Bıçak Sanatı - Forum

yapay hamon yapıcam fikir lazım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
yapay hamon yapıcam fikir lazım
« : 01 Temmuz 2011, 00:41:05 »
arkadaşlar bu seferde yapay hamona başlamak istiyorum sanırım zımpara elektrik bantı falan bu tarz şeyler yeterli

biraz lekeler var

bu normal hali resimleri

bu bantı yapıştırma nasıl olucak

bu uç kısmı kaç numara zımpara ile yapayım birde gövdede ağız kısmındaki zımpara numarası ile aynımı olsun

bu ağız kısmını kaç numara zımpara ile şekillendireyim

ayrıca bu kırmızı çizgi yolunda ince bir çizgi devam ediyor onu nasıl yapıcam,sadece zımpara ile sanırım o çizgi oluşturulmaz

ayrıca elektrik bantını boylu boyunca yapıştırsam daha sonra S harfi gibi çizgiyi nasıl vericem,falçata ilemi elektrik bantı üzerinden keserek yapayım ama o zaman çeliğide çizebilir

daha önce bunla ilgili soru sormuştum sadece neyle yapıldığını öğrenmiştim,şimdi ise uygulamaya geçicem o yüzden soruyorum sağolun
elektrik bantı değilde başka fikir olanlar varsa alabilirim,elde ocak takım alet yok anca bu hamonu yapabiliyorum,zaten orjinal böyle gelşmişti  :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
Ynt: yapay hamon yapıcam fikir lazım
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2011, 00:51:23 »
dalgaları simetrik yapma bari düzensiz yap  ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

merttt9

• 1419
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2011, 01:03:03 »
ok
aslında kil sürerek daha kolaya geliyor elde fırça ile resim çizercesine sürmek şekil vermek kolay sanırım ama buna bant yapıştırıp kesmek biraz zor olucak

merttt9

• 1419
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2011, 01:13:15 »
bir ara tel fırça olabilir deniyordu ama sanırım tel fırça ile işçilik zor olur,zımpara daha iyi gibi

« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2011, 01:15:45 »
elektrik bantı süner zaten, maket bıçağıyla filan kesmeye gerek yok. Vereceğin form her neyse bantı ona göre yapıştıra yapıştıra sündür ve o şekli ver olur. Ben öyle yapmıştım zamanında.
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2011, 01:51:44 Gönderen: sefa çabuk »

merttt9

• 1419
« Yanıtla #5 : 01 Temmuz 2011, 01:46:15 »
gece gece bantı kesmek aklıma gelmiyor,bende diyorum bu bantı nasıl kıvırıcam  :D şimdi jeton düştü  :2up kafam yorgun kaç gündür saatin camı kırık onu söktüm,bir yandan bıçağa kumaştan kılıf yapıyorum bir kaç gündür kafa yorgun  :)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2011, 01:53:47 »

elektrik bantım bitti yarın alayımda tam boy yapayım

« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2011, 01:56:20 Gönderen: merttt9 »

merttt9

• 1419
« Yanıtla #7 : 01 Temmuz 2011, 01:58:02 »
şimdi geriye kaldı tek sorunum oda bu çizgiyi yapmak

merttt9

• 1419
« Yanıtla #8 : 01 Temmuz 2011, 02:11:02 »
birde hazır el deymişken bu sarı şeyide zımparalayayım ama zımpara yaptıkça alt kısımdan beyazlık çıkar diye korkuyorum,bu bakır sanırım komple sarı renk değilmi
birde komple ürünü yaptıktan sonra bitmiş halini bıçak bölümüne açabilirim bu genel muhabbete soru amaçlı açtım  :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2011, 02:19:03 »
katanayı çekerkene dalgalı hamon desenleri yılan gibi kıvrım kıvrım kıvrılıyor ya 

:'(
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

merttt9

• 1419
« Yanıtla #10 : 01 Temmuz 2011, 16:10:51 »
arkadaşlar hamondaki kırmızı çizgi olan yer hakkında düşüncesi olan yokmu  :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #11 : 01 Temmuz 2011, 16:40:50 »
Bu konuya belki 4-5 kez birşeyler yazdım ama her seferinde sildim.  Mert kardeşim beni yanlış anlayabilirsin ama şu anda bunları yazıyor olmamın sebebi de senin forumu yanlış anlamaman için.

