Adı belli olmayan bir eğe olsa olabilir derim ama Pferd için mümkün değil, ya susuz sandığın malzemeler suluydu veya ( çok zor ama) hatalı üretimdir, başka da bir şey aklıma gelmiyor.
Teknik olarak gerekeni sefa hocam söylemiş. Eğeleme rampasında geniş taşlama hatlı bıçaklarda sona doğrueğeleme yüzeyi arttıkça iş oldukça yavaş ilerler.Çok eğe degistiresim gelmiştir. Böyle mi acaba.
Eğeleme yüzeyini parmağını sürerek kontrol etmiyorsun. Değil mi?
Sanat okullarının en meşhur öğrenci şakasını kendi kendine yapmışsın muhtemelen.Elini taşlanacak yüzeye sakın sürme. Eğeyi en ufak yağ bulaşma ortamından uzak tut.Forumu araştırırsan sebebini de bulursun.Talaşı temizlemek için boya fırçası kullanabilirsin.
...... İlk defa duydum bunu, sebebi nedir? Eldeki yağdan dolayı mı?
Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 28 Eylül 2019, 00:00:58...... İlk defa duydum bunu, sebebi nedir? Eldeki yağdan dolayı mı?Teknik olarak Sefa Hocam açıklamış.Israrla eğelemeye devam etme yada güneşte bekletmek işe yarıyor. Vücut yaglarimiz uçucu herhalde. Başka bir yolu var mı? Biliyorum.
Eğeleme işlemi sırasında, eğe yüzeyde diş tuttuktan sonra, yani talaş kaldırmaya başladıktan sonra, eğelenen malzeme yüzeyine el sürülmez. Vücuttaki yağ yüzeyi yağlar ve eğe bundan sonra yüzeyden kaymaya başlar. Hatta meslek liselerinde öğrenciler kimi zaman eğeleme temrinleri sırasında muziplik olsun diye birbirlerinin parçalarına yağlı elle dokunurlar, tabi eğenin yüzeyi tekrar yakalaması epeyce bir zaman alır
Alıntı yapılan: dela - 28 Eylül 2019, 11:21:38Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 28 Eylül 2019, 00:00:58...... İlk defa duydum bunu, sebebi nedir? Eldeki yağdan dolayı mı?Teknik olarak Sefa Hocam açıklamış.Israrla eğelemeye devam etme yada güneşte bekletmek işe yarıyor. Vücut yaglarimiz uçucu herhalde. Başka bir yolu var mı? Biliyorum.Elinizde Aseton tiner varsa temizleyin problem yaratmıyorSefa ustadan öğrendiğim bir Taktiğiği buradan paylaşayım kulanmadığımız eğeler varsa fırınlarda kulandığımız yağlı kağıda sarıp bir kenara kaldırın sonç muhteşem
Alıntı yapılan: mehmet dülcek - 28 Eylül 2019, 14:30:54Alıntı yapılan: dela - 28 Eylül 2019, 11:21:38Alıntı yapılan: Soytürk Dönmez - 28 Eylül 2019, 00:00:58...... İlk defa duydum bunu, sebebi nedir? Eldeki yağdan dolayı mı?Teknik olarak Sefa Hocam açıklamış.Israrla eğelemeye devam etme yada güneşte bekletmek işe yarıyor. Vücut yaglarimiz uçucu herhalde. Başka bir yolu var mı? Biliyorum.Elinizde Aseton tiner varsa temizleyin problem yaratmıyorSefa ustadan öğrendiğim bir Taktiğiği buradan paylaşayım kulanmadığımız eğeler varsa fırınlarda kulandığımız yağlı kağıda sarıp bir kenara kaldırın sonç muhteşemNe işe yarıyor bu taktik?