Bıçakta iki ayrı lehimleme yapıldı. İlkinde, geçen sene, pırazvanayı lehimle uzatmıştım ve projeyi bir kenara atmıştım. Balçağı ise Cumartesi yaptım.
Lehimlenen parçalar yeterince küçük olduğundan özel bir yönteme, ön ısıtmaya ihtiyaç duymadım. Kalem havyam evde durduğundan gayri ihtiyari olarak proskit gazlı havya ile çalıştım. Balçak lehimlemeyi havya ucu ile değil de alev ile yapmıştım. Muhtemelen öteki usulde de işim olurdu.
Bendeki bu:

Lehim bende eskiden beri duran bir makaradan. Sanırım Feray 60/40 kalay/kurşun. Bunu seçme kriterlerimi hatırlamıyorum. Uzun süredir elimde bu olduğundan bununla çalışıyorum. Bir bilgi: lehimde ötektiklik 63/37 oranında gerçekleşiyor.
Lehim bu:
Feray 60/40 (Bkz.: http://www.tacelektronik.com/show_details.php?pr_id=120 )Bu lehim kendinen pastalı bir lehim. Telin içinde pasta içeren 5 adet kanal var. Ancak tecrübe gösterdi ki lehim bu pastanın varlığına bel bağlanarak yapılmıyor. Ayrıca pasta kullanmak şart.
Ben de bu yüzden yıllar önce bir kutu lehim pastası almıştım ve halen de bunu kullanıyorum. Bunu alırken belirli bir marka aramadan, bir kriter gözetmeden almıştım.

Lehim Pastası - Amasan Lötfett (Bkz:
http://www.armack.de/c1125/l22/i14270/u5840.htm http://marmaraelektronikizmir.com/page4.php?view=productPage&product=22&category=)
Lehimlemeden sonra hem iç hem dış tarafta bol miktarda lehim taşmış haldeydi. Bunları bıçak ve ufak bir keskiyle biraz eksilttim, sonra eğeledim. Daha sonra da zımparalama yapmak gerekti. Kısaca tertemiz bir lehimleme olmadı.
Bir uyarı: Lehim, eğe üzerinde kalıyor. Eğeyi sonra temizlemek gerekebiliyor.
Bu linkte lehimleme ile ilgili püf noktalarına rastladım.
http://320volt.com/havya-kullanimi-lehim-nasil-yapilir/