Forumdaki arkadaşlar yardımcı olmak için elinden geleni yapıyorlar her zaman. Doğru sorulmuş gerçekten merak edilmiş en ufak soruya bile sıkılmadan cevap veriyorlar.

Ancak dikkatimi çeken o ki bu konuda senin bu kadar titiz davranmana rağmen beklediğin ilgiyi görememiş olman. Hayatta hep lambur lumbur konuşan (bazen doğru bazen yanlış) , herkesten önce bilmediği halde parmak kaldıran, herkesin utanıp söylemeye cesaret edemediği şeyleri aptal cesareti ile ilk söyleyen bir adamım. Yine aynısını yapayım varsın yanlış anlaşılayım ama forumdakiler bana gücenmiş yardım etmiyorlar deme.

Bu kılıca da kılıçtaki sahte hamon olayına da fazla takılma. Çek bantını kafana göre ; bıçağın üst kısımlarını sağa sola doğru bir güzel ince zımpara at. Ağız kısmına da dikey açıyla zımparala gitsin. Sonra al eline ucuzundan bir biley taşı ağzını da keskinleştirip yağlayıp sakla. Hele o kırmızı çizgiye hiç takılma. Yani ne senin uğraştığına ne de buradaki ustaların uğraştığına değecek bir durum yok ortada. Adamların sıfırdan otomobil yaptığı yerde lastiklere arap sabunu nasıl sürülür gibi bir durum bu.

En doğrusu olayı bitmiş çin malı kılıç benzeri birşey üzerinde değil sıfırdan başlayarak öğrenmen olur. İstersen bir parça profil edinmeye bak. Kabza ahşabı benden olsun. Biraz da deri gönderirim sana. Olsa profilde gönderirim ama maalesef sıkıntı bende de var. Sıfırdan uğraş bir bıçak yapmaya bak bence. Bu senin konuyu çok daha iyi anlamana sebep olur. Saygılar

merttt9

• 1419
« Yanıtla #12 : 01 Temmuz 2011, 17:09:53 »
Bu konuya belki 4-5 kez birşeyler yazdım ama her seferinde sildim.  Mert kardeşim beni yanlış anlayabilirsin ama şu anda bunları yazıyor olmamın sebebi de senin forumu yanlış anlamaman için.

Forumdaki arkadaşlar yardımcı olmak için elinden geleni yapıyorlar her zaman. Doğru sorulmuş gerçekten merak edilmiş en ufak soruya bile sıkılmadan cevap veriyorlar.

Ancak dikkatimi çeken o ki bu konuda senin bu kadar titiz davranmana rağmen beklediğin ilgiyi görememiş olman. Hayatta hep lambur lumbur konuşan (bazen doğru bazen yanlış) , herkesten önce bilmediği halde parmak kaldıran, herkesin utanıp söylemeye cesaret edemediği şeyleri aptal cesareti ile ilk söyleyen bir adamım. Yine aynısını yapayım varsın yanlış anlaşılayım ama forumdakiler bana gücenmiş yardım etmiyorlar deme.

Bu kılıca da kılıçtaki sahte hamon olayına da fazla takılma. Çek bantını kafana göre ; bıçağın üst kısımlarını sağa sola doğru bir güzel ince zımpara at. Ağız kısmına da dikey açıyla zımparala gitsin. Sonra al eline ucuzundan bir biley taşı ağzını da keskinleştirip yağlayıp sakla. Hele o kırmızı çizgiye hiç takılma. Yani ne senin uğraştığına ne de buradaki ustaların uğraştığına değecek bir durum yok ortada. Adamların sıfırdan otomobil yaptığı yerde lastiklere arap sabunu nasıl sürülür gibi bir durum bu.

