Bıçak Sanatı - Forum

zımpara yapıştırma denemesi

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
Ynt: zımpara yapıştırma denemesi
« Yanıtla #40 : 17 Şubat 2021, 20:19:08 »
uzun bir aradan sonra tekrardan selamlar değerli ustalarım,
 taşınma sebebi ile bayağıdır bir şeyler yapamıyorum, :( ama nasip belki başlarım.
son yapıştırma denememde kurdela kullanmıştım, son bıraktığımda hala sağlamdı. Hüseyin ustam yapıştırmanız çok temiz olmuş, tek G mengeneyle ben baya taşırmıştım. inşallah tekrar başlamak nasip olur, yine görüşürüz,  saygı ve selamlar sunarım.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #41 : 18 Şubat 2021, 00:11:00 »
Sizin tecrübelerinizden yararlanarak yaptım ustam, sizin denemeleriniz olmasa belki de aklıma bile gelmezdi :)

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #42 : 18 Şubat 2021, 01:15:00 »
Sizin tecrübelerinizden yararlanarak yaptım ustam, sizin denemeleriniz olmasa belki de aklıma bile gelmezdi :)
estağfurullah ustam,  hep beraber daha iyi yerlere inşallah.

tonkano

• *
  • 29
  • Meslek: İnşaat Teknikeri
  • Yer: Rize/Çayeli
« Yanıtla #43 : 10 Nisan 2021, 10:50:04 »
Yaptıklarınızı bizimle paylaştınız, emek verdiniz. Çok sağolun. Rabbim çok daha iyilerini size nasip etsin inşallah

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #44 : 26 Mayıs 2021, 00:36:39 »
teşekkürler tekrardan :) İbrahim ustamızın videolarını izliyorum, şimdi bir tane daha attı. aklıma geldi yazayım dedim, geçen hafta 6 tane zımpara  yapıştırdım, mengenede mdf tahtalar arasında, tornacı abimden rica ettim mengenesini kullanmama izin verdi, malzemenin rengi olmasa orada olduğunu anlamak çok zor :)  kayınvalideden izni kopardık, yarın öğleden önce gidip 3 bıçak ve 2 çakım var önceliklerim bu parçalar, ya nasip deyip tezgahı tekrar kuracağız inşallah. yeni bıçaklar ile tekrar aranızda olmak ümidiyle. :)

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #45 : 26 Mayıs 2021, 17:06:57 »

IMG-20210518-111441" border="0
IMG-20210526-164820" border="0

şimdilik başladık bakalım  ya nasip. 
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2021, 17:08:37 Gönderen: mustafa TA4AHZ »

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #46 : 23 Aralık 2021, 21:15:52 »
merhabalar değerli ustalarım, aynı metod ile spiro bant zımpara yapıştırma denemesi de yaptım, makasla kesip yakıt hortumu ile yaptığım takozun üzerine takıp, somunu sıkınca zımparayı sıkıca tutuyor, tutkal biraz fazla olmuş, ilk etapta ahşabı zor yedi ama metali zımparalayınca tutkal temizlendi, gayet iyi oldu, tutkalı az olsa on numara olacakmış, belki fikir verebilir diye paylaşıyorum. saygılar selamlar cümleten.

IMG-20211217-145055" border="0
IMG-20211223-210827" border="0

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #47 : 24 Aralık 2021, 11:00:01 »
Ustam mükemmel iş, mükemmel işçilik. Eline sağlık. Senden şimdi bir de flap gelir, şaşırır kalırız. :D

Ustam ben spiro kullanımını bir türlü sevemedim. Hele ki çelikte. Onun yerine bez zımparayı şerit hâlinde keserek, matkabın ağzına taktığım vida ve somun arasına sıkıştırıyorum. Arada herhangi bir kauçuk parça bulunmaksızın, direkt vidaya sararak. Bununla çalışmak daha kolay geldi. Hem zımpara daha kaliteli oluyor zannımca, hem de zımpara eskiyince bir tur kadarını keserek altından devam edebiliyorum. Senin yöntemde kaliteli zımpara kullandıktan sonra benim yöntemi eleyebilir miyim acaba? Bir yorumunu alabilir miyim?
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #48 : 24 Aralık 2021, 11:45:36 »
sağ olun ustam  :D flap yıllardır 3 tane var elimde, en son ahşap kın için kullandım, çok lazım olmuyor gibi, onun yerine brite zımpara var aklımda. 1500x50 ölçülerinde. adı sanırım satinaj diye geçiyor. çarkta kullandığım yuvarlak kırmızı mop yeterli gelmiyor, aslında mop yeterli çark zayıf.
sizin metodu kalın matkap ucuna tamir bandıyla yapıştırarak zihgir yaparken denemiştim. ucu açıktaydı, uzun olduğu için bir süre sonra bir tarafa doğru kayıyordu. tutkal olmadığından daha etkili olacağı kesin. taş azaldıkça kesip yenilemek daha güzel olur sanırım.   :2up

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #49 : 24 Aralık 2021, 12:16:14 »
Kayma meselesini civatanın ve somunun ucu durduruyordu bende. Teşekkür ederim hocam bilgiler için.  O:-)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #50 : 09 Nisan 2022, 10:52:31 »
selamlar cümleten,
geçen sefer tutkalı abarttığım için zımparalar verimli olmamıştı, bu defa az miktarda ve daha sıkı olarak tekrar yapıştırdım, çapı dar geliyor diye geçen defa zorlamıştı, vidaya taktığım akaryakıt borusunu zımpara ile inceltip çok rahat üstüne takıp çıkarabiliyorum, kesme işini büyük makasla el yordamıyla yapıyorum, keserken zımpara açılmadığından sıkıntı yok, sonuç gayet iyi, spiro zımpara tanesinin 2 lira civarı, takozunun da 50-70 arası olduğunu görmüştüm sanırım. bu fiyatlara göre bedavadan biraz pahalıya mal oluyor :) kompakt lamineyi çok rahat işleyebiliyor, keza ahşabı da öyle, neredeyse aşınma olmuyor,

IMG-20220406-113552" border="0
IMG-20220408-202110" border="0
[img width= height= alt=IMG-20220408-202329" border="0]https://i.ibb.co/vJCq5Nn/IMG-20220408-202329.jpg[/img]

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #51 : 11 Nisan 2022, 08:35:40 »
Çok değerli bir çalışma, emeklerinize sağlık. :2up

« Yanıtla #52 : 11 Nisan 2022, 23:28:26 »
Kesinlikle  :2up kendi adıma çok yararlanıyorum. Ellerine sağlık.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #53 : 12 Nisan 2022, 09:10:36 »

teşekkür ederim Orkun ustam.

Kesinlikle  :2up kendi adıma çok yararlanıyorum. Ellerine sağlık.

işimize yarıyorsa ne mutlu Sefa ustam, şahsen benim çok çok işime yarıyor, aynı metod ile 2hp polisaj motorundaki ham keçe üzerine de zımpara yapıştırıyorum, açılan kopan yok. saygı ve selamlar olsun.