Bir süredir epoksi renklerine takmış durumdayım. Daha önceden de denemelerim olmuştu. Kafamdaki bazı denemeleri yapmaya karar verdim.
Sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum
Önce piyasada satılan standart epoksi pigmnetlerinden bahsedeyim. Ben Masstil marka renklendiricilerin metalik olan ürününü denedim. Sonuçlarından gayet memnunum. Bunları farklı kılan metalik olması. N11'de 20-30 lira arasında bulunabiliyor. Bu ürünlerle tespih / takı boncukları kullanarak bir de deneme yaptım. Şimdi resmini bulamadım, daha sonra bulursam yüklerim.

Metalik olmayan renkler için kırtasiyelerde satılan akrilik boyaların ne sonuç vereceğini merak ettim, ben gayet memnun kaldım.

Polisan boya renklendirici denedim. Gayet güzel sonuç verdi.

Printer kartuş mürekkebi denedim, epoksi ile karışmakta biraz nazlansa da sonuç bence güzel.

Ahşap boyamada kullanılan yine akrilik temelli boyalardan birisini denedim. Memnun kaldım.

Kalıpçı boyası kullandım. Kutunun üzerinde yanabilir vs dediği için bundan ümitli değildim zaten, sonuç da olumsuz oldu. Epoksi, diğer denemelerde kullandığım aynı 24 saatlik karışım olmasına rağmen 48 saat sonrasında dahi tam olarak sertleşmedi. Bulaşmıyor ama eğilip bükülebiliyor. Bir de diğerlerine nazaran şeffaf bir sonuç çıktı ortaya.

Kalıpçı kaleminin mürekkebini kullandım. Bu kullanım öncesi sallanması gereken, ucunu bastırdıkça boya akıtan bir kalem. Bu denemede beyaz kullandım, daha önce epoksi renklendirmem gerektiğinde aynı kalemin kırmızısını kullanmıştım. Sonuçtan memnunum.