Bıçak Sanatı - Forum

Paslanma ve sağlık

mehmet5505

  • **
  • 52
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: samsun
Paslanma ve sağlık
« : 29 Eylül 2019, 20:16:52 »
Paslanır özellikli bıçakların oluşturduğu pas sağlık için uygun değil.Bu bıçaklarla et-meyve vb kesmek ve bu kesilen parçaları yemek vücudumuza bir miktar pasın girmesi demek.Özellikle elma filan kesince pas kokusu daha keserken geliyor mesela.Bu durum beni korkutuyor ne yazık ki.Sizlerinde böyle bir çekincesi var mı arkadaşlar.?

--Paslanmaz çelik tarihide yeni.önceden mutfak bıçaklarıda paslanır bıçaklardı.acaba pas belli düzeyde olunca mı problem yaratır.

--Bu konuyu nereye açacağımı bilemedim.bura en uygun geldi :)
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2019, 20:18:55 Gönderen: mehmet5505 »

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Paslanma ve sağlık
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2019, 22:52:33 »
bıçağın kullanim alanina gore uygun celik seçimi cok önemli
bana gore her celik her model ve kullanımı uygun değildir.
bu yüzden mutfak tarzi direkt olarak yeme içme kullanımında  yapilacak bir bicak icin en dogru secim tam paslanmaz celikler.olmalidir.

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Paslanma ve sağlık
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2019, 22:52:48 »
Bıçağın üstünde oluşan karartı şeklindeki demiroksitin zararı yok diye biliyorum.Gıdaya geçen kokusu hariç elbette.  :D
Gıdaya geçen demir vücuttaki kansızlığada iyi geliyordu forumda konusu geçmişti "demir balık" diye bir konumuz vardı.  :2up
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2019, 22:59:01 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet_

  • ***
  • 1011
Ynt: Paslanma ve sağlık
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2019, 22:56:00 »
Demir hayati fonksiyonlar için elzem bir element. Ancak elbette her şey gibi fazlası zararlı. Fakat demir oksitten zehirlenmek için irice bir paslı bıçağın tümünü tek bir seferde yemek gerekir.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

mehmet5505

  • **
  • 52
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: samsun
Ynt: Paslanma ve sağlık
« Yanıtla #4 : 30 Eylül 2019, 00:01:08 »
teşekkürler

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Paslanma ve sağlık
« Yanıtla #5 : 30 Eylül 2019, 10:06:01 »
Demiri ise arkadaşlar zaten aktarmış ama diğer iki popüler metali de anayım:

Mutfakta alüminyum kaplardan uzak durmalı, Vücudun hiç bir şekilde değerlendiremediği, aksine zararını gördüğü bir element. Alzheimer'a neden oluyormuş.

Kalaysız bakır kapların mahzurunu zaten biliyorsunuz ama onu da anmamak olmaz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Sercan ÖZDEMİR

  • ***
  • 106
  • Meslek: Met. Mlz Müh.
  • Yer: İstanbul
Ynt: Paslanma ve sağlık
« Yanıtla #6 : 30 Eylül 2019, 21:34:04 »
Selamlar,

Seçilecek çelik cinsinin gıda ile temasa uygun, uluslar arası normlara uygun olması gerekir.

Uddeholm olarak paslanmaz ürünlerimiz (Elmax, Vanax ...) Normpack sertifikasına sahiptir. Güvenle kullanılabilir.
#1 in High Performance Tool Steel

cem eser

  • ***
  • 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
Ynt: Paslanma ve sağlık
« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2019, 20:20:42 »
Demir hayati fonksiyonlar için elzem bir element. Ancak elbette her şey gibi fazlası zararlı. Fakat demir oksitten zehirlenmek için irice bir paslı bıçağın tümünü tek bir seferde yemek gerekir.
😂😂😂
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.