Bıçak Sanatı - Forum

Yanagiba gibi

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Yanagiba gibi
« : 25 Nisan 2020, 14:45:52 »
Geleneksel yanagibaların kısalarından oldu ve tek taraf taşlama da değil . Bıçak hayatıma galiba şef bıçaklarıyla devam edeceğim 8)

Çelik: N690 böhler ısıl işlem

Sertlik: 58-59 HRC

Kabza: Kök ceviz-Zeytin-Pirinç Balçak

Tam boy:37 cm

Kesici ağız: 23.5 cm

Sap uzunluğu: 12 cm

Et kalınlığı: 3 mm

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
Ynt: Yanagiba gibi
« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2020, 17:20:18 »
Eline sağlık, güzel olmuş. Sap biraz kaba görünse de sonradan düzeltme şansın var. Rahatsız olursan sonra inceltebilirsin. ;)

Sait

• 349
« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2020, 18:42:50 »
Eline sağlık, güzel olmuş. Sap biraz kaba görünse de sonradan düzeltme şansın var. Rahatsız olursan sonra inceltebilirsin. ;)

Teşekkür ederim ustam zeytin sizden :) evet sap arkaya doğru genişliyor fotoğraflarda kaba gözükmüş ama benim hoşuma gitti böyle bir tarz oldu bu da   :)

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2020, 20:24:46 »
elinize  sağlık ustam, çok güzel olmuş, gizli kuyruk olmasa da ben de bir mutfak bıçağı ile uğraşıyorum, yekpare blok olsa deneyebilirdim ama o bir dahaki sefere.  sabah sefa ustamızın tarifiyle profili düzelttim ve ağzını açtım, inceden bir perdah bile yaptım, :) 3000 kum zımpara ile bitirdim ama bu parlaklığı yakalayamadım, sanırım macun ve polisaj yapacağım, bu arada sizin bıçağın adı yanagibaya benzer aynagiba bile olur, bildiğiniz hd yansıması var :) saygı ve selamlar ustam.
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2020, 20:31:01 Gönderen: mustafa09 »
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Sait

• 349
« Yanıtla #4 : 25 Nisan 2020, 22:21:54 »
elinize  sağlık ustam, çok güzel olmuş, gizli kuyruk olmasa da ben de bir mutfak bıçağı ile uğraşıyorum, yekpare blok olsa deneyebilirdim ama o bir dahaki sefere.  sabah sefa ustamızın tarifiyle profili düzelttim ve ağzını açtım, inceden bir perdah bile yaptım, :) 3000 kum zımpara ile bitirdim ama bu parlaklığı yakalayamadım, sanırım macun ve polisaj yapacağım, bu arada sizin bıçağın adı yanagibaya benzer aynagiba bile olur, bildiğiniz hd yansıması var :) saygı ve selamlar ustam.

Çok teşekkür ederim keşke usta olsak vallahi usta değilim :) 3000 kum zımpara perdah iyi yapmışsın valla ben o seviyeye kadar dayanamıyorum . Ama 3000 den sonra macun polisaj yaparsan baya parlar .  ben bu parlaklığı 800 kumdan perdahtan sonra bir tanıdığın polisaj keçesiyle yaptım .

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #5 : 25 Nisan 2020, 22:28:01 »

Çok teşekkür ederim keşke usta olsak vallahi usta değilim :) 3000 kum zımpara perdah iyi yapmışsın valla ben o seviyeye kadar dayanamıyorum . Ama 3000 den sonra macun polisaj yaparsan baya parlar .  ben bu parlaklığı 800 kumdan perdahtan sonra bir tanıdığın polisaj keçesiyle yaptım .

fırsat bulmuşken sorayım o zaman ustam, beyaz tüylü keçe sanırım, hırdavatçıda  2 renk cila gördüm, mavi ve pembe, siz hangisini kullandınız, keçeyi buldum, ona göre cila alacağım onun için sordum.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Sait

• 349
« Yanıtla #6 : 26 Nisan 2020, 04:43:06 »

fırsat bulmuşken sorayım o zaman ustam, beyaz tüylü keçe sanırım, hırdavatçıda  2 renk cila gördüm, mavi ve pembe, siz hangisini kullandınız, keçeyi buldum, ona göre cila alacağım onun için sordum.

Şimdi nerede bilmiyorum ama forumda bir yerde bu cilanın kullanıldığı yerler ve renkşeri arasındaki bağlandı araştırılıp yazılmıştı eylem abiler tarafından sanırım. Hatırladığım kadarıyla mavi ve yeşiller paslanmax çelik içindi . Evet beyaz tüylü bişe motora takılıyor

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 26 Nisan 2020, 22:16:04 »
Elinize sağlık çok güzel bir mutfak bıçağı olmuş.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Sait

• 349
« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2020, 22:38:10 »
Elinize sağlık çok güzel bir mutfak bıçağı olmuş.

Teşekkürler evet iş görür :)

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
« Yanıtla #9 : 26 Nisan 2020, 23:14:58 »
eline saglık son hali cok güzel olmus.elime alma fırsatı olmustu cok baba bir bıcak uzunluk olarak maşallah 8)
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Sait

• 349
« Yanıtla #10 : 26 Nisan 2020, 23:27:04 »
eline saglık son hali cok güzel olmus.elime alma fırsatı olmustu cok baba bir bıcak uzunluk olarak maşallah 8)
Çok sağol abi :) evet baya uzun  ;D