Bıçak Sanatı - Forum

Casström no.10 esintisi

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Casström no.10 esintisi
« : 25 Kasım 2019, 19:42:14 »
Merhabalar,

Çok sevdiğim bir profil olan Casström markasının No.10 modelinin benzeri olarak tasarladığım 4mm O2 çelik scandi ağız bushcraft bıçağını her türlü eleştirinize sunarım. Kabza konusunda Kök Ceviz mi Porsuk Ağacı mı yapsam diye o kadar çok düşündüm ki en sonunda hem bir farklılık olması hem de ikisinden de vazgeçemediğim için kabzanın her iki yüzüne farklı iki ağaç kullandım. Geyik pim ve turuncu liner kabzadaki diğer detaylar. Kılıfta sadece pati detayı var. Umarım beğenirsiniz, herkese selamlar...
instagram: @hevesadami

Ynt: Casström no.10 esintisi
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2019, 23:49:40 »
Cemre, öncelikle ellerine sağlık  :2up mercek altında olduğu için kıllık yapmadan olmaz  ^-^ kişisel olarak; bir tarafı farklı bir tarafı farklı ahşap kullanımı bıçağı daha sıradan ve ciddiyetsiz yapıyor, keşke her iki tarafı da porsuk veya ceviz olsaydı.  Ceviz tarafındaki geyik motifli mozaik pimin etrafında boşluklar var, bunlar biraz zımpara talaşı ve japonla doldurup zımparalasan o görüntü olmazdı ( hala da yapılabilir). Ayrıca, sapın namluyla birleştiği yerlerde epoksi kalıntıları var veya epoksiyi temizleme sonrası oluşan çizikler, bunlar detayda kötü görünüyor. İp deliğindeki pirinç borunun dışında diş mi vardı yoksa havşa açma sırasında mı aksilik oldu tam anlayamadım ama buradaki havşa daha düzgün olmalıydı. Genel olarak bıçak çok düzgün, ağız iyi açılmış, sap iyi işlenmiş söylediklerim ince detaylar ve kesinlikle kabul edilebilir ayrıntılar. Tekrar ellerine sağlık.

coktar

• 381
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2019, 12:15:15 »
Cemre, öncelikle ellerine sağlık  :2up mercek altında olduğu için kıllık yapmadan olmaz  ^-^ kişisel olarak; bir tarafı farklı bir tarafı farklı ahşap kullanımı bıçağı daha sıradan ve ciddiyetsiz yapıyor, keşke her iki tarafı da porsuk veya ceviz olsaydı.  Ceviz tarafındaki geyik motifli mozaik pimin etrafında boşluklar var, bunlar biraz zımpara talaşı ve japonla doldurup zımparalasan o görüntü olmazdı ( hala da yapılabilir). Ayrıca, sapın namluyla birleştiği yerlerde epoksi kalıntıları var veya epoksiyi temizleme sonrası oluşan çizikler, bunlar detayda kötü görünüyor. İp deliğindeki pirinç borunun dışında diş mi vardı yoksa havşa açma sırasında mı aksilik oldu tam anlayamadım ama buradaki havşa daha düzgün olmalıydı. Genel olarak bıçak çok düzgün, ağız iyi açılmış, sap iyi işlenmiş söylediklerim ince detaylar ve kesinlikle kabul edilebilir ayrıntılar. Tekrar ellerine sağlık.

Sefa Ustam benim gözüme neler takılıyorsa gerçekten onları hatta fazlasını fark edip söylemişsin çok da haklısın. Kabzanın her iki tarafta farklı olması bilerek farklılık olsun diye yaptığım bir kerelik bir denemeydi onun dışındaki kusurlar ya unutkanlıktan, ya fenalık geldiği için üşenmekten olan kusurlar. Kabzayı yapıştırmadan önce namluya yakın yerleri şekil verip zımparalamayı unuttuğum için her ne kadar çok dikkat etsem de ufak tefek çizikler bıraktı. Cevizdeki pim boşluğunu da öfff bu da böyle olsun dediğim için bıraktım (oğlanı okuldan almaya yetişecektim :)) havşayı da çok dikkat etmemiştim onu da bundan sonra daha özenli yapmak için aklıma notumu aldım. Selam ve saygılarımla...

« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2019, 13:17:15 »
Bıkkınlık konusunda haklısın, Sana söylüyorum ama kimi zaman benim de yaşadığım bir durum  ;) ;)

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2019, 00:24:35 »
Eline sağlık Cemre, de sanki eski bıçakların ve kılıfların daha mi güzeldi yoksa bana mi öyle geldi  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2019, 08:03:46 »
Eline sağlık Cemre, de sanki eski bıçakların ve kılıfların daha mi güzeldi yoksa bana mi öyle geldi  :2up

Seninkileri de özledik abi. ;)

coktar

• 381
« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2019, 13:37:34 »

3 sene olacak bu hobiye başlayalı, ar-ge kısmındayım hala :) malum sadece bıçak yapmıyorum ondan ona geçiyorum bir heves adamı olarak o yüzden ara ara paslanmalar doğaldır :)