Elinize sağlık, ilk çalışma için gayet güzel.
Müsadenizle bir iki tavsiye niteliğinde birşeyler yazmak istiyorum.
Kılıf genelde bıçak bittikten sonra yapılırsa, bıçağın formuna uygun daha şık olur.
Bıçağınız bittikten sonra hafif yağlayarak streç film ile kaplayıp ıslattığınız kılıfın içine yerleştirerek bıçağın formunu almasını sağlayabilirsiniz. Tırnaklarınızdan sakınarak kılıfın üzerine parmaklarınızla baskı yaparak çok güzel şekilde kılıfa bıçağın şeklini verebilirsiniz.
Dikişleri daha muntazam yapabilmek için bir sürü alet edevat var iken bir tane çatalda bu işi gayet güzel görebilir. Delikleri zımba ile, matkap ile açabilirsiniz, ben ince matkabı tercih ediyorum. Aliexpress de 35 TL ye linör set var, deri kenarlarını, dikiş kanallarını açmaya düzenlemeye çok uygun ve düzgün işçilik için elzem bir malzeme.
Deri kenarlarını suyla, vaksla vb yumuşatıp yuvarlak pürüzsüz bir malzeme (ahşap, plastik çeşitli malzemeler var) hafif baskıyla ezerek düzeltebiliriz. Sonrasında kenar boyası uygulanabilir, zevke kalmış.
Boya sonrası, deriyi besleme, koruma ve canlı göstermek maksatlı süt de (deri için kimyasal malzeme, bildiğimiz süt algılanmasın) kullanabilirsiniz.
Deriyle uğraşmak apayrı bir zevk bence, biraz içine girince insan deriyle neler yapabileceğini düşünüp kendini zor zaptediyor.
İyi çalışmalar dilerim.