Çok güzel. Ellerinize sağlık. Tanto yaparken uç kısımdaki köşeli yanak çizgisini nasıl yapıyorsunuz? Mesela eğeleme rampasına bıçağı bağlayıp ağız açsam uca gelince de uç kısım için bıçağı farklı bir açıda mı bağlamam lazım tekrar?
Sağolasın.
Aslında sorduğun sorunun cevabını forumda ayrıntılarıyla cevaplayacak ustalar var. Ancak kendi yaptığım şeklini izah etmeye çalışabilirim.
Ustalar yanlışım varsa ve daha kolay bir yöntemi varsa anlatırlarsa bende yararlanmış olurum.
.....
Evet Mehmet hocam, işte bu merak ettiğimiz soru.
Hadi aydınlat bizi. 
Bombayı kucağıma bıraktın.

Kısaca şöyle yapıyorum.
Profili kestikten sonra hem normal kesici ağzın hem de (ben uç diyeyim - sanırım tam ismi kissaki) uç kısmın orta çizgisini işaretliyorum.
Profili eğeleme rampasına sabitleyip iki yüzün taşlamasını tamamlıyorum.
Açıyı değiştirmeden (burası önemli) uç kısmı profili sabitlediğim tahtaya kesici kısım sıfır olacak şekilde tam ortalı olarak sabitliyorum. (acemice bir resim çizmeye çalıştım.)
Uç kısmı açarken dikkat edilecek husus (benim tecrübemden) normal kesici ağız açılırken bir kısmı taşlanmış olduğundan başlangıç olarak bir dengesizlik mevcut oluyor. Eğeyi normal sürtersek oluşmuş taşlama açısına uymuş olunuyor. Burada bileğe iş düşüyor. Taşlanmamış tarafa yük vererek ağız dengelenene kadar 2 sürt bir kontrol et şeklinde eğeliyoruz. Ağız kalınlığını normal kesici ağız kalınlığına gelene kadar eğeliyoruz. Bir yanlış yapmamışsak yokote çizgisi tam köşede birleşecektir. Diğer tarafı da aynı şekilde yapıyoruz.
(Çizdiğim çizime gülmek yok. Finansman kökenli bir öğretmen bu kadar çizebiliyor.

)