Bıçak Sanatı - Forum

zımpara yapıştırma denemesi

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
Ynt: zımpara yapıştırma denemesi
« Yanıtla #20 : 27 Mart 2020, 19:20:17 »
Gayet iyi. Kullanımda nasıl fark var mı? Vuruntu oluyor mu?
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #21 : 27 Mart 2020, 19:30:59 »
teşekkür ederim ustam, işkence küçük olduğundan tam sıkamıyorum, işkenceden ilk çıkardığımda çok az bir vuruntu yaptı, makineden çıkarıp taşlamanın schotch kısmıyla kağıtları ve taşan yapıştırıcıyı temizledim, vuruntu yok diyebilirim, ama bu renk kağıtlı zımparayı beğenmedim, eşit işaretleyip yırttım ama sonunda karşılamadı, başka da bir sıkıntı yok, özlemişim yeni zımparayı :) son attığım bıçak 6mm makas çeliği, tertemiz çıkardı. 
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #22 : 27 Mart 2020, 20:11:45 »
Çok iyi. Maliyetin yanında konforda önemli. Sıfır zımpara çok konforlu olacaktır elbette.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #23 : 27 Mart 2020, 20:18:41 »
Çok iyi. Maliyetin yanında konforda önemli. Sıfır zımpara çok konforlu olacaktır elbette.

çok haklısınız ustam, yüklü miktarda sipariş geçemeyeceğim, son aldığımda tanesi 10 tl idi, 10 tane almıştım, şu an o fiyatlara imkanı yok sanırım, 100 tl lik rulo alsam, 16 tane zımpara çıkar, 1-2 tanesi fire verse önemli değil, allahın izniyle bu kadarını çözdüm, başka malzemeler ile deneyip mininmuma indirebilirim, desteğiniz için teşekkür ederim. :) bu arada 12 cmlik zımpara 1,7 metresi 10 tl, bu defa 20 cm lik zımpara aldım, diğerinden kalmamış, aynı ölçü 25 tl tuttu. diğerinin tanesi 5 tl ye geliyor, bu kez 6,25 tl ye geldi.
« Son Düzenleme: 27 Mart 2020, 20:30:14 Gönderen: mustafa09 »

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #24 : 28 Mart 2020, 02:01:39 »
Konu bütünlüğü bozulmasın diye araya girmek istememiştim pek. Yaptıklarınızı ilgiyle takip ediyorum. Denemeleri ve sonuçları bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler. Kıymetli bilgiler bunlar  :)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #25 : 28 Mart 2020, 09:23:57 »
Konu bütünlüğü bozulmasın diye araya girmek istememiştim pek. Yaptıklarınızı ilgiyle takip ediyorum. Denemeleri ve sonuçları bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler. Kıymetli bilgiler bunlar  :)

teşekkür ederim ustam, rica ederim, ekipman  olmadığında malzeme bekletmenin ne demek olduğunu bildiğimden, elimden geldiğince paylaşım yapmaya çalışıyorum, arkadaşlarımıza faydamız olsun ustam, saygı ve selamlar.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #26 : 06 Nisan 2020, 20:41:18 »
merhabalar tekrardan, yeni deneme :)

denlaks 333 yapıştırıcı ve kurdele, kurumaya bıraktım şimdi, yarın sonucu paylaşırım. saygı ve selamlar cümleten.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #27 : 15 Nisan 2020, 16:30:43 »
denlaks işe yaramadı, ve çok kolay ayrıldı, yapıştırıcı olarak dayson a devam, bindirme olarak yapıştırdığım zımpara hala sağlam, alın karşılamalı kurdela ile yapıştırdığımı kendi hatam sebebiyle bıçağa kaptırdım ve yırtıldı, bir kısmının yarısı ayrıldı, kurdelada ayrılma yok, bıçak kestiği yer kesildi, son olarak denemem bu şekilde, biraz kullandıktan sonra vuruntu iyice azalıyor, tabi bu presi bir mengene ya da preste yapsak daha düzgün olur diye düşünüyorum, bunu az önce yapıştırdım,

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #28 : 15 Nisan 2020, 22:02:29 »
akşam saat 6 gibi mengeneden çıkardım. bu kez dayson u çok ince sürmüştüm, taşan kurdelayı kestim, makineye taktım ve bir ahşap parçasını denedim. vuruntu duymadım, yarın çelik ile deneyip bilgilendiririm, sanırım bu kez oldu, :) zımpara bu kez egeli değil, interabrasiv markalı idi, bezi gayet iyi ve birebir yırtıldı eşit şekilde, cümleten selamlar. 

