Aklımda olan bıçaklardan birisiydi. Karaçay bıçağından sonra, yapayım aklımdan çıksın dedim

gördüğüm örneklerde her iki tip balçakta kullanılmış, benim işin üzerindeki balçak düz balçak, diğer tipi de aynen Karaçay bıçağında olduğu gibi bir balçağa sahip, ama tekrar olmasın diye ben düz olanını tercih ettim. Sap kuyruğunda bir deri parçası var, bıçak kılıfa girdiğinde tutup kılıftan çıkaracak kadar tutacak yer olmadığından böyle bir deri parçası kullanılıyor, bu deriden çekerek kılıftan çıkarılıyor, işlevi bu. Kılıfın içerisinde aynen Puukko larda olduğu gibi ahşap bir kılıf daha var. Sap kısmında abanoz ve sandal ağacı yumrusu kullandım, manda boynuzu olsa belki daha orijinal olacaktı ama abanozun da aynı etkiyi vereceğini düşündüm. Sandal ağacında boşluk ve çatlaklar vardı, fotoğraflardan farkedersiniz zaten, bunları japon yapıştırıcıyla doldurdum ( tabi kendi talaşıyla karıştırarak) . Bıçağın kuyruğu en sondaki deri parçasının geçtiği bakır parçaya kadar devam ediyor, deri deliği de aynı zamanda kuyruktan da geçiyor. Söyleyeceklerim bu kadar.
Çelik: W2
Toplam Uzunluk: 315 mm
Namlu: 190 mm
Genişlik: 24 mm
Kalınlık: 5-2.5 mm
Sap: Abanoz+ Sandal Yumrusu
Menevişleme: 230 derecede iki kez yarımşar saat.