıldır bizim işe gelir mi bilmiyorum kullanan varsa bizede yardımcı olursa iyi olur.
Gendarmerie Special Operation...

« Yanıtla #14 : 01 Mayıs 2020, 00:08:11 »
Valla işin içinde aşınan bir taş varsa mutlaka aşınacaktır diye düşünmek lazım belki. Elmas blok derseniz o ayrı ona birşey  diyemem.

Emrah06

• 337
« Yanıtla #15 : 01 Mayıs 2020, 00:18:04 »
Sefa hocam alıp almama konusunda çoklu düşüncelere ittiniz şuanda beni, zaten amatör olarak uğraşıyorum :) kullanamayacağım taşlar yerine çelik alıp ne kadar tecrübe edinebilirim daha gözüyle bakmaya başladım şuanda.

Saygılarımla.

Mahmut Erdoğan

• 586
« Yanıtla #16 : 01 Mayıs 2020, 01:30:33 »
16x16 mm soğuk çekme kare demirden 25 cm alsan 5 tl
400 800 1500 2000 kum sia zımpara 3x4=12 tl
zimparayı 4 e bölüyorsunuz
eğer 2. ağızı açmak için kullanacaksanız düzgün sert bir tahtaya yada uygun ölçüde alüminyum plakadaya yapıştırabilirsiniz

« Yanıtla #17 : 01 Mayıs 2020, 01:34:41 »
Sefa hocam alıp almama konusunda çoklu düşüncelere ittiniz şuanda beni, zaten amatör olarak uğraşıyorum :) kullanamayacağım taşlar yerine çelik alıp ne kadar tecrübe edinebilirim daha gözüyle bakmaya başladım şuanda.

Saygılarımla.
Valla benim işim biraz da kafa karıştırmak zaten  ;)  ;) ama sen yine de kafana uyanı yap, "Sen alırmısın bu amaçla" dersen, almam derim  ;)

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #18 : 01 Mayıs 2020, 01:52:48 »
bir kaç yurtdışı turnuva videosunda, bileyleme için porselen tabağın altındaki sır sız kısımı kullandıklarını gördüm, elimde 1, sınıf seramik hamuru var, şekil verip boyayıp fırınlayıp sertleştirmeye uygun, acaba bir kaç dilim şekillendirip  ucunda 45 derecelik  köşe bırakıp çiziklerle mücadelesini incelesem mi diye bir fikir aklıma geldi gecenin bu saati :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #19 : 03 Mayıs 2020, 01:59:52 »
bir kaç yurtdışı turnuva videosunda, bileyleme için porselen tabağın altındaki sır sız kısımı kullandıklarını gördüm, elimde 1, sınıf seramik hamuru var, şekil verip boyayıp fırınlayıp sertleştirmeye uygun, acaba bir kaç dilim şekillendirip  ucunda 45 derecelik  köşe bırakıp çiziklerle mücadelesini incelesem mi diye bir fikir aklıma geldi gecenin bu saati :)

https://www.youtube.com/watch?v=Sr_FpliVtzE
Videoyu prodüksiyon işi yapan bir arkadaşım çekmişti. ;D