Bıçak Sanatı - Forum

Yüzme bıçağı (Rulman zarfı + meşe)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Yüzme bıçağı (Rulman zarfı + meşe)
« : 16 Nisan 2020, 13:57:52 »
Tamanlanmış ürün olarak ilk dövme denemem. 3 tane rulman da biraz soğuk dövmenin etkisiyle ağız açma aşamasında kırıma uğradığından bayağı yorucu bir tecrübe oldu benim için.  :D
Bu da öğrenmenin bedeli olsun. Tesellim bu...  :D
Ağzı döverek açtığım için kesici tarafa doğru olan dövme izlerini daha fazla yok edemedim. Birdahakine daha kalın bırakmam lazım.

Çelik : Rulman zarfı
Tam boy : 23,5 cm
Namlu boy : 13 cm
Kalınlık : Kabza dibi 4,5 mm, uç 2,5 mm
Kabza : Meşe

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: Yüzme bıçağı (Rulman zarfı + meşe)
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2020, 15:26:29 »
ustam elinize sağlık, tam bir canavar olmuş,
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2020, 18:54:23 »
Mehmet ustam, sizin yaptığınız bıçaklar kendine has olarak çok uzaklardan bile anlaşılabiliniyor. Youtubede izlediğimiz çivi kesmek için doğal hali ile yapılan bıçaklar ile o kadar uyuşuyor ki :) ellerinize sağlık.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2020, 19:34:07 »
ustam elinize sağlık, tam bir canavar olmuş,

Sağol Mustafa  :)

Mehmet ustam, sizin yaptığınız bıçaklar kendine has olarak çok uzaklardan bile anlaşılabiliniyor. Youtubede izlediğimiz çivi kesmek için doğal hali ile yapılan bıçaklar ile o kadar uyuşuyor ki :) ellerinize sağlık.

Sağolasın.   :)

Dövme için genç olmak varmış.  :) Bir heves deniyorum. Fazla da sürdüremem herhalde.  ::)

Dövme çalışan bazı ustalar yüzeyi taşlayıp temizlemeyi tercih ediyor. Bazısı olduğu gibi bırakmayı.
Benim böyle hoşuma gidiyor. (Gerçi benimki fazla engebeli oldu.  :) )

Yalnız bıçakla çivi kesmeye karşıyız.  :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2020, 20:19:30 »
Hocam dövme izleri çok güzel görünüyor. Parlak ağız üstüne dövme karartısı çok yakışmış. Rulman da iyi parlamış. Elinize sağlık. :2up
Bu arada dövme ile ilgili bir ipucu videosu paylaşayım : https://www.youtube.com/watch?v=0imHWfBUYm4
14:57'den itibaren dövme ile ilgili ipuçları ve genellikle yapılan yanlışları gösteriyor. Kendini yormadan ve bilek+dirsek sorunları yaşamadan nasıl doğru teknikle dövebileceğini gösteriyor. Ayrıca videonun tamamında ocakla ilgili tavsiyeler, ocakta kullanılan yakıtla ilgili tavsiyeler de mevcut.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 16 Nisan 2020, 21:00:21 »
Elinize sağlık ustam dövme bıçaksa eğer kendini belli edecek bence izler bana göre çok güzel sade doğal.
Gendarmerie Special Operation...

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #6 : 16 Nisan 2020, 21:32:54 »
Eline sağlık abi. Çok güzel olmuş. İzleride tecrübe ile gidereceğine inanıyorum.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #7 : 16 Nisan 2020, 22:35:39 »
Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Meşe de gayet güzel duruyor. Ben daha evvel bir ekmek bıçağına meşeden kabza yapmıştım, sudan çok fazla etkileniyor, kıymık kıymık yüzey kabarıyor idi. Daha evvel de kullanmış mıydınız acaba, çok sağlam bir ağaç olduğunu biliyorum, şahsen çok da seviyorum meşeyi ama kabza olarak performansı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #8 : 16 Nisan 2020, 22:45:18 »
Hocam dövme izleri çok güzel görünüyor. Parlak ağız üstüne dövme karartısı çok yakışmış. Rulman da iyi parlamış. Elinize sağlık. :2up
Bu arada dövme ile ilgili bir ipucu videosu paylaşayım : https://www.youtube.com/watch?v=0imHWfBUYm4
14:57'den itibaren dövme ile ilgili ipuçları ve genellikle yapılan yanlışları gösteriyor. Kendini yormadan ve bilek+dirsek sorunları yaşamadan nasıl doğru teknikle dövebileceğini gösteriyor. Ayrıca videonun tamamında ocakla ilgili tavsiyeler, ocakta kullanılan yakıtla ilgili tavsiyeler de mevcut.

Sağolasın Orkun.  :)
Güzel videoymuş.
Benim açımdan dövme sürdürülebilir değil zaten. Lama olarak bulunamayan çeliklerden (rulman gibi) çalışmak istersem yada yakut bıçağının içbükey tarafı gibi arasıra yapabileceğim birşey.
Ama zevkli...  :)

Elinize sağlık ustam dövme bıçaksa eğer kendini belli edecek bence izler bana göre çok güzel sade doğal.

