Bıçak Sanatı - Forum

zımpara yapıştırma denemesi

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
zımpara yapıştırma denemesi
« : 20 Mart 2020, 00:51:07 »
merhabalar değerli ustalarım abilerim,
aklımda olan ve nihayet deneme fırsatı bulduğum birleştirmeye çalışma projesi, zımpara 12cm lik, 5er cm den böldüm, şuan kurumakta olan deneme karşılama, az önce hazırladığım ise bindirme olarak yarın yapıştırmayı planlıyorum. yapıştırıcı olarak dayson extra kullandım, sonucu da paylaşırım, umarım işimize yarar arkadaşlarımıza da faydamız olur. tekrar görüşmek üzere.

.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Ynt: zımpara yapıştırma denemesi
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2020, 01:29:04 »
Sonucu merakla bekliyoruz, şimdiden kolay gelsin.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #2 : 20 Mart 2020, 01:31:16 »
Sonucu merakla bekliyoruz, şimdiden kolay gelsin.
sağ olun ustam, ben de meraktayım, ama çözmem şart, tablayı içeriye alacağım, çabuk kurusun :) 2.deneme var sırada.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2020, 11:35:02 »
tekrar merhaba değerli dostlar, daha fazla bekleyemedim, :) bant yerine kullandığım malzeme kömür çuvalı, şimdilik tamam gibi duruyor, deneyip bakacağım, zımpara bitene kadar tutsun yeter, :) çelik 55cr3 ,  tekrar görüşmek üzere saygı ve selamlar.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2020, 18:24:42 »
elinize sağlık benim denemelerim başarısız olmuştu :(

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2020, 19:03:04 »
ustam sağ olun, ilk yapıştırdığım deneme bir müddet idare etti, sonradan fark ettim kenarı dayamaya sürtüyor,dayama frezeli bir parça değil, normal bir köşebent, o zımparayı da söküp onu da bindirmeli yaptım. ilk bindirmeli yaptığım zımparayı yaklaşık yarım saat kullandım bunu yaptım, meğer yeni zımparayla çalışmak ne güzelmiş, unutmuşum. :)

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
« Yanıtla #6 : 20 Mart 2020, 19:48:28 »
Hocam elinize sağlık. Bende deneyeceğim. İlham olduğunuzu belirterek teşekkür ederim.

« Yanıtla #7 : 20 Mart 2020, 21:02:07 »
 :2up :2up ellerine sağlık, sonuca sevindim.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #8 : 20 Mart 2020, 21:04:50 »

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2020, 02:30:21 »
Hocam elinize sağlık. Bende deneyeceğim. İlham olduğunuzu belirterek teşekkür ederim.
ben teşekkür ederim hocam, umarım faydası olur, sevinirim.

:2up :2up ellerine sağlık, sonuca sevindim.
ustam çok teşekkür ederim, var olun, yeni tezgaha başlıyorum,, hedefler büyüdü😀
.

https://www.youtube.com/watch?v=tkA_P0LXQMY

.
ustam o videodaki yapıştırıcı 60 ila 120 tl arası değişiyor, daysonun tüpü 20 tl. şimdi daha geniş ölçüleri yapıştırıp daha büyük bir tezgah yapmayı planlıyorum. teşekkür ederim.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 21 Mart 2020, 12:31:00 »
cok teşekkür ederim paylasim için zimparanin arkasina kumas koyanlarida gormustum.. belki oylede yapila bilir

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2020, 19:50:30 »
cok teşekkür ederim paylasim için zimparanin arkasina kumas koyanlarida gormustum.. belki oylede yapila bilir

ben teşekkür ederim ustam, umarım faydam dokunur,

benim için asıl soru hangi yapıştırıcı idi, onu buldum, şimdi sırada hangi bez ya da kumaş sorusu var, karşılıklı yapıştırma aklıma yatmadı, şu an kisi de bindirme olarak hazır, birini aktif olarak kullanıyorum, az önce odadaki kamp çadırları gözüme takıldı,  ama merak etmeyin onları parçalamayacağım :)  kumaşı sanırım işimizi görecek, tek yöne esneyen diğer yöne esnemeyen bir kumaş, çarşıya çıkarsam brandacılara bakacağım,  gelişme oldukça paylaşmaya devam ederim, bunu da başarırsam 1,5 metreye 20 cm zımpara tezgahı yapmayı planlıyorum, onun zımparasını da ekleyip kullanırım diye umut ediyorum,  onun için bu uygulamayı en sağlam şekilde çözmem gerekiyor, tekrar teşekkürler ustam.

