Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak bileme makinesi hakkında yardım.

Fikrettoprak

• *
  • 1
  • Meslek: Kasap
  • Yer: İstanbul
Bıçak bileme makinesi hakkında yardım.
« : 19 Temmuz 2019, 22:51:10 »
f-dicx s-140 1400 devir sulu bileme zımpara makinası hakkında düşünceleriniz nedir. Tavsiye ettiğiniz sulu bileme makinası var mı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Bıçak bileme makinesi hakkında yardım.
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2019, 00:32:21 »

İlk olarak forum kuralları gereği tanışma bölümünde kendinizi tanıtmanız gerekmektedir.

Eski bir bileyici olarak size tavsiyem o kadar para verilecek bir makina değil ( benim zamanımda bu modeli yoktu dick'in siz yazınca baktım modele). Bileme işinde makina elbette önemli ama burada asıl devreye sizin ustalığınız giriyor. Dünya'nın en iyi makinasını da alsanız işi bilmiyorsanız bir işe yaramaz. Ben kendi kullanımıma göre özel bir makina yapmıştım ama taşların yerine oturması yani kendi sistemimi kurmam deneme yanılma yolu ile 6 senemi aldı ve 6 senenin sonunda istediğim gibi bir makinam olmuştu. Yani kullandıkca eksikleri görüp ona göre düzenlemeler yapıyorsunuz. Ha illa hazır makina alacağım derseniz Dick'in yarı fiyatının da altında zembil bileme makinalarına bakın. Onlarda kullanıcıdan gelen öneriler doğrultusunda bayağı düzgün bir bileme makinası yapmaya başladılar.
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2019, 00:34:55 Gönderen: Soytürk Dönmez »