Anladım.
Herkes imkanları ölçüsünde birşeyler yapmaya çalışıyor.
Yalnız resimde lazer kesimden çıktıktan sonra çıkacak profilleri kafamda boyutlandıramadım.
Birini baz alıyorum diğeri ya büyük ya küçük kalıyor. (Aradaki kridashileri kastetmiyorum)
Sanırım deliğin altında kalan (sapı geniş delikli) algımı bozuyor.
Sonuçlarını şimdiden merak ettim. 
Ölçülü şekilde koydum şuanda Mehmet ustam.
daha iyi canlanması için.
Autocad üzerine master yaptığımdan dolayı (yaklaşık olarak 20 senedir kullanıyorum) istediğiniz profili 3D olarak tasarlayabilir parçalara ayırabilirim.
Saygılarımla.
Emrah ustam, profilleri siz çizmişsiniz anladığım kadarı ile, Mehmet hocamın da orantı ile ilgili çekincesi, benim gibi ergonomi ile ilgili. Size tavsiyem ( ben bu şekilde yapıyorum) hazır pdf ler var malum golem vs. O modellerden hoşunuza gideni autocad de üzerinden çizebilirsiniz, ilk etapta denenmiş ergonomik bıçakları yapmakta yarar var, aksi halde sonrasında elinize aldığınızda profilden hoşlanmayabilirsiniz. Bir öneri daha, kalın mukavva ile demolarını yapabilirsiniz kesim öncesi. Kestikten sonra daha büyük sıkıntı çünkü. Mesela gizli kuyruk çiziminizde hata var, kuyruk kısmı namlu üst sırtından aşağıya girinti yapmıyor, balçak oturtmada sıkıntı çekebilirsiniz, olmaz diye bir kanun değildir bu yazdıklarım aklınızda bulunsun istedim.
İnsanların kişisel kabiliyetlerine saygı duymak ile beraber, bıçak profili tasarlamak çok kolay bir şey değil. Özellikle tasarladığı bıçakların genelde kabul görmesi oldukça zaman isteyen bir olgu. Şekil olarak çok güzel bir bıçak, kullanımda kanırtabilir, tabi tam terside mümkün.
Yaşadığım bir konuyu örnek vereyim, hanıma, geline ve bir arkadaşımıza üç bıçak yaptım, 20 cm lik ufak bıçaklar yaptım kullansınlar diye. Ama izliyorum yine kullanmıyorlar nedenini sorguladım ağır buluyorlar. Plastik saplı sürmene serisine göre bizim hanıma ağır geliyor mesela. 2,5 mm profil ama epoksi kabza olunca ağır. Mutfak bıçaklarını ölçtüm el altındaki 1,5 mm ve plastik saplı. Kastettiğim konu buydu. Bıçakların linkini ekledim aşağıya mutfak bıçaklarını.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=13750.msg243641#msg243641Sağlıklı günler diliyorum.