Sağolasın Şaban Ustam.  :)
Özel hazırlanmış çekiçlerle daha değişik çalışmalar yapanlar var. Benimkisi ufak ufak tıklama... :)

Eline sağlık abi. Çok güzel olmuş. İzleride tecrübe ile gidereceğine inanıyorum.

Sağol Cengiz.  :)
Küçük de olsa bir örs almam lazım.

Elinize sağlık, çok güzel olmuş. Meşe de gayet güzel duruyor. Ben daha evvel bir ekmek bıçağına meşeden kabza yapmıştım, sudan çok fazla etkileniyor, kıymık kıymık yüzey kabarıyor idi. Daha evvel de kullanmış mıydınız acaba, çok sağlam bir ağaç olduğunu biliyorum, şahsen çok da seviyorum meşeyi ama kabza olarak performansı hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

Sağolasın.  :)
Yaptığım bütün bıçaklarda son  zımparadan önce bir peçeteyi ıslatıp sapa sürerim ve kurumasını bekleyip son zımparasını yaparım.
Damarlar şişeceği kadar şişiyor zaten. Bunu da yine forumda zannediyorum Sefa Hoca'nın bir paylaşımında okumuştum. Aklımda öyle kalmış.

Bu meşeyi Cengiz yollamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam Amerikan Meşesi demişti. Çok fazla deseni yok ve açık renk. Çay ve içinde bulaşık teli bekletilmiş sirke sürdüğümden
hafif karardı ve resim çekildikten sonra birkaç ton daha karardı.

Daha önce bir bıçakta denemiştim. Sağlam ve en son Sefa Hoca formülüyle bitirince gayet güzel oluyor.

Kullanımı güzel, görselliği zayıf, çalışması kolay.
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2020, 23:04:38 Gönderen: dela »

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #9 : 16 Nisan 2020, 23:48:29 »
Teşekkür ederim, sonlandırma işlemi benim için aydınlatıcı oldu, bir dahaki sefere deneyeceğim ;)

Kemal KOCA

• 23
  • Meslek: Metal işleri.
  • Yer: Tuzla/İstanbul
« Yanıtla #10 : 17 Nisan 2020, 01:04:30 »
Mehmet hocam; acizene bir onerim olacak. Mazur görün lutfen. Bıçağın burnu çok küt bir yapıda, bu şekilde yüzmeye çalıştıkça deriye dalma eğilimi içerisinde olacaktır. Tavsiyem uc tarafı yukarıya doğru daha kavisli bir yapıda yapmanız. Bıçağı deriye dururken ve bilek hareketi  yaparken dalmaması gerekiyor. Internetten profesyonel yüzme bıçaklarına bakarsanız ne dediğimi daha iyi anlarsınız. Mesela dick yada solingen markaları gibi.Bir kesim kasabı olarak yapıcı eleştirim bu. Bunun haricinde namlu üzerindeki dövme izleri ve zımpara olmayan yüzey çok hoş. Ben seviyorum bu tarz ürünleri. Ayrıca sap konusunda ellerinizden öperim. Mese gerek sağlamlığı gerekse görüntüsü ile çok hoş duruyor.
Bileginize sağlık

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #11 : 17 Nisan 2020, 10:28:18 »
Mehmet hocam; acizene bir onerim olacak. Mazur görün lutfen. Bıçağın burnu çok küt bir yapıda, bu şekilde yüzmeye çalıştıkça deriye dalma eğilimi içerisinde olacaktır. Tavsiyem uc tarafı yukarıya doğru daha kavisli bir yapıda yapmanız. Bıçağı deriye dururken ve bilek hareketi  yaparken dalmaması gerekiyor. Internetten profesyonel yüzme bıçaklarına bakarsanız ne dediğimi daha iyi anlarsınız. Mesela dick yada solingen markaları gibi.Bir kesim kasabı olarak yapıcı eleştirim bu. Bunun haricinde namlu üzerindeki dövme izleri ve zımpara olmayan yüzey çok hoş. Ben seviyorum bu tarz ürünleri. Ayrıca sap konusunda ellerinizden öperim. Mese gerek sağlamlığı gerekse görüntüsü ile çok hoş duruyor.
Bileginize sağlık

Estağfurullah. Bilenin önerileri değerlidir.

Deri yüzmeyi normalde de beceremem pek. Bununla hiç denemeyeyim o zaman.  :D

Sağolasın.  :)

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #12 : 17 Nisan 2020, 19:14:42 »
Elinize sağlık, rulmanların kırılması talihsiz olmuş  :)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #13 : 17 Nisan 2020, 20:09:43 »
Elinize sağlık, rulmanların kırılması talihsiz olmuş  :)
Sağolasın.
Bedelsiz tecrübe olmaz.  :)