Orman palamın nihayet deri kılıfını da yapıp tamamladım. Oldukça uzun bir proje oldu ancak, aceleye de gerek yoktu. Bazı şeyleri zamana yaymak gerekiyor.
Her şeyin ilkinde yaşadığınız problemlerin çözümünde keyif almak lazım.
Sap ile ilgili memnuniyetsizliğimi boynuz sap kullanarak nispeten giderdim. Boynuz sap asimetrik olduğundan beni epey zorladı. Biraz kalın oldu ama ancak bu kadar inceltebildim zira bina altındaki atölyem ile apartman girişi arasında iki ayrı kapalı kapı olmasına karşın çatı dairesine kadar her yere boynuz tozu ve kokusu kapladı

Millet yangın var diye dışarı fırladı. Boynuzun kokusu 5 gün apartmandan çıkmadı

Ben de kısa kısa çalışmalarla tamamlamak durumunda kaldım. Sapın arka tarafına boru pim takamadım. iki matkap ucu kırdım. 3.sünü aldığımda tekrar denerim, yani bu proje bitmez

Sonra deri ile olan maceram başladı. İtiraf etmeliyimki deri ile çalışmak çok keyifliymiş. Kılıfo önce bilgisayarda projelendirdim, sonrasında 4mm veketa deri kullanarak tamamladım. Dikişlir çift iğne tekniği ile yapıldı. Kılıf üzerine çalıştığım deseni elimde ne varsa onu kullanarak yaptım. Eşimin tığları ve bazı pasta malzemeleri çok işe yaradı. İşin üzerinde antik deri boyası ile yapılan bir efekt olsun istedim ancak nedense paraya kılıp almadım. Biraz fikir yürütüp efekti farklı bir yöntemle yakalamaya çalıştım. Önce alta kimyasal bazlı bir boya sürdüm, üstüne de koyu su bazlı bir boya kullandım, sonuç çok ta istediğim gibi olmayanca epeyce bir keçeyle ovdum ve istediğim sonuca yaklaştım. Finalde de bu forumda yapımını ögreniğim Balmumu, çam terementin ve zeytinyağı karışımı ile hazırladığım cilayı sürdüm. İş tamamen bittikten sonra ortaya çıkan sonucu görünce Gedikpaşaya gidip birkaç alet edevat aldım. Bir sonraki kılıfta kullanırım artık.
Saygılar