Ellerinize sağlık. Gerçekten hoş bir çalışma olmuş. 
Bir şey sormak istiyorum müsadenizle. Kırmızı liner malzemeyi zımparalayınca kararma olmuş muydu? Ben liner malzeme olarak deri kullanayım dedim. Mengeneye bağlayıp zımpara yaparken deri karardı. Bu normal midir? Yoksa başka bir işlem mi yapılıyor?
Deri kararıyor onu öğrendim. Liner olarak kullanılacak diğer malzemeler de kararır mı?
Saygılarımla...
Sağolun hocam teşekkürler liner son yaptığım bıçaklarda kullandım sarı turuncu kırmızı vs kullandıklarımın hiç birinde perdah zımpara boyunca kararma görmedim.
Liner olarak kullanılacak bir sürü malzeme mevcut ince pirinç plaka paslanmaz plaka bakır plaka ve kagıttan yapılma bu iş için preslenmiş linerlar epoksi ve el işi kagıdı ayrıca renkli mukavva plakalardan linerları yapanlar mevcut yani aklınıza gelebilecek herşeyden olur fakat kırılgan olmaması önemli.
Deri bu iş için pek uygun değil neden derseniz yumuşak köşelerine istediğiniz kadar zımpara atın deri sütü yani cilasını atmadan kenarları düzenli gözükmez epoksi tam kurumadıysa zımpara esnasında deriye bulaşmışsa epoksi karartmış olabilir uzun zamandır kullanıyorum karardığını görmedim hocam.