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #12 : 22 Mart 2020, 01:00:20 »
Kumaş dayanıklı ama ince olmalı. Aklıma kanvas geliyor ama kalın kaçabilir.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2020, 08:10:03 »
Kumaş dayanıklı ama ince olmalı. Aklıma kanvas geliyor ama kalın kaçabilir.

ona da baktım ustam, yabancı kaynaklarda genelde kanvas geçiyor ama m2 si baya pahalı, seçenekler arasına keten kumaşı ekledim, o da tek taraflı esneyen bir kumaş, araştırmaya devam. teşekkür ederim ustam

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 22 Mart 2020, 14:04:26 »
kanvas daha kumaşı daha dayanikli olur benn epoksi ile. bir kere yapmistim gayet guzelde oldu aslinda bence burda onemli olam uclarin acilari duzgun kesmek ve birlestirme

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #15 : 22 Mart 2020, 21:37:34 »
kanvas daha kumaşı daha dayanikli olur benn epoksi ile. bir kere yapmistim gayet guzelde oldu aslinda bence burda onemli olam uclarin acilari duzgun kesmek ve birlestirme

ustam aslında en güzeli zımparanın kendi kağıdı, ilk uğradığım hırdavatçıda ince kumaşlı rulo zımparalar vardı, metresi 19-26 tl arası değişiyordu, üzerindeki taşları kağıda zarar vermeden çıkarabileceğimi bilsem en sağlamı o aslında bana göre, kalın kağıtlı zımparanın 1,7 metresine 10 tl verdim, vardiya bu hafta ters oldu, pek bir şey yapamıyorum.

CENGaver42

• 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
« Yanıtla #16 : 23 Mart 2020, 19:16:58 »

ustam aslında en güzeli zımparanın kendi kağıdı, ilk uğradığım hırdavatçıda ince kumaşlı rulo zımparalar vardı, metresi 19-26 tl arası değişiyordu, üzerindeki taşları kağıda zarar vermeden çıkarabileceğimi bilsem en sağlamı o aslında bana göre, kalın kağıtlı zımparanın 1,7 metresine 10 tl verdim, vardiya bu hafta ters oldu, pek bir şey yapamıyorum.

aklıma ikinci olarak gelen seçenek eskiyen bant zımparaların kağıdı idi ancak belirttiğin nedenden dolayı yazmamıştım. Isıtma ile ayırma gibi bazı yöntemler vardı sanki başka bir başlık altında okumuştum.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #17 : 23 Mart 2020, 21:03:54 »

aklıma ikinci olarak gelen seçenek eskiyen bant zımparaların kağıdı idi ancak belirttiğin nedenden dolayı yazmamıştım. Isıtma ile ayırma gibi bazı yöntemler vardı sanki başka bir başlık altında okumuştum.
ustam denemelerimi yapmak için perşembe ve cuma gününü bekliyorum, sanırım kumaşı buldum, tekstilde rnf ( ranforce) diye geçen bir kumaş var, genelde paçalarında reflektör bandı olan mavi iş kıyafeti  pantolonlar, o kumaş ile deneyeceğim, orjinalde kullanılan bant civarı bir kalınlığı var, şu da var, bayramda parçaladığım 800 kum ince kağıtlı zımparanın onun bezini temizlemeyi deneyebilirim, ama aklıma yatan rnf kumaş, yapıştırıcıyı ne kadar az kullanırsam o kadar iyi, bindirme yapıştırmadan ziyade, alın yapıştırmayı yapmak istiyorum, iyi haberlerle tekrar görüşmek dileğiyle, teşekkürler ustam.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #18 : 26 Mart 2020, 16:37:49 »
tekrardan merhabalar,

bindirme zımpara ile açtığım ilk ağız, ilk turda parlatma için 800 kum zımpara ile geçerken namlunun dip kısmına takılan ve kenarından kesilip incelen zımpara, namlunun da dip kısmını kemirdi, mecburen o kısmı biraz daha yontmam gerekti, sağlık olsun. zımparamız sorunsuz çalıştı şükür, kısa bir moladan sonra alın yapıştırma denemesine geçiyorum. cümleten saygı ve selamlar.

mustafa TA4AHZ

• 400
« Yanıtla #19 : 27 Mart 2020, 17:21:10 »
merhaba değerli ustalarım, son deneme ile geri döndüm,

bıçak bindirme zımpara ile açtığım 2, ağız, ve hala tek parça,  bu yapıştırmadaki zımparanın kağıdını beğenmedim, eşit yırtılmadı, bir dahaki zımparayı alırken ona dikkat edeceğim.  tekrar görüşmek üzere.

« Son Düzenleme: 27 Mart 2020, 17:26:50 Gönderen: mustafa09 »