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #29 : 15 Nisan 2020, 22:55:07 »
elinize sağlık bir düzene oturmasına sevindim en kısa sürede bende deneyeceğim :2up

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #30 : 15 Nisan 2020, 23:09:02 »
ustam teşekkür ederim, umarım faydası olur, tezgah mengeneniz varsa eminim ki çok daha ince katmanlı elde edebilirsiniz, şimdiden kolay gelsin, bezi tüylü olanı beğenmedim, eşit yırtılmadı, ama bu interabrasiv markanın kumaşı tüysüz ve sert,  sağlam oldu gibi, yarına devam inşallah, saygı ve selamlar.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #31 : 20 Nisan 2020, 14:27:47 »
tekrardan merhabalar dostlar, denemelere devam ediyorum, dün işten gelince aklıma geldi ve ayrılan zımparayı tekrar temizledim  kurdela ve zıparaya denlaks sürerek yaklaşık 40 dk bekledim, ince bir kat daha sürerek 15 dk daha bekledim, ve mengene ile presledim, sabah uyanınca dışarıya güneşe koydum, 1 saat önce presten çıkarıp makineye taktım. öncesinde brite keçe ile yukarıdan gelecek kurdela ekini temizledim. yeni bıçağın kabzasını bitirip onu hazırladım. denlaksın hakkını yediğimi düşünüyorum, ayrılmazsa değmeyin keyfimize :)

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #32 : 24 Nisan 2020, 19:18:30 »
denemelere devam ediyorum ama yılmak üzereyim, ek ayrılmıyor ama takılıp kopuyor, kurdelalı ek öyle koptu, pet şişe ile denedim, ilk yapıştırmada üstten bastığım çeliği ısıttım, yarısı büzüşüp daralmış, ve birazcık kalınlaşmış, daralmayan yeri ise nispeten daha ince, şimdi sürdüğüm yapıştırıcıyı ısıtmadan presleyeceğim, biraz ahşap biraz çelikle denedim, deneme sonucu fotoda, şimdiki denemede pet şişe şeridini daha ince tuttum,

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #34 : 24 Nisan 2020, 21:06:51 »
Acaba böyle bir bant işe yarar mı?

https://www.hepsiburada.com/3m-8956-boyuna-lifli-flament-bant-50mmx50m-p-HBV000003L1UD?magaza=bantd%C3%BCnyas%C4%B1&wt_gl=cpc.6822.shop.nelk.yapi-market-ssc&gclid=CjwKCAjwnIr1BRAWEiwA6GpwNY2yfA-_NN9koKjxZ5BzW44RrEpEdAFd7FTNHBVaLuNp33mVOOEqthoCehkQAvD_BwE

Bu arkadaş ise tam amaca uygun gibi.

https://euro-industry.com/main.php?index=details&cat=69&prod=23196603

Bu da diğer bir seçenek

https://www.erl-gmbh.de/shop/shop/einzelansicht/kategorien/poly-ptx-klebeband/produkte/poly-klebeband-50m-rolle.html

50 metre olduğu düşünülürse çok fazla iş yapar.

ilginize teşekkür ederim ustam,

tamir bandını daha önce denedim, ondaki yapışkan kısmı eritip pvc si kalmıştı, bu lifli banttaki yapışkanı da eritip çıkartır düşüncesiyle lifli bandı denemedim, covid19 virüsü olmasaydı işyerimizin abd  new mexico daki fabrikaya 3 aylığına gidip dönen arkadaşlara ulaşıp minnesota da üretilen  sheldal firmasının bantlarından sipariş verdirip getirmeleri için  onlardan rica edecektim, ama şu an gelemiyorlar, çözemedikçe bocaladım ustam,  :(

« Yanıtla #35 : 24 Nisan 2020, 21:57:38 »
Yapışkan kısmı eriyebilir doğru ama bunların yüksek sıcaklığa dayananlarına bakmakta yarar var. 3M in bu tür bantları var Egenbant ın sitesinde görünüyor.

http://www.egebant.com.tr/urunler/filament-bantlar/

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #36 : 24 Nisan 2020, 22:48:37 »
Yapışkan kısmı eriyebilir doğru ama bunların yüksek sıcaklığa dayananlarına bakmakta yarar var. 3M in bu tür bantları var Egenbant ın sitesinde görünüyor.

http://www.egebant.com.tr/urunler/filament-bantlar/

yasak bitince ilgileneceğim ustam, bir kaç büyük inşaat market var, oralardan tedarik edebilirim sanırım, normal kalite olanlardan var evet ama dediğiniz gibi 3m gibi kaliteli olanlardan bakayım, bir de paylaştığınız sarı renkli bant var onu da araştıracağım. teşekkür ederim ustam.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #37 : 13 Şubat 2021, 21:31:09 »
Kendi denemelerimden birkaç görsel paylaşıyorum.

Zımparayı düz kesmek en az yapıştırmak kadar önemli böyle bir aparat yaptım hızlıca, burda kestikten sonra aynı düzenekte uçları çapraz kestikten sonra 15-25mm zımparalıyorum ardından iki yüzeye bally sürüp bekliyorum (bekleme süresi 30dkkadan fazla olmalı O:-)) ve mengenede prese veriyorum.

Vuruntu ve titreme için video çektim
https://youtu.be/M3iCPtQWeIo

Sağ taraf sola göre biraz yamuk kesilmiş belli ki
https://youtu.be/mkJHUO4XtXI

Bu zımparaları daha çok ahşapta deniyorum zaten bir haftadır kullanıyorum ve ek yerinden kopma yaşamadım. Denemek için tahtanın yüzeyini bu zımpara ile düzledim.

fatihbyfatih

• 152
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #38 : 14 Şubat 2021, 00:30:24 »
Hüseyin hocam paylaşım için kendi adıma teşekkür ederim. Görsel ve video ile desteklemeniz çok iyi olmuş.

« Yanıtla #39 : 14 Şubat 2021, 02:07:24 »
Sağolasın Hüseyin  :2up