Merhaba,
Birbirinden değişik yeni deneyimlerle 2. çalışmam ALAK
Namluyu 5 yıl kadar önce kıymetli dost Mehmet Türkerden hediye etmişti. Sonunda tamamlayıp rahatladım.
Çelik; N695
Sap; wenge
Gravür; Anodik dağlama
Toplam uzunluk: 23
Namlu boyu: 11.5
Namlu, ağzı açılması ve ısıl işlemi yapılmış şekilde geldi.
Perdah; Palada epey deneyim sahibi olmuştum bunda zorlanmadım.
Sap montajı; Başlangıçta farklı bir tasarım yaptım, ancak montajdan sonra bıçağa hiç yakışmadığını daha doğrusu o uygulamayı beceremediğimi farkettim. Biraz oradan zımparala biraz buradan derken ağaç bitmeden bu şeklini aldı. Bitirişi 1500 kum zımpara ile yaptım. Sonuca o kadar şaşırdım ki, iki gün "bunu ben mi yaptım" diye kendime sorup durdum

Üzerine iki kat keten tohumu yağı uyguladım. Öndeki delik sap kısmını keserken yanlışlıkla fazla zımparalayınca ortaya çıktı. Mecburen tamamen ortaya çıkarmak durumunda kaldım

Gravür; Yine Anodik dağlama tekniği kullandım. Uygulamada farklı bir malzeme kullanacaktım üşendim. Bir dahaki çalışmaya artık.
Namlu karartma; N690 da bir türlü namluyu karartamamıştım. Sanırım bu çeliğin yapısınan dolayı çok kolay oldu. Gravürden sonra önce Demir klorür sonrasında sirke ile kararttım. Hatta sirke o kadar kolay ki bir iki kez yapıp sildim. En son karartmayı da bir sebepten yine 1500 zımpara ile açtım.
Saygılarımla