Bıçak Sanatı - Forum

O1 bıçak

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
O1 bıçak
« : 11 Nisan 2020, 22:03:55 »
Biliyorum mercek altında açmadım ama lütfen eleştirilerinizi esirgemeyin  :) ilk eleştiriyi ben yapacak olursam yalancı ağızın taşlama genişliği daha dar olmalıydı ve Pimler badem kısımda daha koyu olabilirdi   O:-)
Boy: 245mm
Namlu boyu: 120mm
Sap: siyah micarta badem ağacı ve alıç ağacından yapılma özel pim
Çelik: o1 4mm (propan ocakta prosedürlere uygun olarak su verilmiştir)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: O1 bıçak
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2020, 00:01:29 »
Eline sağlık. Güzel çalışma.

Yalnız bademe heveslendirdin beni. Köyde ayakta kurumuş kıvrımlı, yumrulu kalınca
badem ağacımız var. Şu yasaklar bitsin koşturup gidiyorum.  :)

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2020, 00:02:09 »
elinize sağlık, namlu farklı ve güzel olmuş, malzeme tedariğinden sonra denemek isterim  benzer bir  modelini,
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2020, 10:26:27 »
Görebildiğim kadarıyla son fotoğrafta sırtta biraz daha zımpara ve temizlik ihtiyacı kalmış. Başka eleştirilebilecek bir yer göremedim ben. İki ağız da merkezde ve bıçağın ucunda birleşmiş. Düz bir çizgi ile birleşmişler. O açıdan yalancı ağzın dar olması için namlu ucunu yukarı taşımanız gerekirdi. Birinci ağzı aşağıya doğru biraz daha uzatsanız yalancı ağız daha dar kalırdı ve belki daha güzel görünürdü ama bu seferde baya geniş bir namlu olurdu. Yani elma soymayacaksanız bence dert etmeniz gereken birşey yok. :D Bıçağın daha çok askeri bir havası var ve o amaca başarılı şekilde hizmet edecekse günlük kullanım sorunlarını dert etmenize gerek yok. Zaten askeri bıçaklar yeterince çirkin. :D Sizinkini tenzih ediyorum, çift renk kabza ve karartılmış namlusuyla güzel görünüyor. :2up Elinize sağlık.

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2020, 22:24:20 »
Eline sağlık. Güzel çalışma.

Yalnız bademe heveslendirdin beni. Köyde ayakta kurumuş kıvrımlı, yumrulu kalınca
badem ağacımız var. Şu yasaklar bitsin koşturup gidiyorum.  :)
Her zaman söylediğim gibi ben çok seviyorum, isterseniz ben size yollayabilirim, hem denemişte olursunuz. Ama kestirme imkanınız varsa ben pişman olacağınızı düşünmüyorum  ;D
elinize sağlık, namlu farklı ve güzel olmuş, malzeme tedariğinden sonra denemek isterim  benzer bir  modelini,
Teşekkür ederim, çizimi hazır olarak almıştım. Bıçak arşivi dosyasında bulabilirsiniz.
Görebildiğim kadarıyla son fotoğrafta sırtta biraz daha zımpara ve temizlik ihtiyacı kalmış. Başka eleştirilebilecek bir yer göremedim ben. İki ağız da merkezde ve bıçağın ucunda birleşmiş. Düz bir çizgi ile birleşmişler. O açıdan yalancı ağzın dar olması için namlu ucunu yukarı taşımanız gerekirdi. Birinci ağzı aşağıya doğru biraz daha uzatsanız yalancı ağız daha dar kalırdı ve belki daha güzel görünürdü ama bu seferde baya geniş bir namlu olurdu. Yani elma soymayacaksanız bence dert etmeniz gereken birşey yok. :D Bıçağın daha çok askeri bir havası var ve o amaca başarılı şekilde hizmet edecekse günlük kullanım sorunlarını dert etmenize gerek yok. Zaten askeri bıçaklar yeterince çirkin. :D Sizinkini tenzih ediyorum, çift renk kabza ve karartılmış namlusuyla güzel görünüyor. :2up Elinize sağlık.
Profille biraz oynayıp keskin ucu biraz yukarı çıkarabilirim bir daha ki projede. Aslında herhangi bir amaç için üretilmedi sadece hoşuma gittiği için yaptım ama bu gidişattan artık zevk almamaya başladım daha incelikli işler yapmak istiyorum, şimdilik biraz bıçak satarak hem elimde biriken bıçaklarımı insanlarla paylaşmak hem de biraz bu işe yatırabileceğim parayı elde etmeye çalışıyorum  ::)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 13 Nisan 2020, 22:51:36 »
Elinize sağlık güzel olmuş kabza özellikle mikarta biraz daha perdaha ihtiyacı var kalın kumdan kalan pürüzlü bir kısım kalmış pimlerinde üstünden geçilse daha güzel olur bence.
Gendarmerie Special Operation...

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #6 : 15 Nisan 2020, 02:34:19 »
Elinize sağlık güzel olmuş kabza özellikle mikarta biraz daha perdaha ihtiyacı var kalın kumdan kalan pürüzlü bir kısım kalmış pimlerinde üstünden geçilse daha güzel olur bence.
Teşekkür ederim kabzanın geneline ve micarta nın sağına soluna bakınca yüksek kumlara çıktığımı görebilirsiniz. Zannediyorum sorun micartadan kaynaklı çünkü kendi yaptığım bir micartaydı. Pimler gözden geçirilebilir tekrardan teşekkür ederim yorumunuz için :)

Kemal KOCA

• 23
  • Meslek: Metal işleri.
  • Yer: Tuzla/İstanbul
« Yanıtla #7 : 17 Nisan 2020, 01:23:50 »
10 üzerinden 9.75 alor 👍👍👍 bana tek kusuru üst taraftaki çıkıntı geldi. Onun haricinde tüm detaylar süper. Badem yakışmış, siyah mimarda ile de süper uyumlu olmuş. Kimler dediğin gibi daha köyü ve 1-2 mm daha büyük olabilirmiş. Ellerine sağlık.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #8 : 17 Nisan 2020, 09:55:45 »
Bahsettiginiz yalancı agız genişligi hariç göze batan birsey göremedim. Bütün olarak güzel bir bıçak olmus ve temiz bir iş. Eline saglık ustam
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #9 : 17 Nisan 2020, 22:14:01 »
10 üzerinden 9.75 alor 👍👍👍 bana tek kusuru üst taraftaki çıkıntı geldi. Onun haricinde tüm detaylar süper. Badem yakışmış, siyah mimarda ile de süper uyumlu olmuş. Kimler dediğin gibi daha köyü ve 1-2 mm daha büyük olabilirmiş. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim, artık bir dahaki bıçağa  ;D
Bahsettiginiz yalancı agız genişligi hariç göze batan birsey göremedim. Bütün olarak güzel bir bıçak olmus ve temiz bir iş. Eline saglık ustam
Teşekkür ederim  :)

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #10 : 07 Mayıs 2020, 02:11:46 »
Elinize sağlık işçilik temiz fakat öz eleştiri yapacak olursak bıçak formunda bir terslik var hissi veriyor, fotoyu ters çevirmek istiyor insan, sonuçta sizin eseriniz bence ...
Aytunç Ayper (itunch)