En doğrusu olayı bitmiş çin malı kılıç benzeri birşey üzerinde değil sıfırdan başlayarak öğrenmen olur. İstersen bir parça profil edinmeye bak. Kabza ahşabı benden olsun. Biraz da deri gönderirim sana. Olsa profilde gönderirim ama maalesef sıkıntı bende de var. Sıfırdan uğraş bir bıçak yapmaya bak bence. Bu senin konuyu çok daha iyi anlamana sebep olur. Saygılar

sağol aslında dediğin gibi çok detaya girmemem lazım zımparalayayım gitsin  :) bu arada zımpara işinden sonra biley taşı olayına girebilirim  ^-^

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #13 : 01 Temmuz 2011, 17:11:23 »
Valla kızacaksan bana kız diye yazdım kardeşim. İstersen pmden intikam alabilirsin.  ^-^

merttt9

• 1419
« Yanıtla #14 : 01 Temmuz 2011, 17:16:28 »
Valla kızacaksan bana kız diye yazdım kardeşim. İstersen pmden intikam alabilirsin.  ^-^

yok kimseye kızmam sadece orjinalliği bozucağım için her milimetresinde ne yapmışlar onu inceliyordum,ama yapay hamondaki ilginç çizgiyi yok etsem bile fotolarda durucak
keşke ocağım olsa ama apartman dairesinde elde zımpara ve makas bant olan birisiyim ancak yapay yapabiliyorum istanbulda olsam arkadaşlara ortak olur ocakta denemeler yaparım  :) 

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #15 : 01 Temmuz 2011, 17:20:07 »
Isıl işlem konusunda Bursa gibi bir yerde sıkıntı çekeceğini sanmıyorum. Talaşlı üretimini yaptıktan sonra gerisini halledersin. Hadi biraz cesaret kardeşim. Emin ol 10 cm lik bıçak yapsan elindeki o kılıcın yüzüne bakmazsın.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #16 : 01 Temmuz 2011, 17:44:16 »
Emin ol 10 cm lik bıçak yapsan elindeki o kılıcın yüzüne bakmazsın.

kesinlikle çok doğru bir söz. :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

piri reis

• 248
  • Burak Aydın
  • Meslek: yeni mezun
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #17 : 01 Temmuz 2011, 18:32:37 »
mert kardeşim yazılarının bir çoğunda resmen kendimi görüyorum bıçak yapmak yapımını ögrenmek için can atan ama apartman dairesinde bunları gerçekleştiremeyen birisin aynı benim gibi hatta benim gibi sende bir katana hastasısın bu elinde klılctan almayı çok düşündüm hatta kesici özelliği bir tanesini 250tlye buldum bile ama o kadar kalitesizdi ki almaya utandım (üzerinde senin yapay hamonun aynısı vardı) diğer arkadaşlarımın da söylediğine katılıyorum hiç bıçak yapmadım ama hazır bıçaga sap yaptıgım oldu ve o bıçak ne kadar kötü olursa olsun onun diğerleri arasında ayrı bir yeri vardı benim için  keşke diğer arkadaşlar gibi bizimde fırsatımız olsada o kızgın demire çekici bizde vurabilsek ...
kendi şansını kendin yarat ...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 01 Temmuz 2011, 18:50:45 »
Bu kılıca feyk hamonu yapanlar belki de bant kullanmayıp namlu boyunda bir maskeyi sırttan geçirmişlerdir. Şöyle namludan iki tarafa kıvrılan, ağızdan biraz geride dalgalı olarak biten ince, metal levhadan bir parça... Bu parçanın ağza en yakın kısmı da böyle dalgalıdır. Bunu kalın aluminyum folyo ile, makas kullanarak yapabilirsiniz.

Sonra da bir motora bağlı silindir mop ile bu zımparalamayı yaparsınız. Geçişteki o görüntü de muhtemelen bu işlem sonucunda doğal olarak ortaya çıkıyordur.

Böyle bir parça imalatçıya art arda bir çok kılıca feyk hamon kazandırmak için kullanılabilir. Bizim yerli bıçaklardaki dalgasız hamon da böyle yapılıyor zaten.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
« Yanıtla #19 : 01 Temmuz 2011, 19:15:11 »
herkese teşekkür
birde dalgasız hamon yerli bıçak vede bendeki gibi yapılmış yapay hamon başka örnek resimler eğer bulan olursa eklerse sevinirim ben guugle dım ama bulamadım kıyaslama için  :)