Hocam eline sağlık
Form çok kullanışlı görünüyor.
Bu düşüncelerim çok ince ayrıntılar
olmasa da olur cinsinden;
Namlu düz bir ağıza sahip, bu maket
bıçağı gibi ya da oyma bıçağı gibi
sivri uç kullanılan kesimler yapmayı
sağlar. Namlunun uç kısmı hafif yukarı
duruyor, burası da dümdüz bitseydi
kesimi daha net olurdu. Tabi böyle de
iş görecektir.
Sapın kıçının sivri bitmesi bazen dezavantaj
yapabiliyor, bunun en başında kayma geliyor.
Sapa dremel ya da küçük eğeyle namludaki
gibi tırtıklar yapılabilir. Bu görüntü açısından
da güzel olacak gibi geliyor bana.
Yalnız form konusunda tebrik ediyorum hocam,
özellikle başparmak oyuğu ve namlu formu
çok başarılı. 2 güne gayet iyi iş çıkarmışsın
tekrar eline sağlık.
Değerlendirmeler için çok sağolasın Şeref Ustam.
Ucu biraz yuvarlatırken düşüncem, şef tutuşuyla (bu sebeble taşlama eşiğiyle sapın başlangıcını biraz mesafeli bıraktım) kesim yaparken, kesme salınımına izin vermesi
içindi. Doğrama tahtasında kesim yaparken parmaklar tahtaya değiyor. Sapın yerini düzenlemem lazım. Ağız açısını da outdoor bıçaklar ile mutfak bıçağı arası birşey bıraktım.
Namludaki deseni sapın yarısından yukarısında da devam ettirme düşüncem vardı başlangıçta. Standart bir cevizden beklemediğim bir desen çıkması ve dramel olmaması
nedeniyle eğeyle cesaret edemedim.
Sizin ve Sefa Hoca ve Emrah ustanında eliştirilerini göz önünde bulundurarak taşlama hattı temiz, başparmak oyuğu yarım santim ileride, namlusu 2-3 cm uzun , kabzanın yarısından üzeri kısmı namludaki desene benzer desenli ve sapı namlunun üst tarafına doğru yarım santim kaymış bir tane daha denemeyi düşünüyorum.
Tekrar sağolasın.

Namluda ki oyuklar formu daha çok ön planda tutmuş olmasaydı bu kadar göze hitap etmez di sıra dışı olmuş bana göre elinize kolunuza sağlık hocam değişik çalışmalar görmek güzel.
Sağolasın Şaban Ustam.
Neticede bıçak bir namlu birde saptan oluşuyor.
Biraz namluyla, biraz sapla oynayarak
bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
