.......
Sağol hocam, beğenmene sevindim. 
Kendi değerlendirebileceğim noktalar sadece görsel düzeyde. Yani taşlamada kaçırdığım yerler, deliklerde kaydırdığım yerler, zımpara/perdah yaparkan gözden kaçan yerler gibi. Fakat amacına uygun şekilde nereleri değiştirilebilirdi yada nasıl iyileştirmeler yapılabilirdi bunları merak ediyorum.
......
Peki öyleyse. Kendin istedin.

Uç kısmının değerlendirmesini yine de sana bırakıyorum.
Geri kalan kısım için Sefa Hoca'nın tekniğiyle "ben olsaydım" diye yapıyorum.
Bir - Perdah
İki - Bu tarz bıçaklar biraz daha kamburluğu seviyor.
Üç - Baş parmak dayama tırtıkları el ergonomisine göre 1 santim kadar namlu ucuna kaymalı.
Dört - Kabzanın namluya doğru sonlanan kısmı genişleyerek ve keskin hatlarla bitmiş. Kılıf yapımında aşılması gereken bir zorluk.
Beş - İri pimler ağacın desenlerini kapatıyor.
Altı - Yalancı ağzın başlama kısmı para eğrisi olmalı.
Yedi - Pim delikleri hesaplanırken kabzanın şekli de hesaplanmalı.
Oh rahatladım.
(Affına güvenerek)
Rica ederim hocam, lütfen.

İyi niyetinden eminim, o yüzden bu tarz şeyler sorun olmaz. Herşeyden önce tavsiye isteyen (kendisi kaşınan

) benim zaten.
Uç kısım hep gözümü korkutan bir şeydi, bu işe de yansıdı zaten. Ağız açma aparatına bağlanamadığı için ve serbest elle açılması gerektiği için benim becerimin dışında kaldı. İlk denemem böyle olmuş oldu. Bundan sonraki Tanto uçları eğe ve rampayla açacağım. En garantisi o şimdilik benim için.
Bir ağaçsever (hele de ceviz...) olarak pimleri aslında hiç sevmiyorum. Gizli kuyruk ve pimsiz bıçaklara bayılırım. Bu bıçağı yaparken aklımdaki ilk öncelik hep sağlamlıktı. Ya kırılırsa, ya epoksi bırakırsa, ya sağlam olmazsa, vs. vs. O yüzden biraz zorlamayla 5 tane pim kullandım. Bitmiş halinin bu derece baskın olacağını hayal edemedim. Kağıt üstünde o kadar abartılı değil gibi görünüyordu halbuki.

Saydığın diğer hususların temelinde kendimdeki aceleciliği sebep olarak görüyorum. Aslında düşünemediğim şeyler değildi ama hep bir an önce bitirme heyecanı yüzünden ya atladığım yada kaçırsam da düzeltmek için geri dönmediğim noktalardan kaynaklandı. Kendime sabır, soğuk kanlılık ve ağırbaşlılık diliyorum.

emek verilmis guzel bir bicak olmus
elinize sağlık
Çok sağolun ustam, teşekkürler.
Elinize sağlık. Kabzenin namluya yakın uç kısmı çok fazla köşeli olmuş. Biraz incelterek yuvarlasaydınız daha münasip olurdu. Ağızlar gayet düzgün açılmış gözüküyor. Düzlemlerin kesiştiği yerlerdeki tümsek çizgiler de hoş gözüküyor. Fakat maliyet ve para meselesi çok ön planda değilse ya bu bıçak için 4116 seçilmemeliydi ya da 4116 olacaksa sertlik değeri 59 hrc ye çıkarılmamalıydı derim. Selamlar.
Tavsiye ve beğenileriniz için çok teşekkürler ustam, sağolun.
guzel olmus kardesim bir iki yerde sorunlar oluyor tabikide hic birsey 100 100 diye bisey yokdur ellerine saglik kardesim birazcik titiz olman birazda dikkatli olmak yeter kolay gele
Çok teşekkürler ustam, selamlar.
Elinize sağlık orkun ustam en sevdigim profil taktik asker bıçaklarıdır yakışanı yapmışsınız agresif şık çok güzel bıçak olmuş. Tebrik ederim
Beğendiysen ne mutlu ustam. Bu tarz bir çalışmayı, hele de kabzayı senden görmek isterdim. Harika olacağına eminim.

Elinize sağlık Orkun hocam genel olarak göze çarpan absürt bir yer görmedim pimler haricinde hepsi aynı ufak çapta olmuş olsaydı göze çok daha güzel hitap eder ve ahşabıda ön planda tutardı güzel olmuş begendim.
Sağol ustam. Evet haklısın. Mehmet hocam da aynı şeyi söylemişti. Bundan sonrakilerde kesinlikle göz önünde bulunduracağım. Teşekkürler.
Eline sağlık Orkun. Bant zımparaya hakimiyetin gün geçtikçe artıyor. Tabi bu da seni çalışmalarında farklı deneyimlere açıyor. İçindeki merak duyguna ve öğrenme isteğine hayranım. Yalancı ağız seviyordum eskiden ama bıçak yaptıkça hoşlanmaz oldum. Sadece burun kısmında bazı bıçaklara yakıştırıyorum artık.
Benim fikrim namlu sırtı ile burun kısmının aynı hizada olması biraz zihnimizdeki bıçak şemasına uymuyor. Bu durumda algısal bir hoşnutsuzluk oluşturuyor. Buruna biraz aşağı eğim verilebilirdi. Sırtı ve burnu aynı yükseklikte olan güzel bıçaklar yok mu? Var elbette. Ama onların yanak genişilkleri genelde çok daha az bu bıçağı göre. Tabi bunlar eleştiri değil kendi görüşüm.
Teşvik edici yorumların için çok teşekkürler ustam, çok sağol. Ben de ilk defa sırta ağız açıyorum. Açıkçası nasıl olacağını yada nasıl olması gerektiğini tahmin edemedim. Sahibinin karar verdiği çizimi çalıştığım için tasarım noktasında onun taleplerine sadık kaldım. Tavsiyelerini bundan sonrakilerde dikkate alacağım ama sırt ve burun farklı yükseklikte olsun derken neyi kastettin, onu anlayamadım. Namlu uca doğru sivrilsin mi demek istedin?
Bıçağın sırtındaki tırtıklar kullanımda zorluk çıkarmaz mı ? Olmasaymış veya az daha mı yukardan başlasaymış sanki daha iyi olurdu. Elinize sağlık. Bayağı bir taşlama işçiliği var.
Çok teşekkürler, sağolun. Tırtıklar aşağı yönlü kesim yaparken başparmağınızı bastırdığınızda kaymaması için yapılıyor. Yani aslında amaç daha kullanışlı olsun diye ama her kullanıcı için uygun olmayabilir dediğiniz gibi.